Arkadaşlar benim 2004 kısa şase 9 kişilik starex sv var.Sorunum ise süspansiyon ve makas.Aracın arka tarafı çok sallıyor yani arka koltukta oturanın sarsıntıdan midesi bulanıyor,bu sarsıntıyı nasıl çözebilirim.Birde bu araç 2ayda bir makas kırıyor.Eğer şu süspansiyonu düzeltemezsem aracı satmayı düşünüyorum.Eğer bunun hakkında tecrübesi olan ve yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.....
Merhaba Celal70, Makas kırıyorsa kullanım hatası değil ise makas yapraklarının sertlikleri farklı olabilir.Amortisörler işgörmez olmuş olabilir.. vs. Sarsıntı ve kırıktan kurtulmak için makasları komple değiştir. Forumda ararsan önerileri göreceksin. Yani önce arama butonuna müracaat daha iyi olur. Kolay gelsin.
Makasları minibüs makası ile değiş hem daha yumuşaktır hem de daha konforlu makas kırma olayı ise büyük beceri ister daha sakin kullanınız.
mrb kamyonetten acma ise sarsıntı normaldır yuk tasımaya gore bir makas ve amartisr koyulmusutur araca ama direk fabrıka cıkıslı koltuklu araclarda bu sorun yok örnek kendı aracım 9+1 fabrıka cıkıslı bu sorun yok benım aracımda makasaları ve amartisrleri minibüse takılan parcalardan taktırmanı tavsıye ederım...
BENDE AYNI SORUNU H100 DE YAŞIYORDUN SONRA STAREXİ ALINCA DAHA GALERİDEN ÇIKINCA MİNİBÜS MAKASI TAKTIRDIM PAMUK GİBİ OLDU ARABA AMA YİNEDE SALLIYO BU ARABALAR BÖYLE YAPÇAK BİŞİ YOK
1 Tane Bile Çıkartsanız Vurma Durumu Yaşanıyor..Boşluktan Dolayı..Hatta Kırılma Bile Yaşanabiliyor..Onun Yerine H100 GrandSaloonun Makaslarını Taktırabilirsiniz..
bende aracı binek hususi kullandıgımdan en uzun olan 1 adet yaprak makası çıkardım.. hem aracın arkası tam istedigim gibi biraz yere yaklaştı hem süspansiyonoldukça yumuşadı...
Yalnız makastan yaprak çıkartmak ya da makası değiştirmek de kesin çözüm değil. Arkada ağırlık olması bir miktar daha sağlıklı fakat makas olduğu sürece rahatsızlık olacaktır. Bunun nedeni de makasın, amortisöre göre geç tepki veriyor olmasıdır. Arka tarafın fazla zıplamasının nedeni, örneğin bir kasisten geçerken makasın, kasisin tepe noktasında tepki vermesidir. Düzenleyen : tahrikk
Bu Konudaa T5 İn Gözünü Seveyim Üstüne Araç Yok... Şu Anda Her Binek Otomobilde Bile Olmayan Tam Bagımsız Arka Süspansiyon Var... Ama Yükü Sevmiyor Ayrı Mesele
işin aslı benim pek şikayetim yok aksine kullandıgım bir çok arabadan aracımın daha yumuşak bir süspansiyonu var..aracıma ilk binenlerinde izlenimleri ve gözlemleride öyle.. bunun en büyük faktörleride lastik ebatları ve seçimi... bu yüzden o konuya dikkat ettim.. 70 yanak uygun bence 65 60 yanak süspansiyona daha çok iş gönderiri.. lastik hamuruda çok önemlii binekkullandıgım lastigi C (cargo) tipi seçmedim.. markaya gelince gene kore malı kumhoyu seçtim.. tamam Akalite degil amamüthiş yumuşak bir lastik.. belki çok uzun ömürlü degil amaolsunsarsıntıları çok güzel emiyor.. araç duruken aracı elinizle yüklenip salladıgınızda lastiklerin nasıl esnediklerinizi aracın nasıl salınım yaptıgını gözünüzle görüyorsunuz..
Lastikte profil yüksekliği kadar lastiğin ihityaç duyduğu hava basıncı da darbeleri emmeye etken. Örneğin, ikisi de 70mm profilli olan lastiğin biri 65 psi, diğeri 55 psi havaya ihtiyaç duyuyor. Yapısı çok sert değilse, 55 psi'lık lastik darbeleri daha iyi emebilecektir. Şu anda arabamda Lassa Snoways2C 205 / 70 R15 var, lastik takılırken herhalde 60-65 psi arası bir basınçla şişirilmişti. Lastik sert, çukurlarda pek sorun olmuyor. Sakin kullandığım için arka pek zıplamıyor ama babam kullandığında, arkada da oturuyorsam kasislerde uçuşa geçiyoruz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
yük makası tabir edilen kısa veya uzun olanı çıkarsa daha yumuşak oluyor ben şahsen denemedim tanıdıklarınkini test ettim ok liyorum tavsiye edrim starex in ustası sayılır ve ne istediğini ne istemediğini iyi bilirim...