aracım 2013 model i20 crdi sense kasım ayında 30.000 km bakıma girdim.şuan 35.000 km oldu bu sabah motor soğutma suyu genleşme tankında su seviyesinin düştüğünü fark ettim.normalmidir? F-L seviyelerinin tam ortasında
Zaten olması gereken ölçeği o.Eğer L nin altına düserse o zaman aracınız da su eksitme sorunu var diyebiliriz. İçiniz rahat olması açısından bir kaç günde bir kontrol edin.Su seviyesinde her hangi bir azaltma olacakmı yoksa aynı ölçek civarında kalacakmı ?
çok teşekkürler. benim merak ettiğim servisten geldiğimde yani kasım ayında F seviyesinde iken şimdi neden bu seviyeye indiği.ve araca kasım ayında 30.000 km bakımı yapılırken antifiriz ölçümü yapıldımı serviste?her bakımda bu ölçüm yapılıyor mu?
Sogutma suyu kabından takip biraz zor olur motor suyun genleşmesine göre oraya atar çeker.Pek anlayamazsınız ama tankın dibine kadar çekerse sorun var demektir.
Hava sıcaklıkları ile de alakası var yazın F de olan su hava -10lardayken nerdeyse L ye düşer. Zaten motor ısınınca su seviyesi 1-2cm yükselir genleşmeden dolayı. Çok bariz bir seviye farkı yoksa sıkıntı yoktur.