Starex'imin sürücü koltuğundan önceleri gıcırdama sesleri geliyordu,son günlerdede sadece oturulan bölümünde ileri-geri oynama gerçekleşti,kontrol ettiğimde oturma bölümünü koltuğa monte eden civataların sıkıldığı kısımlar ince sacdan yırtılıp koptuğunu gördüm. Koltuğunoturma kısmının alt sacı çok ince ve zayıf imal edilmiş,öyle tahmin ediyorumki neredeyse tüm Starex'lerin sürücü koltuğunda bu problem vardır... Koltuğu söktüm kırılan sac kolay çıkıyor,kırılan orjinal somunları iptal edip yeni somunları kalın lamalarla saca kaynattıp koltuğu monte ettim inanın orjinalinden 10 kat daha sağlam oldu.
Ordan da mı çalmışlar! Arkadaş, sürücü koltuğu gibi hayati parçalar tam olsaydı bari. Neyse, satmazsam sağlamlaştırırım ben de.
garip bir durum ben geçenlerde döşeme için tüm koltukları söktüm kaynak çapakalrı hariç sağlam duruyordu hatta arka koltuğu zorla kaldırdım rahat 40 -45 kilo vardı
Diğer koltuklar sağlamdır fakat sürücü koltuğunun oturma kısmının altındaki sacı kontrol edin,sacın kalınlığı 0,50 mm civarı ve civata somunları bu incecik saca tutturulmuş.Koltuğun altından dikkatlice baktığınızda sac görünür çatlama kopma varsa görebilirsiniz.
Gevşek ise hemen sıkmak gerekiyo koltuk sallandıkça ya civataların karşılğı olan somunları yalama yapıyo yada kaynaklı olduğu sacı yırtıyo