2 ay evvel start expo aldım pirelli 300 çok kötü araa 100 üzerine çıkınca sallanmaya başlıyor ve bu 120 140 160 devam ediyor balans yaptırdım hala devam ediyor. butun expolarda bu lastiktenmi var start expo kullanan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim
lastik demişken kış lastiklerinden bahsedeyim.. benim eski araçta poloda michelin alpine vardı çok memnundum malum bulunduğum yer bursa keles uludağ uzantısı 1000 m. yükseklik... geçen sene çok kış oldu.. faydasını gördü ama çok kullanmadım.. ama arkadaşlar çok kış olan bir yerdeyseniz mecbur kalmadıktan sonra aracınızı kullanmamanız.. düşünün burada tüm araçlarda kış lastikleri vardı bir de inanamayabilirsiniz ama kar lastiklarine zincir takıyorlar.. çünkü rampa ve buz var ise kar lastikleri devre dışı kalabiliyor o yüzden çok kasmamak lazım... Düzenleyen : evrimbayhan
aklıma gelmişken geçen sene yurtdışı kanalları gezerken fransız kanalında lastik karşılaştırmaları vardı orada ultragrip 7, Continental bir tane daha vardı adını hatırlamıyorum 4 yıldız alımıştı, michelin, cyrstal (bursada çok taksici de var) hangi markanındı unuttum falan 3 yıldız almıştı.. ben yukarıdaki mesajda da belirttim.. bem çoğu zaman aracı kullanmadım servisle gittim geldim.. aracı riske atmaya gerek yok.. ağır kış şartlarınca mecbursanız araç kullanın zincir kullanın kar lastiğine gerek yok ama çık kış olmuyorsa hafif geçiyorsa kar lastiği alın derim şahsen ben aldığıma pişman olmuştum.. neyse herkese iyi günler.. Düzenleyen : evrimbayhan
@ evrimbayhan cyrstal (Kristall) dediğiniz lastik Fulda'nın kış lastiğidir. Fulda Kristall serisi olarak geçer. Taksici arkadasların büyük çoğunluğu Bursa'da kış lastiğinde Fulda Kristall serisi kullanıyor. Bu seride Kristall Iglu - Kristall Montero2 - Kristall Ice - Kristall Supremo serisi mevcut. Bu seriler araçların ebatları ve donanımlarına göre ayrı ayrıdır. Kış şartları ağırsa kar lastiğine gerek yok demişsiniz. Kar lastiği değil Kış lastiği olarak üretilmekte tüm markalarda. Hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü anlarda -40 dereceye kadar lastiğin yumuşak kalmasını sağlayan özel bir yapısı mevcuttur. Zeminin karlı olması gerekmiyor . Kuru zeminde bile bahsedilen sıcaklık değerlerine gelince normal lastikler ile arasında ciddi sürüş farkı mevcut. Kış lastiği kullanımını tavsiye ederim. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Yüksek hızlarda aracın sadece lastik kalitesiyle değil deseniylede bağlantılıdır. Eğer bir defa alırım başım rahat olsun derseniz Michelin Energy lastiklerini öneririm. Alın takın ne asfalt sesi nede aracınız titresin.
selam aynı sorun bende de var. benim lastiklerde aynı. araç yüksek hızda yolda dolaşma yapıyor. servis herhangi bir şey yok dedi.bu şekil kullanıyorum. aynı model benim era da