Merhaba arkadaşlar 2004 starex vip TCI aldım km orj 72 bin ve 2-3 dk lık bayırlarda aracımın hararet gostergesı yukseldıkce yukselıyor ve saga cekıp fanı calıstırıyorum yaklasık 15-30 saniye sonra normal haline geliyor onun dışında aracın fan sesını hıc duymadım aynı bayırda 3 kez deneme yaptım devırlı ve devırsız kullandım degısıklık olmadı en son denememde ise fanı sonuna kadar açtım ve basabildiğim kadar bastım ve ibrede çok az yukselme gordum ve o yukselmeden en fazla 5 saniye sonra alçaldığını gördüm sizce bunun nedeni ne olabilir düşüncemi sorarsanız termostat fanlarımı devreye sokmuyor.Yarın servise gideceğim birde sizin fikirlerinizi öğrenmek istedim,şimdiden hepinize teşekkür ederim.. :RpS_sad:
Günaydın....Devreye soktuğunuz fanlar hangisidir? Starexlerde elektrikli fan mevcut değildir. Termikli ve kasnak sistemi ile çalışan büyük fan dışında soğutma fanı yoktur. Bahsettiğiniz fanlar sanırım aracın önünde bulunan 2 adet klimanın (aracınız muhtemelen klimalı) fanlarıdır. Eğer onları anahtar ile devreye sokabiliyorsanız, aracınızın su pompasında yada ana termijte sorun var demektir. Zira büyük fanınız civalıdır ve motor dönüşüne ve hararete bağlı olarak devrini motor devrine göre uyarlar. . Fan içerisinde bir sıkıntı varsa, motor devriniz arttığı halde fan pervanesi bu devre uyum sağlayamıyor, daha yavaş dönüyordur. Büyük soğutma fanını kontrol ettirin derim.