Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex minibüs klima sorunu

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda iskndr tarafından 25 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. iskndr

iskndr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2000 mod kore üretimi SVX minibüs aracım çift klima-kaloriferdir.Kalorifer ve klimanın çalışması gayet başarılı.Fakat klima bazen aylarca bazen bir kaç gün çalıştıktan sonra klimayı ilk açtığımda bir sürtünme yada zorlanma sesi gibi bir ses ile dakikalar içerisinde klima soğukluğunu yitiriyor ve sadece ortam sıcaklığını üflüyor.4-5 kez bu arızayı yaşadım. Servise gittiğimde klima gazının bitik olduğu tespit edildi ve kaçak olabileceği söylendi.Ancak kaçak olsaydı her gaz dolumundan sonra aynı sürede klimanın gazı biter diye düşünüyorum.Klima bazen bütün yaz çalışıp bazen bir iki gün çalışıp nasıl gazı boşalıyor.Ve tamda o anda gelen kayış sürtünmesi yada zorlanma benzeri ses nereden geliyor olabilir.Her arıza durumu ,araç çok sıcak altında kaldıktan sonra klimanın ilk kez açılmasıyla gerçekleşti.İlk açıldığı anda o sürtünme sesiyle dakikalar içerisinde soğukluğunu kaybediyor, belli bir süre yada uzun süre çalışma durumlarında sorun olmuyor.İlk klimayı açtığımda o sürtünme benzeri sesi duyarsam bir iki dakika içerisinde klima soğukluğunu kaybedip ortam sıcaklığını üflüyor.Klima sistemini tam olarak bilmediğim için sorunu çözemedim.Serviste tüm tesisata bakmalıyız, haftalar sürebilir falan diyerek halen kaçak arama derdindeler.Sorun kaçak dışında nereden olabilir.Ben klima sistemine hakim olmadığım için herhangi bir tespite yarayacak yorum yapamadım.Gaz doldurmaktan, kaçak tespit veya sızıntı önleyici ilaç kullanmaktan bıktım artık.benzer sorun yaşayan yada benim sorunuma yorum getirebilecek olan arkadaşlar varsa bana çok yardımcı olurlar.Teşekkür ederim.Tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim.

Bu Sayfayı Paylaş