Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Subwoofer ve Amfi Önerisi

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda huzeyfe tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. huzeyfe

huzeyfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar

Teknosa'dan 199tl ye cd çalar aldım.Şimdi buna subwoofer ve amfi tesisatı eklicem.Yalnız bunları neye göre seçmeliyim yada hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz ?

Araba Modeli Accent 1.5 CRDİ 2005 Admire

Cd Çalar Özellikler :

<ul>[*] MOSFET 50W X 4 Maks. Çıkış Gücü
    AM/FM Tuner
    CD-R, CD-R, MP3, WMA, WAV Oynatma
    Ön AUX
    Ayrılabilir Ön Panel
    Beyaz LCD Ekran Aydınlatması
    Kırmızı Buton Aydınlatması
    RDS
    18 Kanal Hafızası [/list][​IMG]

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şu anda ne kadar fiyat ayıracağınıza karar vermeniz gerekiyor.
    ne kadar harcamak istediğiniz belli olmadan sistem yapmaya girişirseniz sonradan parça değiştirmek sorunda kalırsınız. ama en uygun çözümlerden bahsedeyim.
    öncelikle wooferı en az 150 RMS watt ile beslemelisiniz. bunun için ya tek kanal 200 wattlık amfi alırsınız, doğrudan bağlarsınız, ya da 2/4 kanallı köprülenebilir amfi alırsınız,

ikincisi daha uygun, şöyle ki 4 kanal bir amfi aldığınızı varsayıyorum, mesela şöyle http://www.onlinesatinal.com/Harward-808A-4-Cikis-800-Watt-Guc-Amfisi-250124,PR-60121.html
    bunun 4 kanalından ikisini köprülü olarak alıp woofera bağlarsınız. gayet güzel çalar. kalan iki kanalı da düzgün bir çift 16 cm hoparlör alıp arkaya bağlarsınız, çok düzgün ses alabileceğiniz abartısız bir sistem kurarsınız.

ben eğer çok para vermeyecekseniz jameson marka amfi öneririm. daha fazla verebilecekseniz JBL ya da Pionner.
    wooferlarda eskiden ucuz markalarla pahalı markaları arasında kat kat fark vardı, artık 130-140 liraya JBL alabiliyorsunuz, hiç riske girmeyin macera aramayın, bakın kabinli JBL var 200 liraya:
    http://www.ucuz-fiyat.com/JBL-GT512-30-CM-SUBWOOFER-1100WATT-DERI-KABINLI-pid-49287.html

3. huzeyfe

huzeyfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    wooferı bu fiyata iyi bulmuşsunuz, yazdığınız amfiye baktım ama bunun 2 kanalından 100 watt güç alırsınız bu da jbl woofer için yeterli değildir, yani güzel ses alırsınız ama benzer fiyata biraz daha güçlü bir amfi alabilirsiniz,
    ben zaten ürünleri sadece örnek olsun diye yazdım, daha uygun bir amfi yazmak için biraz bakayım

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  7. SoLLaR

SoLLaR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Berkay Özden
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Hocam sağlam ve ucuzz yoLLu olmasını vede gümbüR gümbüR çalmasını istiyosan FoR-X e giriceksin bi tane for-x serisi kare veya oval 1000 lik bass bir adette for-x 904 serisi bi anfi alıcaksın ama accentlerde şöle bi durum vaR ön kapı koLLarındaki kolonları değiştirmeniz gerekiyoR yoksa ii verim alamassınız yani hep bass vuRuR ses netliğine ulaşılamaz....Ben böle bi tesisat kullanıyorum birde compenant tabikide gayet memnunum for-x i tavsiye ederim....
    ÖrneK:Bnm tesisat:

Düzenleyen : SoLLaR

8. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

zamanında gelseydin bu tesisatımı burda 700 YTL ye satışa cıkardım alan olmadı 1000YTL ye başkasına sattım eyer amfi arıyorsan 250YTL falan vericeksen benim amfinin bi üst modelini almanı tavsiye ederim benim ampli EDİSON404A modeliydi bunun 808A modelini alırsan istedigin verimi alırsın ben 404A ampli ile iki takım mid ve woofer i besliyordum ve ses gerçektende şahane cıkıyordu subwoofer JBL GTO5 1100W lık 275 RMS i vardı
    Düzenleyen : Serkan Örnek

9. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    ses sistemi bana hediye olarak geldiği için fiyatını bilmiyorum.. sesi bana çok fazla geldiği için yeni aracıma bağlatmadım, eski aracımda da 2 hafta kullandım.. hiç bir problemi yoktur. orjinal anfi ve orjinal kabindeki bagaj bass ses sistemi CADENCE markadır. kabloları mevcuttur.baslar 350+350 rms + anfi 900 rms. Alacak olanları taksit imkanını şöyle tanıyorum 1- http://www.hepsiburada.com/piranha-leon-5.0-inc-bluetooth-fm-transmitter-video-in-uc-boyutlu-3d-navigasyon-sistemi-81-il-destekli-2009-harita/productDetails.aspx?categoryid=257643&amp;productid=otpirleon 2- http://urun.gittigidiyor.com/2009-SAMSUNG-4-3-quot-TRANSMITTER-DOKUNMATIK-GPS_W0QQidZZ19470107 yani 335+200= 535 tl kredi kartıyla dilediğiniz gibi taksitlendirin takas yaparım
    Düzenleyen : 10ur

