---Herkese merhabalar... Bundan yaklaşık 1 ay önce arabamı yıkattıktan sonra sol stop lambasının içinde su damlaları olduğunu farkettim... internetten yaptığım araştırmalarda tatmin edici bir tamir yöntemi bulamadım... orjinal lamba da pahalı olduğu için hemen değiştirmek mantıklı gelmedi... onun için tamir etme yoluna gittim... ---öncelikle lambayı, bagaj içindeki döşemenin altında bulunan 3 tane vidayı sökerek çıkartıyoruz... eralarda 3 tane vida var ve (10 numaralı) anahtarla sökülüyor... ---Ardından gözle kontrol edip, suyu nereden aldığını tespit etmeye çalışıyoruz.. eğer gözle görünür bir şey yoksa stop lambasını ters çevirip içini suyla dolduruyoruz ve nerden damlattığına bakıyoruz... lambanın arka kısmından su alıyorsa, arka kısımlar için silikon yeterli olur.. ama lambanın ön kısmından su alıyorsa (benimki ön kısımdan alıyordu) görünür kısım olduğu için daha titiz olmak gerekiyor... ---tespitimizi yaptıktan sonra kullanacağımız yapıştırıcının etrafa dağılmasını önlemek için elektrik bandını dikkatlice yerleştiriyoruz... ---kullandığım epoxy yapıştırıcısı buydu... japon yapıştırıcı gibi döküldüğü yerde iz bırakmıyor, ve şeffaf olduğu için de belli olmuyor... daha ucuz olanları da kullanılabilir... piyasada bolca mevcut... ardından epoksi yapıştırıcısını karıştırıp bir karton yardımıyla iyice yediriyoruz... ardından bantları dikkatlice söküp hızlı kuruması için elektrikli sobanın, hava sıcaksa güneşe bırakıyoruz.. (yarım ile bir saat arası) ... sonra bir saç kurutma makinesi yardımıyla lambanın içinde kalan nemi kurutuyoruz... eğer geride nokta nokta kireç izleri kalmışsa beze veya peçeteye sardığımız mıknatısın birini lambanın içine koyuyoruz... lambanın dışından tuttuğumuz diğer mıknatısı ileri geri hareket ettirerek elle ulaşamadığımız yerlerdeki lekeleri temizliyoruz... ve sonuç yaklaşık 3 haftadır bir kaç defa yakınmasına, bir iki defada yağmur görmesine rağmen su alma problemi yok...
bende aynı sorundan muzdariptim. Sag arka sürekli su alıyordu. Akvaryum gibi olup yosunlasıp pislik tutuyordu. Uğraşmak istemedım. Matkaptaki En ince ucla stop lambasının altına eğim vererek tahliye deliği açtım. dışarıdan bile zor farkedilen bir deliğim var ve artık sorun yaşamıyorum. Altım kuru içim rahat yola devam .
o yöntemi bende denedim... yalnız farklı olarak matkapla değilde ocakta ısıttığım iğneyle deldim... ya farın yapısından yada giren su miktarının fazla olmasından kar etmemişti
Elinize sağlık. Aynı sorunu hemen hemen bütün araçlarımda yaşamışımdır. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende elantra marka aracımda aynı sorunu bu kış yaşadım... Arka stobum daha önce suriyeli bi iş bilmez tarafından sökülüp takılmıştı... Yanlış oturtmuş ve lastik contaları takarken doğru şekilde takmamış. Bu sebeple su almaya başlamıştı... Kendim söküp izolasyon yaptım ve düzeldi... Paylaşım güzel olmuş.
yahu sormayın... 2012'de ilk aracımı aldığımda yağ çubuğunun yerini bilmezdim... yanlış yapılan tamiratlar yüzünden araba ustası oldum artık kim bilir o farı takmasını bilmeyen adamı da usta niyetine çalıştırıyorlardır