mrb arkadaşlar bu starex ten çektiğim kadar hiç bir şeyden çekmedim..bu araba sırf masraf için yapılmış..benim 2004 model starex kamyonetim var.arabanın radyatörüne konan su haznesi (plastik kutu) çatlayıp suyu bışalınca arac hararet yaptı.aracı hemen evin önüne çekip su haznesinin çatlak olduğnu gördüm..hemen yeni bir su haznesi alarak kendim 10 dakika taktım ve suyu içine doldurdum şimdi benim şüphem hava almışsa ben bu havayı nasıl boşaltacam arkadaşlar..
Hyundailerde hava almaya gerek olmadığını biliyorum. Radyatör kapağını açarak; * Radyatorden antifirizli suyunuzu tamamlayın. Kapak açık iken ; * Takviye bidonuna antifirizli suyu 1. çizgi ile 2. çizgi arasına kadar su koyun. * Radyatör kapağını kapatın. Aracınzı çalıştırıp takviye bidonunda fazla su eksilirse 2. çizgiye kadarantifirizi tamamlayın. Bu kadar. Ancak ARacınız hararet yapmış . Kontrol ettirmekte fayda var. Daha büyük sorun yaşatmasın size. Düzenleyen : Ogun
slm arkadaşlar bendede 2004 starex minibüs var ben memnunum kim ne derse desin yalnız geçen hafta normal giderken arkadaşlarla klimayı açınca arabanın hararet göstergesi yükseldi birden geri düşüyor arkadaşlar gösterge arızalı dediler çünkü birden düşmeyeceğini hararetin söylediler ustaya gittik bunu yalnız birkaç kez yaptı bu arada suda kaynattı su ilave ettik tabikibirirnde neyse elektrikciden bir sonuç alamadık usta termostatın açmadığından olabileceğini söyledi neyse değiştiirdik yine aynı hararet yükseliyor klimayı açınca dahada belirgin şekilde tabiki en son bir telefon görüşmesinde bir usta havasını aldınızmı dedi usta bunlar otamatik alır kendi havasını derken tam orta kısımda kaputun ortasında bir vidalı yer gördük açtık orayı yedek kısmına su ilavesi ve tahliye hortumuna komprasörle hava bastık ve 2-3 sefer su lavesiyle enson oradan suyu attı ve havasını aldık bütün sorun oymuş şunu anladım snaıırm termostat arıza yapınca araba hararet yapıyor tabiki biz su ilave etsekde hava yaptığı için hararet özellikle klima açınca hemen yükseliyor ama biz bunu bulupda sanayiden çıkana kadar ne çektiğimi anlatamam bu arada klima açınca hararet yükseliyor ama sıcaklığa getirincede kalorifer sıcaklık vermiyor tabiki sebebi havaymış paylaşmak istedim basit bir sorunu tan bir günde çözdük ustamın kötü olmasından değil ama bu stareks bulunduğum yerde yeni yeni çoğaldı