2005 TCI starex arabama BOR uygulamayı düşünüyorum bilen var mı faydası olurmu tavsiye edermisiniz? Daha önce yaptıran biri olduysa deneyimleri nasıl?
Sanırım 2006 yılıydı.Bizde o zamanlar 2000 model Lada Vega Wagon vardı.Bu bor muhabbeti o zamanlar Balıkesir'e yeni gelmişti.Bir furya çıktı,yok efendim bor arabayı uçuruyormuş,yok efendim 2.viteste çıktığın yokuşu 3. viteste çıkartıyormuş,yok efendim motor daha sessiz çalışıyormuş,yok şöyleymiş,yok böyleymiş.Söylediklerinin hiçbiri olmadı.Sonra söktük attık.Ama arabadan arabaya değişir diye duydum.Bazı motorlarda kendini daha belirgin gösteriyormuş.Ne derece doğrudur bilmem,dizellerde nasıl etki yapar onu da bilmem ama kesinlikle tavsiye etmem.Boşuna masraf yaparsın.Onun yerine başka şeyler uygulayabilirsin.Mesela internette şunu görmüştümhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-hyundai-dizel-power-box/detay/
mrhb ben kemal kardesım bosuna bor felan kullanma ben denedım hıcbır fonksıyonunu goremedım parana yazık selamlar...
Ben clio 1.4 16v ye uyguladım belirgin fark gördüm. Motor kesinlikle sessiz çalışıyor ve geç ısınıyor.
Bor uygulattim yaklasik 3000 km yol yaptim. Sonuc mucizeler degil ama seste azalma oldu. Motor gucunde cok az degisim oldu gibi. Onun disinda mucizevi anlatildigi gibi degisimler yok. Arastiranlar merak edenler icin tecrubemi yaziyorum ki herkes bilgi sahibi olsun.
Arkadaşlar bende büyük beklentiyle aldım kullandım ama dedikleri gibi bir fark göremedim bence fazla ümit bağlamayın normal yağınızı alın kullanın büyük yağ şirketleri bunu yağın içine katmasını bilirlerdi elbet
merhaba.bor uygulamasının amacı zaten performanstan zıyade motorun calışan hareklı parcalarında bır koruyucu kalkan olusturup ılk calısıp ısınma evresındekı aldıgı zararları mınımanızeye ındırmektır.perfonmastada sanırım %1 gıbı faydası olur
Aynen ben de onu farkettim. 2011 ERAbama koydum )) ERAbam 1.6 benzinli ve sıfırken BRC marka LPG taktım. Memnunum.
bende daha önce starex crdi aracıma uygulamıştım, bor power koymadan önce motorda hafif vuruntu vardı,ve motor kaputu aşırı ısınıyordu bor koyduktan sonra vuruntuda azalma ve hararetinde gerçekten azalma oldu,kaput sanki hiç motor çalışmamış gibi soğuk kaldı, yanlız bor uygularken şişesini iyice çalkalamanız lazım yada boşalttıktan sonra şişenin dibinde kalan tortuya şişeyi kesip motor yağı ekleyin iyice karıştırıp tekrardan motora dökünüz,farkı kesinlikle hissedeceksiniz, çünkü siz şişenin içindeki yağa değil tortusuna para veriyorsunuz
daha önceki aracımda kullanmıştım mucize değil fakat faydası olmuştu. önceleri ne kadar sakin kullanırsam kullanayaım 650 kmde ışık yakarken kullandıktan sonra 700-750 km gibi değerleri gördüm stareximinde bakım zamanı geliyor ona da uygulama yapacağım bakalım farkı olacakmı
Bende yaptırdım arabaya ilk zamanlar faydası oldu hem çekiş arttı hem ses düştü ama bir süre sonra ne olduysa fayadsı hiç olmadı hemde arabaya fazla yaktırmaya başladı yani hiç gerek yok bazı firmalar sudan H gazını elektroliz yolu ile ayrıştrıp motora veriyo bunun çok fayası var ama yapan firma daha henüz arge aşamasında
ya herkes farklı bir şey söylüyor ama şöyle bir şey var eğer bu bor çok faydalıysa neden büyük yağ firmaları bunun üzerinde çalışıp geliştirmiyorlar düşünmek lazım...
bedava verseler koymam.. en başta çok pahalı bir kutu yağ parası. yılda bir yağ+bor yapacağıma iki kere yağ değiştiririm çok daha sağlıklı. %2 tasarruf yapıcaz 1-2db sessizleşecek diye motoruma ve segmanlarıma bu işkenceyi yapmam. bor koyupta segmanlarını bozan duydum bu firmaların mobil shell castrol den daha ileri bir teknolojiye ve arge sahip olduğunu düşünmüyorum. benim aklıma hiç yatmıyor bunu kullanmak bence mantıklı değil hele yeni nesil araçlarda. tofaş falan olsa koyarım işe de yarar belki ama yepyeni araçlara yazık etmeyin bence.
bende bunu bir çok tecrübesine güvendiğim eski yeni ustalara sordum hiç biri yeni araçlar için önermedi vede sadece 15-20 yıllık araçların motoru biraz daha gitsin diye yaptıkları bir durum olduğunu söyledi...