Merhaba Starex'im yokuşta kalkış esnasında gaz yemiyor mototrun sesi bile cıkmadan ağır ağır 2500 devire gelmeden toparlanamıyor birtürlü motor sıcak veya soğuk fark etmiyor aynı problemi yaşıyorum iki farklı servise gittim ustalara kullandırdım ikiside net birşey söyleyemedi. Böyle bir sorun yaşayan varmı acaba? (aracım 2005 TCI 109.binde)
Sorunun yukarıdakiler ile ilgisi yok görünüyor. Belirttiğiniz rampa yukarı kalkışta (1. vites kalkışınzıda araç motor d/dakikası) 1500-2000 d/dk da kalkış sağlaması gerektiğini yanında arkadaş itişli olan bu araç koparması gerekir. Pedala dokunamazsınız. Ama aracaı 2. vites ile kaldırmaya çalışılırsa! dua edilsin ki araç kalkıyor ! * Debriyaj kaçırsa araç 3000 d/dakika yaparancak araç gitmek istemez. * Diğer taraftan herşey doğru ancak aracın gaz pedalına basıldığında gaz anında tepki vermiyor yada geç tepki veriyorsa ! Enjektörler , turbo, vuruntu sensörü, HAVA FİLTRESİ kirliliği! , map/maf+o2 sensörü (var ise, çekişi düşürür ve kalıkışlarda geç toparlar.) düşüncesindeyim. Düzenleyen : Ogun
bu olmadan once derin olan bir su birikintisiden gectinizmi? islak olan bir sensor icindeki su yada nemde (yokustan dolayi) hala olabilir ve olasilikla TURBO basinc controlu yapan MAF,selenoid ve actuator ile ilegili sorun olabilir. en kolayi bu tip sorunlar ECU ya kayit edildigi icin ECU yunu oCBD okuyan bir serviste okutmaniz. Umarim kolay ca cozulur. Cunku sorun sadece yokus ta var diyorsunuz. turbo spool edemiyor yada kapakcigi(intake tarafi) kapnmiyor olabilir bu kapakcik da sensor ve selenoid tarafionda kontrol ediliyor Düzenleyen : koalauk