Merhaba arkadaşlar. Yeni almış olduğum accent era 1.4 2009 model 92.000'deki aracımda birkaç sorun yaşıyorum. İlk yaşadığım sorun araç frene bastığım zaman her zaman olmamak kaydıyla stop ediyor ve bunu sürekli yapıyor. İkinci sorun aracımın çekişinden memnun değilim 2. viteste bayılma yapıyor. Araba yokuşlarda kalkarken zorlanıyor. Geçen gün yolda giderken aracın motor elektroniği ışıığı yanıp yanıp söndü. bilgi verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim. Teşekkürler
Ustam ben pek anlamam yanlış yönlendirmiş olmayayım. Ama motor durumu iyi gözükmüyo anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum yinede daha tecrübeli arkadaşlar yorumlar inşallah bir sorun yoktur.
ECU ünitesi arıza ışığı yanmasına müteakip arıza kaydını almıştır hafızasına o sebeple arıza kodunu öğrenip problemi araştırabilirsiniz servisten yada elinde OBD diyagnoz cihazı olan güvenilir bir tamirciden yardım isteyin, motorun beynine soketle cihazı bağlayıp bilgisayardan arıza koduna baksın pratik bir işlemdir, ateşleme sensör yakıt hattı vs. hangisinde ve nerede bir problem varsa buna bağlı arıza kodu ekranda çıkacaktır, ama gideceğiniz tamircilere dikkat edin arıza kodunu cihazdan okurken yanlış yorumlayabiliyorlar arıza kodlarının karşılık gelen yorumları biraz edebiyat parçalatan tipten, yetkili servis bu konuda daha güvenilir bir tespit yapabilir ancak servise ulaşım imkanı yada maddi açıdan tamirci yada servis seçimi hakkında ne düşünürsünüz kararınız size kalmış.