Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

starex tcı motor artık çalışmıyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sorunlustarex tarafından 21 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. sorunlustarex

sorunlustarex Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tüm hyundaici arkadaşlara selam ederim..
    Çok değerli forum kullanıcıları, benim 2004 model tcı motor, kapalı kasa kamyonetten çevrilme 2. el almış bulunduğum bir starexim var. Geçen gün ANKARA Ankamall alışveriş merkezinden dönerken şöyle bir sorunla karşılaştım: Araç köprüye doğru çıkarken 2bin devirin altında aşırı sarsıntı yaptı gaz verip toparlattım. Velhasıl araç gene 2bin devirin altına düşünce sarsıntı ve stop etme eğilimi gösterdi. Ardından gene toparlattım bu şekilde anca eve kadar gelebildim. Ardından servise götürmek için marşa bastım ama bir türlü çalışmadı. Hyundai/Akbak servisinden yol yardım getirttim oda çalıştıramadı. Neyse aracı akbak servise götürdük. önce immobilizer arızalı dediler. Tabi çok şaşırdım ne alakası olabilirki. Sonra tekrar aradılar ve motorda ciddi bir arızanın olduğunu, motorun açılması gerektiğini söylediler. Usta subap contalarının yanmış olabileceğini söyledi ama daha da ileri bir sorunu olabilir dedi. Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım? Çelişkili ifade veren akbak hyundaiye aracımı teslim etmelimiyim? yoksa sanayiyemi götüreyim?(ücretin düşürülmesi baabında). desteğiniz için şimdiden şükranlarımı sunarım.

2. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    geçmiş olsun.servis konusunda deneyimli arkadaşlar yardım edeceklerdir.

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bu konularda yetkili kişilere teslim edilmeli yani yetkili servise bırakmalısın akbaka bırakabilirsin.Dışarda yaptırsanda fiyat çok fazla değişmez onu söyleyim,akbak 3.000 alırsa dışarısı 2250 alır...Ama birde usta iyi çıkmazsa uğraşır durursun.Pişman olmamak için benim tavsiyem akbaka bırak

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyigeceler...
    Öncelikle geçmiş olsun...hep birlikte sorunu çözebileceğimize inanıyorum...Kalıcı ve katılımcı olursanız ileriki zamanlarda farklı sorunları da çözebiliriz...

Aracınızın immobiliser sorunu olması muhtemel. Ama bu durumda aracın hiç marşının dönmemesi gerekiyor (başıma geldi)

Aracın motorundaki CİDDİ sorun ise kesinlikle ilk çalışmasına etkisi yok...Zira silindir kapak contası yanık bir araç su eksiltir yada radyatör suyuna basınç verir. Birde geç çalışır. Onun dışında sorun olmaz.

Yetkili servislerde mekanikpompa bilgisi bulunmaz. Bu nedenle arızayı sürekli motor aksamında ararlar.

Aracınızın muhtemel sorunu su sıcaklığına bağlı olarak çalışan basit bir jigle düzeneği gibi çalışan rölanti düzeneğidir (tam adını bilmiyorum) Bu düzenek aracın elektrik aksamı yada kliması devreye girdiğinde rölantinin bir miktar yükselmesini sağlıyor. Ayrıca soğuk havalarda gaz pedalının bir miktar avanslı çalışmasını sağlıyor. Bu tertibatta bir sorun olabilir. Bunu test etmek için; Sol tarafınızda bir düğme göreceksiniz. Üzerinde sağa ve sola oklar var. Bu düğmeyi sola doğru birkaç tur çevirin. Hatta Ankara soğuk memleket sonuna kadar çevirin. Marşa basın. Aracınız çalışırsa, dediğim düzeneği kontrol ettirin.

ancak çalışmaz ise, ikinci yol biraz zahmetli. Biraz motor bilgisi olan birisi yardımı ile enjektörleri üzerindeki tahliye borularını hafifce gevşetin. Marşa basın...Bu tahliye rekorlarından mazot geliyor mu? Kontrol edin....Gelmiyorsa, sırasıyla filtre ve pompa giriş rekorunu kontrol edin...

Düzenleyen : tolgakmg

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Araç şu anda nerede?

6. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Akbak'tan kaç nereye götüreceksen götür. Akid tavsiye ederim. Oda olmazsa Mega Center duruyorsa hala oraya götür. Çok eski bir servistir orasıda. Deneyimlidirler. Servis diye fazla para verme.

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    mega center bıraktı sayılır özelleşti,Bencede AKİD daha iyi olur

8. sorunlustarex

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar araç şuan Akbakda. Bilginiz olsun Mega Center 2004 yılında "Yan sanayi malzeme" kullanmasından ötürü HYUNDAİ Yetkili Servisinden çıkartılmıştır. Bir diğer durum ise gelen usta enjektörlerle bir oynama yaptı sonra marş bastırdı (ki gene çalışmadı) sonra kendi araçlarının aküsüyle takviye etti, tam alıcakken gene stop etti. Sonra usta immobilizerden emin olduklarını ve subap contalarını yakmış olabileceğini falan gibi birşeyler söyledi. Daha öncelerden de araç sarsıntılı çalışıyordu. Arabam garaj arabası olduğundan fazla önemsemedim. Servistekiler bakımda demişti motorda sarsıntı var bakmamız lazım diye ama onlarında paragöz olduklarını bildiğimden güvenemedim. Sizin de dediğiniz gibi bunların teknik olarak komplike düşünme yetenekleri olmadıkları için çok fazla masraf çıkarıcaklarından tırsıyorum. Göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için sonsuz şükranlar..

9. sorunlustarex

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayrıca dediğiniz üzre jigle düğmesi ne tarafa çevirirsem çevireyim hiçbir tepki vermemişti.

Bu Sayfayı Paylaş