Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

stareximde 3000 devirden sonra motor sesi

'Starex Forum - Club' forumunda sehzade__09 tarafından 7 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. sehzade__09

sehzade__09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu sefer konuyu doğru yerde açtım sanırım.benim sorunum aracımın 3000 deviri geçtikten sonra motorda uğuldama sesi gelmesi.bu ses normal mi yoksa bunun başka bi nedeni mi var_? vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkürler.

STAREX CRDI 2006 MINIBUS KRISTAL MAVİ

2. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kardeşim turbo o :) benim starexdede wardı . bi abimin arabada yokdu o ses gittik servise arızalı çıktı turbosu bide benimkine laf ediyordu araban ötüyor diye

3. DFA40

DFA40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sesı dınlemek lazım hocam. benım arabada hafıf bı ugultu var bosta duyulmuyor devırde artıyor sesı. ben basıt bısey dıye tahmın edıyordum..kayısı degıssem bıter dıyordum.

komple kayıs ve devırdaym degıscekmıs.300 ytl masrafı var :(

4. sehzade__09

sehzade__09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki arkadaşım turboda arızamı var.ne yapmalıyım bu sesi gidermek için...tamiri olan bişimi yoksa komplemi değişcek.30.000 bakımına gidecek yakında.birisinden duydum bide fan termiğimi ne oluyomuş onda problem olunca böle ses yapabiliyomuş.cevaplarınızı bekliyorum

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar.
    Aslında arkadaşımın da dediği gibi sesin duyulması yada daha net tarif edilmesi sonuca daha kesin ulaşılmasını sağlayacaktır. turbodan şüpheleniliyorsa, turbo çevresinde yağlanma yada terleme de olması gerekir. Ayrıca turbo sesi daha çok bilya sürtmesi gibi daha tiz bir ses çıkartır. Düşük devirlerde (2000 civarında) duyuluyor olması da gerekir. Yoksa bir uğultu var = turbo denilirse, gereksiz masraf olacaktır.

6. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    normal normal ama içim rahat olsun diyosan bi servise baktır ne olur ne olmaz

7. sehzade__09

sehzade__09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tolgakmg abicim.aracın motor bçlmesinde hiçbi şekilde terleme yağlanma yok neredeyse.sorun yaratacak bi görüntü yok.tabi ki serviste belli olcak ne olduğu. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

8. srg_027

srg_027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    jhk

9. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O sese hasta olan birisi olarakbencebir arızası yoktur yanlız 3000 devir yerine 1500 devirden sonra duyuluyor demeliydiniz nitekmo devirlerde turbo devreye giriyor ve starex teki turbo çıkışından muazzam bir ses geliyor bu ses yoksa ben o starex e starex demem.

10. ibo_speed

ibo_speed Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o ses starex in gücünü gösteriyor dursun bi zararı yok 0 km iken çok tatlıydı ama 130 000 km ye geldi ses biraaz kalınlaştı ama güç aynı turbo kaçırmasıda da sorunyok ..yani boşuna 1000 tl turbo parası vermeyin birde 3000 dd den sonra gazı kes ip ani gaz vermeyin gereksiz yereturbonun şarj ünitesi bozuluyormuş :))....

Bu Sayfayı Paylaş