Arkadaşlar bende 2007 kısa şase crdi yarı camlı 5+1 var benim ailem kalabalık olduğu için koltuk döşetmek istiyorum nette araştırdım ortalama 3bin ile 5bin arası maliyeti olur diyorlar sizce bu kadar masraf normal mi yoksa abartı bir rakam mı koltuk ruhsata işletmede dahil bu fiyata sizce ne yapmalıyım?
İyi akşamlar. Yakın zamanda bu işleri yapan arkadaşımdan duyduğum kadarı ile bu iş biraz sorunlu imiş. Bu konuda dikkatli bir araştırma yapmalısınız. Aracınızı 9+1 minibüs yada 8+1 kamyonet yapabilirsiniz. Ancak minibüs statüsü için ABS şartı arıyorlar. 8+1 kamyonet için herhangi bir şart yok. 3-5 bin liralık maliyetler biraz yüksek (tabiki VİP tarzı koltuk düşünmüyorsanız) Tahmini maliyeti (bende yakın zamanda minibüs olarak düşündüm) 2.000 lira civarında oluyor.
ruhsatta 5+1 yazıyor araba full+full abs felan hepsi var.2007 crdi kısa kasa ruhsatta hususi yazıyor şuan kararsızım.VİP koltuk gibi niyetim yok arkaya 3lü koltuk koydurma niyetim var.
Arkaya koyduracağınız 3'lü koltuk ile aracınız 8+1 konumuna gelecektir. Ancak bunu ruhsata minibus şeklinde işletemiyorsunuz. Çünkü devlet 10 kişi altındaki araçları minibus olarak Kabul etmiyor. Birçok kişi bu konuda mağdur oldu. Ancak 8+1 kamyonet sınıfına sokabilirsiniz. Bunun için tadilat gerekmiyor sanırım. Çünkü aracınızın "panelvan" status değişmiyor. Size maliyeti, proje+koltuk+muayene+ruhsat şeklinde olacaktır.
Tolga arkdasimizin da dedigi gbi kamyonet sinifinda 8+1 olabiliyor proje+muayne+ruhsat masrafi yaptirdigniz yere gore 900 ile 1200 tl arasi değişir gerisi koltuk cam zate