Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

starex hakkında yardım lütfennn

'Starex Forum - Club' forumunda cmp_eng tarafından 1 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. cmp_eng

cmp_eng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese iyi akşamlar öncelikle

birkaç sorum var cevaplarsanız çok memnun kalacağım. beğendiğim 2005 model bi starex almayı düşünüyorum, forumda cdri veya tci motorları hakkındayazılar gördüm motorum cdri veya tci olduğunu nereden öğrenebilirim?

diğer bir sorumda aracın ruhsatında sürücü dahil 5 yazıyor ama forumda herkesin 5+1 yazıyor herhalde bu fark niye olabilir. sürücü dahil 5 olunca arkada 2 li koltukmu olması lazım???

yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    En Basitinden Ön Kapıda CRDİ Logosu Bulunur.... CRDİ Starex 140 Beygirdir Yeni Nesil Yakıt Sistemine Sahiptir(Common Rail) Starex TCİ 100 Bg Dir... Klasik Bir Mazot Pompasına Sahiptir...

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Öncelikle formumuza hoş geldiniz aracınız şimdiden hayırlı olsun,Starex in duyduğunuz üzere iki çeşit motoru vardır biri Tcı yani ilk çıkan versiyonları bu motor;2500cc 100 hp dir diğeri de son versiyon olan yakıtı daha çok dengeleyip daha çok peformasn sunan yeni nesil bir motor olan Crdi dir Crdi de 2500 cc dir fakat 140 hp dir yani beygiri yüksektir ve enjektör sistemi dolayısıyla tci den daha iyi bir motordur.Motorun crdi mi yoksa tci mi olup olmadığını yan kapısında yazan crdi yazısından anlayabilirsiniz ve ruhsatında 140hp=103kw yazmalıdır yazıyorsa crdi dir.5+1 konusunu bende pek bilmiyorum ama eminim bilen arkadaşlar size yardımcı olacaktır.

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bir Yanlışlık Yok Anladığım Kadarı İle...Ön Koltuk Tek Yolcu Olarak Sayılmış.... Arkada 3 Lü Olarak Sayılıyor.. Sürücü De Oldumu 5 Oluyor... Belki Sizin Model Farklıdır Transporterlardada Aynı Olay Vardı Önün Tek Yolcu Olduğu Ve Çift Yolcu Olduğu Koltuğu Vardı...Benim H100 De 2 Yazıyor Bir Sürücü Birde Çiftli Koltukta Tek Yolcu...

Düzenleyen : Ersin Cerrah

5. cmp_eng

cmp_eng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. koltuk olayı kafamı kurcalıyor en önde sürücü koltuğu yanında 2li koltuk var.arka sırada ise 3 lü var. buşekilde 6 ediyor ve muayenede sorun olurmu diye endişe ediyorum. şayet en ön 3 sayılıyorsa arka tarafta 2li olması lazım diye düşünüyorum. ozamanda arkadaki 3lü koltugu söktürüp 2 li takmak lazım herhalde.
    Düzenleyen : cmp_eng

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bence Şu Anda Bir Sorun Yok.... Önlü Koltuk Büyük İhtimal Tek Olarak Sayılmıştır..

7. cmp_eng

cmp_eng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ersin bey benim anladığım kadarıyla bu işin bi standartı yok. bunların orjinalleri nasıl diye nerden öğrenebiliriz?

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Vallahi O Konuda Hiç Bİr Fikrim Yok... Starexlerin Farklı Farklı Modelleri Oluyor PanelVan Cityvan Multiway Space Vip Vs. Ben Bu Modellerin Farkları Olabilir Diye Düşünüyorum..Ama Emin Değilim....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    starex'lerde en kolay olarak motor kaputunu açarak CRDİ yada TCİ olduğunu öğrenebilirsiniz. TCİ olanlarda yağ kontrol cubuğu sağda, CRDİ olanlarda soldadır (motor karşınıda ve araç size bakıyor konumda)

Starex'in hiçbir modelinde TCİ 140hp yoktur. Sadece 2003-2004 olanlarda görürsünüz. O da, CRDİ türkiyeye 2003 de geldi. O zaman satılanların bazılarının ruhsatına TCİ 140hp yazıldı.

Starex 4+1 olanında arkada 2Li önde 1 adet 2'li bir adet sürücü koltuğu, 5+1 olanlrda arkada 3'lü önde 1 adet 2'li 1 adet sürücü koltuğu vardır

starex'in bazıları kapalı kasa çift sıra camlı koltuklu kamyonet olarak geçer.Onlar tüm canları açılı ve arkada 1 adet ikili olan modelidir /sanırım space idi) Bu modeller 4+1=5 kişiliktir. Diğer sadece ostası camlı arkası saç ve 1 adet 3'lü arka koltuğu olanlar 5+1 olarak geçer ve onlar panelvan statüsündedir.

