Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Su Alan Stop Lambasının Tamiri.. (resimli Anlatım)

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda golfo tarafından 3 Nisan 2017 tarihinde açılan konu

1. golfo

golfo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    83
    Ad Soyad:
    mustafa kececi
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    ---Herkese merhabalar... Bundan yaklaşık 1 ay önce arabamı yıkattıktan sonra sol stop lambasının içinde su damlaları olduğunu farkettim... internetten yaptığım araştırmalarda tatmin edici bir tamir yöntemi bulamadım... orjinal lamba da pahalı olduğu için hemen değiştirmek mantıklı gelmedi... onun için tamir etme yoluna gittim...

---öncelikle lambayı, bagaj içindeki döşemenin altında bulunan 3 tane vidayı sökerek çıkartıyoruz... eralarda 3 tane vida var ve (10 numaralı) anahtarla sökülüyor...

---Ardından gözle kontrol edip, suyu nereden aldığını tespit etmeye çalışıyoruz.. eğer gözle görünür bir şey yoksa stop lambasını ters çevirip içini suyla dolduruyoruz ve nerden damlattığına bakıyoruz... lambanın arka kısmından su alıyorsa, arka kısımlar için silikon yeterli olur.. ama lambanın ön kısmından su alıyorsa (benimki ön kısımdan alıyordu) görünür kısım olduğu için daha titiz olmak gerekiyor...

---tespitimizi yaptıktan sonra kullanacağımız yapıştırıcının etrafa dağılmasını önlemek için elektrik bandını dikkatlice yerleştiriyoruz...

---kullandığım epoxy yapıştırıcısı buydu... japon yapıştırıcı gibi döküldüğü yerde iz bırakmıyor, ve şeffaf olduğu için de belli olmuyor... daha ucuz olanları da kullanılabilir... piyasada bolca mevcut...

ardından epoksi yapıştırıcısını karıştırıp bir karton yardımıyla iyice yediriyoruz...

ardından bantları dikkatlice söküp hızlı kuruması için elektrikli sobanın, hava sıcaksa güneşe bırakıyoruz.. (yarım ile bir saat arası) ... sonra bir saç kurutma makinesi yardımıyla lambanın içinde kalan nemi kurutuyoruz... eğer geride nokta nokta kireç izleri kalmışsa beze veya peçeteye sardığımız mıknatısın birini lambanın içine koyuyoruz... lambanın dışından tuttuğumuz diğer mıknatısı ileri geri hareket ettirerek elle ulaşamadığımız yerlerdeki lekeleri temizliyoruz...

ve sonuç :) yaklaşık 3 haftadır bir kaç defa yakınmasına, bir iki defada yağmur görmesine rağmen su alma problemi yok...

2. micomico

micomico Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    112
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    bende aynı sorundan muzdariptim. Sag arka sürekli su alıyordu. Akvaryum gibi olup yosunlasıp pislik tutuyordu. Uğraşmak istemedım. Matkaptaki En ince ucla stop lambasının altına eğim vererek tahliye deliği açtım. :) dışarıdan bile zor farkedilen bir deliğim var ve artık sorun yaşamıyorum. Altım kuru içim rahat yola devam . :)

3. golfo

golfo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    83
    Ad Soyad:
    mustafa kececi
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    o yöntemi bende denedim... yalnız farklı olarak matkapla değilde ocakta ısıttığım iğneyle deldim... ya farın yapısından yada giren su miktarının fazla olmasından kar etmemişti :)

Asel Kaan Efe ve micomico bunu beğendi.
  4. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elinize sağlık. Aynı sorunu hemen hemen bütün araçlarımda yaşamışımdır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

golfo bunu beğendi.
  5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende elantra marka aracımda aynı sorunu bu kış yaşadım...

Arka stobum daha önce suriyeli bi iş bilmez tarafından sökülüp takılmıştı... Yanlış oturtmuş ve lastik contaları takarken doğru şekilde takmamış. Bu sebeple su almaya başlamıştı... Kendim söküp izolasyon yaptım ve düzeldi...

Paylaşım güzel olmuş.

Asel Kaan Efe, golfo ve <<bülent>> bunu beğendi.
  6. golfo

golfo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    83
    Ad Soyad:
    mustafa kececi
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    yahu sormayın... 2012'de ilk aracımı aldığımda yağ çubuğunun yerini bilmezdim... yanlış yapılan tamiratlar yüzünden araba ustası oldum artık :) kim bilir o farı takmasını bilmeyen adamı da usta niyetine çalıştırıyorlardır :)

koreci ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş