Merhaba arkadaşlar aracımla yaklaşık 100 kilometre bir yol yaptım uzun yol bayağı yağmur yağıyordu aracım dip basık sonra garaja girip stop etmeye çalıştım anahtar çıktı lambalar söndü devir düştü fakat motor çalışıyor biraz komik bı olay fakat böyle bişey geldi başima kutup başını soktum beyni sokup taktım soketini düzelmedi check- ile yağ lambası yanıyor kutup başı sokup takınca yardımlarınızı bekliyorum yağmurda olur mi boyle birşey ?
Hakikatten enteresan bir sorun verecek bir çözüm yanıtım yok konuyu takipteyim. Umarim en kısa sürede sorununuz hallolur.
Duman atıyor mu? Yağ eksilmiş mi? Kontakta bir sorun yoksa çok tehlikeli bir durum. Turbo motor içine yağ kaçırması ile ilgili bir olay vardı, bir araştırın.
araca ekstra takılan birşey (alarm, anfi v.b.) kontak hattına elektrik veriyor olabilir. anahtar çıksa bile beyin'e kontak akımı geldiği sürece araç çalışmaya devam eder.
Şimdi biraz uğraştım düzeldi gibi wd40 siktim anahtar kontak içinde zor dönüyor du aşırı tak tak sesi vardı çevirince biraz azaldı WD 40 sikinca düzeldi eğer sorun devam ederse değişime gidicek galiba sorun kontaktan diye dusunuyorum
Bu süreçte yagıda kontrol edin. Turbonun motora yağ kacırdıgı durumlarda genelde araç rolantide durmaz ambele dedikleri olay olur aractaki yağ bitene kadar turbo motora yag gonderir, yag gittikce de araba devirlenir.. Sizin sorununuz kontakta gibi gorünüyor ama yinede her ihtimale karsi yağa bakın
Hyundai ve Kia yine kalitesini ortaya koymuş Böyle bir klape olduğunu ilk defa duydum. Çok yerinde bir hareket olmuş bunun önlemini almaları..
kontağı kapatınca boğazı kapar hyundai crdi motorları. turbo kırsa yada meme koparsa bile kontak kapatıldığı an havasız kalır motor, stop eder.
Arkadaşlar sorunu buldum komple direksiyon altını direksiyonun arkasını soktum kontak termigi diye bı parca var ona giren soketi oynatınca araç kontak açıyor hafif dokununca tekrar kapatıyor sokette birşey göremedim oksitlenme ve benzeri birşey büyük ihtimal kontak termigi denen parçadan yapıyor kendim degistircem şans işi umarım olur sorun bu parçadan diye düşünüyorum
İki ay önce servisten orijinalini aldım ya altmış kusur yada seksen küsur TL idi Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Degistirken çıkan termik ile yeni takacaginiz tercihin anahtar giren yeri aynı pozisyonda olsun bizim gibi bir daha sokmek zorunda kalmayin Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet arkadaşlar sorun çözüldü. Kontak termigi değişti orjinal mobis 90 TL işçilik kendim değiştirdim eliniz yatkinsa bu işlere basit bı işlem ama güvenmiyorsaniz kendinize ustaya bı 30 40 lira atın halleder aynı sıkıntıyı yaşayanlara emsal olsun iyi forumlar