selam arkadaşlar. ben işim dolayısıyla şu an Kuzey Sudan'ın başkenti olan Hartum dayım ve buradaki hyundailerle ilgili izlenimlerimi paylaşmak istedim. öncelikle burada Toyota ve Hyundai kesinlikle kral arabalar. toyotaların biraz eski modellerini gördüm ama hiç 2003 2004 model altı hyundai görmedim. araç fiyatlarını araştırdım biraz ve aşağı yukarı bizim ülkemizle aynı fiyatlara denk geliyor. buradaki en büyük sıkıntı neredeyse her araba ufakta olsa kazalı ve tami edilmiyor. çünkü her firmanın sadece 1 yetkili servisi var ve sanayi diye bir kavram sözkonnusu değil.( yatırım yapmak isteyen sanayici arkadaşlara duyurulur) durum böyle olunca da tekelleşme ve dolayısıyla aşırı yüksek parça ve işçilik fiyatları devreye giriyor. burada hyundainin türkiyede adını bile duymadığım modellerini gördüm. ne yazıkki hanım fotoğraf makinasının şarj aletini çantama koymayı unuttuğundan (yanlız nasıl suçu attım hemen ) foto ekleyemeyeceğim ama internetten araştırdığınızda zaten merak eden arkadaşlar görürler. bide getz in adını burada click koymuşlar çok güldüm ama hoşuma da gitti. getz sanki daha büyük bir arabanın ismi olmalıymış click yakışmış sanki. bi de en çok dikkatimi çeken buraya bile sayın KOÇ amcam tofaş doğanları satmış görünce şok oldum ancak araçların buradaki kullanım amaçları da aynı ticari ))) sudandan izlenimlerim bu kadar daha sonra aklıma gelirse ekleme yaparım. herkese iyi forumlar.