http://www.eliftuning.com/YAKIT-DusuRuCu-MOTOR-KORUYUCU_1251.html#0 bunun gibi ersin fıkır beklıyorum senden
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/eurobor-nano-aktif-motor-yenileyici-yag-katkisi-58410070 yada bu ürünü düşünüyorum fikirlerinizi yorumlarınızı bekliyorum
Verilen Paraya Yazık. Öyle Korunacak Bir Motor Yok TCİ Starexde. TCİ Motor ; Normal Klasik Mazot Pompalı Basit Bir Turbo Dizel Motor.. Starexde Pompa Tam Mekanik H100 TCİ Da İse Elektronik Kontrollü Pompa Var. Bu Araçlarda Motorla Aynı Önemi Taşıyan Birde Pompa Var. Ben Hala Anlamış Değilim Bu TCİ Motorlara Nasıl Conta Yaktırmayı Başarıyolar Hiçmi Suyuna Vs Bakmıyolar. Bizde H100 TCİ Kullandık. Hemde Ona Yaptığım Eziyetler Aklıma Gelince Şimdi Acıyorum Ne Gram Su Eksiltirdi Ne Yağ Ne Hararet. 150,000 Km Boyunca Tık Demedi Motor Hala Sıfır Gibiydi.
valla ersin o contayı nasıl yaktırdım bende hayret edıyorum halbukı devamlı suyuna bakıyorum sanayıdekı baktıgında gızlı hararet yapmıs dedı bana halbukı aracın suyu falanda vardı her zaman kontrol ederım
bu benım conta olayı 2-3 ay oldu ondn sonra bırsey yok ta sana da bahsetmıstım benım motor zayıf dıye hafıf ufleme var dıye ondn dusundum ben
valla ersin benim starex yola çıkmadan servise gitmiştim su eksikti dedim bişey olmasın usta yok abi klima kullandıysan ondardır dedi ne alaka dedim neyse suyu ekledim yola çıktık gayet rahat bir şekilde giderken arabada yük yok hiç bir sıkıştırma yok orhangazi süpürgelikte hararet aniden fırladı.yani bu motorlarda hastalık bütün TCI starexlerde bu sorun var.kapak çatlatıyo.buda TCI motora uyduruk bir turbo uydurmuşlar o yüzden motor gücü tolere edmiyor.TCI H100 lere yeterli ama starexlerde daha geliştirilmeliydi.ayrıca motor koruma gereksiz masraf bencede.sen bakımlarını zamanında yaptır,orjinal parça kullan,mazotunu bildik yerden al zaten motorunu korursu.ayrıca bu bor power ı benim 2004 focusta kullandım hiç bir etkisini görmedim ne çekişte nede yakıtta.çünkü motorda bi sorun yoktu motor tam performansını gösteriyodu.ama senin motorun eski gücünü kaybetmiş ekmeği yenmişse ozmn bir fark gösterebilir.saygılar..
ozmn bi kere denemekten bişey kaybetmezsin dena bakalım bi etki görecekmisin.en fazla olan verdiğin para olur ama aklındaki soru işaretleri gider.
motor zayıf benım abi motor ıstıyor acıkcası bıraz daha motor yenıleme omrunu uzatmak ıcın motor koruyucu katkı denicem
Motor üflemesi : Motor içerisinde bulunan pistonlar ve segmanlar zaman içerisinde aşınırlar. Segmanların görevi piston ile silindir arasındaki sızdırmazlığı sağlamaktır. Üstteki segman, patlama zamanında oluşan basıncı muhafaza eder. Alttaki segman görevi ise pistonun aşağıya inerken silindirdeki yağı sıyırarak kartere indirmektir. Silindir ile segmanlar arasında boşluk artıkça patlama zamanında kompresyon (basınç) kaybı yaşanır. Bu da motorun çekişten düşmesine yol açar. Kompresyon kaybını oluşması durumda motor üflüyor demektir. Motor üflemesi, ilerleyen zamanda motorun yağ yakışını çoğaltır ve motor yağ yakar. Motorun rektifiye olması için hava filtresine yağlanması yada filtre kabına yağ dolması gerekir. Yani karterdeki yağın tam anlamıyla silindirin içerisinden aşırı miktarda yukarı çıkması motorun ömrünün azaldığı anlaşılır. Motor üflemesi olayı kompresyon kaybıdır. Sıkıştırılmış ve yanmış yakıt karışımı kartere geçtiğinden dolayı yağ çubuğu çıkartılarak yada yağ doldurma kapağı açılarak motor üflemesi anlaşılabilir. Motorun rektifiye olması gerektiğine tam olarak anlamak için silindir kompresyon testi yapılmalıdır. Motorda uygun yağ kullanılmaması durumda da kompresyon kaçağı meydana gelmektedir. Motor içerisindeki aşıntı artıkça, parçalar arasında yağ filminin muntazam oluşmaması, kompresyon kaçaklarının artması ve yağın yakıta aşırı miktarda karışarak yanması sonucu motor performansında kayıplar meydana gelir.
Kardeş benden sana tavsiye MOTORSİLK'den şaşma, verdiğin paraya değiyor.Linkinide veriyorum incele, ben arabamın motor yağına koydurdum, gayet çok memnunum, Motorsilk'i Bor power'la karşılaştırabilirsin, yine 1.sırada Motorsilk gelir. http://www.hepsiburada.com/liste/mo...ils.aspx?productId=otm092020&categoryId=26005
bizim arabadada yaktık contayı ama arabaya 1gün önce sukoymuştum ertesi gün contayaktı su tankına baktığımda hiç suyoktu 750 tl masraf cıktı