Benim aracım yanları camlı çift sıra koltuklu 5+1 panelvan kamyonet olarak geçiyor (ruhsata zor sığdı)

Düzenleyen : tolgakmg

10. cmp_eng

cmp_eng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    verdiğiniz bilgiler için çokteşekkür ederimbu arada aracı hafta sonunda alacağım kararımı verdim. aracı aldığımda arkadaki 3lü koltuğu 2 yaptıracağım trafik polisleriyle uğraşmamak için. aracıda aldığımda resimlerini burda yayınlarım

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ancak diğer bir sorun da var....Aracınız "panelvan" geçiyorsa panelvanlar 5+1 dir. Trafik şubesinde ruhsata 5+1 yerine 5 yazılmış olabilir. Bu durumda polis ile sorun yaşayabilirsiniz.

12. cmp_eng

cmp_eng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla kafam karıştı :)))) ruhsatta panelvan olarak yazarmı hatırladığım kamyonet olarak yazıyordu

13. rdmaksl

rdmaksl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ruhsatta bir yanlışlık olduğuğnu düşünüyorum,büyük ihtimalle +1 yazılmamış,tescil sırasında aracın trafikteki dosyasından durum anlaşılır,ve yeni ruhsata düzeltilerek yazılır,yada imkannız varsa tescilden önce trafikteki dosyasından sordurabilirsiniz gerçek durumu,

14. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bende aynı kanıdayım. Muhtemelen yanlış yazıldı. Ama aracın plakasınını girerekinternettende öğrenebilirsiniz.

15. emo23

emo23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu durumda ben 2008 model<mytubeelement id="myTubeElement" desktopnotification="true" notification="true" enable="true" loop="false" hidepopup="true" autoplay="false" autobuffer="true" autoplayonbuffer="false" autoplayonbufferpercentage="42" autoplayonsmartbuffer="true" quality="default" fshd="false" enablefullscreen="true" onlynotification="false"></mytubeelement> panel van (2+1) alırsam 977 TL city van (9+1) alırsam 486 TL mi ödeyeceğim ?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley22.gif aklım karıştı. herkes farklı bir rakam söylüyor.

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Rakamlar Dogrudur Yalnız Bunlr Kamyonet Olarak Geçtigi İçin Yaş Ve Yüklü İken Toplam Agırlıga Bakılır..
    879,00 TL Ediyor..Evet Sigortası 400 Tl Civarıdır..
    CRDİ Çok Falan Yakmaz.. Normal Benzinli Bir Arabadan AZ YAKAR Bunuda İspatlarım.. 8.5-9 Litre Yakar Şehir İçi... (2000 Devir Civarı Seyir Halinde)
    140 Bg Motor Gücü Vardır Piyasada Kafa Tutamayacagı Araç Yoktur.. Heleki Yokuşta Hiç Affetmez 5.Viteste Yokuşu Hızlanarak Tırmanır...
    Çok Yakıyor Yok Alma Diyenlere Diyinki Hayatınızda Starexin Direksiyonuna Oturdunuz Mu ?.
    Zaten Direksiyonuna Oturdumu Bagımlı Oluyorsunuz Hiç Bir Minibüste O Oturuş Pozisyonunu Bulamazsınız.. Aynı Otobüs Kullanıyor Gibi Bir Havası Var...
    Sorunsuz Bir Araçtır Öyle..Ama Aldıgınızda Üstünde Pirelli Citynet Lastikler Varsa Kesinlikle Degistirin Kazaya Sebebiyet Verir Bu Lastikler.. Öyle Dandik Bir Lastiktir En Ufak Frende ABS Açtırır..Sırf Bu Yüzden 10 Larca Kez Kaza Atlattım...
    Kesinlikle Hiç Düşünmeden Alın Diyecegim Bir Araçtır ..İlk Zamanlar İnsan Müthiş Gaza Geliyor Ayagını O Gaz Pedalından Çekmek İstemiyor Öyle Mükemmel Bir Çekişi Var... Sürekli Yokuş Çıksın Bütün Arabalar Bana Baksın İstiyorsunuz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Aklınızda Ne Sorularınız Varsa Sorabilirsiniz Starex Hakkında

17. scuderia

scuderia Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yakıtı konusunda tamamen katılıyorum 1 depo mazot ile 700 km devirdim 2,5 tonluk ve 2.5cc turbolu bir araç için gayet iyi bir sonuç...

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben 1 Depo Mazot İle Ordudan İstanbula Gidiyorum.. :)

19. emo23

emo23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    emre ve ersin bey<mytubeelement id="myTubeElement" desktopnotification="true" notification="true" enable="true" loop="false" hidepopup="true" autoplay="false" autobuffer="true" autoplayonbuffer="false" autoplayonbufferpercentage="42" autoplayonsmartbuffer="true" quality="default" fshd="false" enablefullscreen="true" onlynotification="false"></mytubeelement> bilgiler için teşekkürler. lakin ben bir palio 1.2 sürücüyüm. bu mtv leri duyunca bodrum kalesi surlarına yakın hissediyorum kendimi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    hız tutkunu değilim, şehirler arası yolsa seyir hızım zaten 80-90 arasıdır. zaten araçta hassas parçalar taşıyacağım. yakıt tasarrufu önemli elbette. bu yüzden CDRi ye yöneldim. yoksa 100 lüklerde işimi görecekti. lastik tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

20. emo23

emo23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu durumda daha az vergi ödemek için ruhsatında minibüs mü yazması gerekiyor ?

Bu Sayfayı Paylaş