10. huzeyfe

huzeyfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Subwoofer ve amfi işinide hallettim.Sistemin bitmiş hali şu şekilde

Pionner DEH-2020 MP cd çalar = 199-TL
    JBL GT5-12 1100w 30 cm woofer = 112,45-TL
    Jameson USA-960 4 Kanal Amfi 1400w =150-TL
    JBL Orijinal kutu(Gerçektende öylemi bilemiyorum ama üzerinde jbl logo işlemesi var ve orijinal olmasada kafama yattı) = 50-TL
    Reflikatör+Kablolar+İşçilik = 50

Toplamda 561,45 -TL'ye kafama yatan kendime göre mükemmel bir ses sistemi bağlattım.Kafamı en çok kurcalayan eski teybin sökülüp yenisinin takılması işlemiydi.Onuda sorunsuzca halletti ustam saolsun.Herşey dört dörtlük oldu arkadaşlar işiniz rast gelsin.

Fakat sorunlar bitmedi.Accentlerin arka camın önünde stop lambası var.Ses açınca o titreme yapıyor ve sesi bozuyor.Onu nasıl önleyebilirim.Bişey mi sıkıştırmam lazım araya yoksa daha orijinal bi çözümü var mı ? Aynı şekilde bi titremede sağ kapıdan geliyor.O titreme çok önceden beri vardı.Sanırım geveşeyen bir yerler var sağ kapıda yada içine birşey kaçtı böyle bi durum başına gelen var mı ?

Sanırım önümüzdeki ay orijinal hoparlörlerinide değiştireceğim.Aslında çok rahatsız etmiyor ama yine de Sollar arkadaşımın dediği gibi tam verim almak istiyorum.

Düzenleyen : huzeyfe

11. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güle güle kullan,ilerde daha iyisine terfi etmek için kendini hazır hisset çünkü bu tesisat olayı hastalık gibi birşey.

12. huzeyfe

huzeyfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hakkaten öyle be markadaş nası bi varlıksak hep daha fazlasını istiyoruz.Önce arabamın orijinalini bozmam dedim.Sonra jant aldım.Aman yeter dedim sonra film çektirdim.Tamam masrafa gerek yok dedim ses sistemi aldım.Şimdi yine tamam ya artık yeter diyorum ama hiç aslı yok sanırım sırada xenon var :D

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

işte accentin bana göre en kötü yanı, ses sistemi yapınca her yer zangır zangır titriyor, ben arka bagaja komple ses yalıtımı yaptım, yetmedi, plakalık bölgesine 3 kat yalıtım yaptım, hala arkaplakayı tutan büyük beyaz parça ses yapıyordu. sonunda vazgeçtim yalıtımdan. benim vites topuzu bile ses yapıyordu teybin sesini açınca.
    değiştirmeye karar vedim accenti ama para bekliyorum, bulunca biraz büyüteceğim aracı.

14. huzeyfe

huzeyfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet o sesler çok sinir bozucu oluyo özellikle ağır baslarda çekilmez oluyo bu işi çözen bi markadaş varsa bi anlatsa nası yaptığını

15. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ben de ses sistemini her yeri titretiyordiye satıyorum ama hangi araca bağlarsanız bağlayın öyle oluyor.. eski aracıma bağlamıştım bırak bagajı plakayı, ön cam1 cm esniyordubass sesinden aracın içindeki titremeden kaynaklanan sesi duymuyordum tabi orası ayrı :)) şimdi2tane midd bas kapıya arkadaki stopu hoparlörleri söküyorum oraya 2 tane midd bass özel yuva yaptıracağım fiberden bi tane araca spoiler takıyorum stop ışığını spoilere veriyorum cillloooop gibi olacak
    Düzenleyen : 10ur

16. sezer002

sezer002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    orjinal kolonları değiştirmek istersen pıonnerden şaşma 16 cm lık pıonneri nette ve bit pazarında çiftini 75 liraya alabilirsin yani toplamda 150 tl gibi bi maliyet demek önler 13cm olduğundan dolayı kasnak falan isteyebilirler ancak gerek yok saten önlerde bir plastik aparat war suan bağlı olan kolonlarda orda takılı ve montajı ben yaptığım için biliyorum o plastiklere kolonları koyabiliyorsun yani gerek yok kasnak almana. Ben önleride arkalarıda kendim bağladım hiç bir sıkıntı yaşamadım aslında çok basit ve zevkli hem maliyet düşer hemde eğlenirsin.

17. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    haklısın hocam bende önleri ve arkadakileri söktüm driger gibi tuhaf bi marka var 300 TL'ye aldım ön ve arkadakileri ama ben önlere bağlayamadım plastik aparatlara büyük geldi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifaparatı söktüm kapının sacına delikler açtım ve hoparlör ses yapmasın diye arasına çift taraflı geniş bant kullandım arkaları da bağladım.. ama ses yine aynıydı sadece tizleri daha net veriyordu.. sinirlendim geriye verdim hoparlörleri yerine xenon kitleri aldım :)) pioneer hangi modelinden aldın ve ses hissedilecek derecede güzelleştimi??

18. sezer002

sezer002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  19. akinGTi

akinGTi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  20. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu siteden alışveriş yapmadın, ama bu fiyat bence çok da iyi değil, daha ucuzunu bulabilirsin. belki internetten olmasa da doğubanka falan bakabilirsin. olmazsa bu siteye telefonla ulaşıp konuşup teslim alabilirsin.

Bu Sayfayı Paylaş