Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Hakkında Bilgi

'Starex Forum - Club' forumunda Ümit Zengin tarafından 10 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadaşlar slm;Bu sitede emeği geçen herkese teşekkürler.
    bana bi konuda yardımcı olursanız sevinirim,koltuklu bi starex minibüs almak istiyorum,lakin araştırmalarımdagördüğüm o kadar çok BG.o kadar çok kasa çeşidi varki.?işin içinden çıkamadım,doğal olarak herkez kendi kullandığı starex'e göre yorum yapıyor,sizden teknik olarak,kullanım olarak,kasa çeşidi olarak fikrinizi almak istedim bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
    Düzenleyen : Levent

2. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    forumu ayrıntılı incelersen faydalı bilgiler bulursun..

3. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    slm;şuanda inceliyorum zaten,elbette kullanıcıdan kullanıcıya göre değişiyor ama 100 bg'liği de metheden de var 140'lığıda size konuyu biraz daha açmam gerekirse starex minibüsü büyüğümüzün sağlık sorunları dolayısıyla alacağım çünkü yatarak gitmesi lazım ayrıca yapacağım km.debir hayli fazla olacak,bunun için yardımcı olmanızı istedim,sağolun

4. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kolay gelsin.. inşallah gönlüne göre birşey bulursun.. h-100 üde düşünebilirsin.. babamda var camlıvan 2001 deluxe.. 0 aldık maşallah daha bir problem yaratmadı..

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yük ve yolcu taşıma gurubunda Starex ve H100 glasvan grubunu düşüne bilirsiniz.

Starex crdı motoru sayesinde yüksek güç üreten seri bir taşıma aracıdır.
    Turbolu serisi yakıtı fazla yakar.
    Hepsinde olmamakla birlikte Genelde fazla yakıt yakması ve turbo şikayetleri vardır.

Lüks taşıam grubu aracıdır.

H100 motoru ile kendini ispatlamış bir seridir.
    Düz 16V 4 piston 2.5 cc motor hacmine sahip dizel araç grubundadır.
    Yolcu taşıma , yük yolcu taşıma, yük taşıma gurubunda 3 aracı mevcuttur.
    Ekonomik bir araç olmakla birlikte aracın arkası hafif olduğundan arka tekerlerde ısrarla 100* 2 = 200 kg lık yükle dolaşmak emniyet açısından çok iyidir.

6. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    açıklamanız için teşekkürler,benim anlamadığım gerek forumdan gereksen çevreden edindiğim ortak nokta yakıt tüketiminin fazla olduğu,şahsım adına olayı şöyle yorumluyorum,normal aile aracı diye belirtilen(clio,polo,palio vs.)arka koltuğa 3 kişi oturduğu ve yaklaşık 500 km yol sonunda onların koltuk şeklini alacakları aşikardır diyorum.ve starexlerinde 2000 kg'lık ,7 ila 10 kişilk kapasitesi olduğuna göre akaryakıt harcamasını kabul ediyorum,benim araştırdığım işin teknik yönü,bakımı ve bakım masrafları kasa tipi gibi.. sağolun

7. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşım öncelikle hoş geldin starexi seven de çoktur sevmeyende adını iftiralrala karalmaya çalışanlara inanamak yanlış olur biz burda starex i kullanmış arkadaşlar sana yardmcı oluruz bak önce şunu belirteyim benhem tcı yani 100 hp hem de crdi 140 hp olanından kullandım ve kafanı karıştıracak çok çeşit motor yok ikiseçenek var ya crdi yada tcı bunlarda crdi yüksek hızlarda tcı ye göre yakıtı daha ölçülü kullanır ve sakin kullanımla agresif kullanım arasında çok fark oluşmaz ve motor bakım maliyetleri tcı ye göre biraz fazladır kötü yakıtıkabul etmezeuro dizel kullanmak zorunda kalırsın gidişi performansı son derece tatminkardır motoru eğer bakımlarını aksatmazsan tcı ye göre daha uzun ömürlüdür nitekim crdi ile 360 binkm yapanı da var koltuk çeşidine göre space vb gibi isimler vardır sen bunlara o kadar takılma aynı koltuk seçenekleri tcı olanları için de geçerlidir orjinalinden 9+1 veya 12 kişilik verisiyonlar da vardır Tcı motora gelince bakımı ucuz yakıt seçmez crdi ye göre bütün araçlarda olduğu gibi 90 dan sonra daha fazla yakıt tüketir ama bi kaç enjektör ayarı ve temiz flitre ile crdi kadar az hatta crdi den de az yakanları olmuştur şehir içi kullanımda crdi ye göre dezavantajlıdır kolay kolay arıza vermez bütün hyundai lerde olduğu gibi performansı 2 tonun üzerindeki bir araç için yeterlidir yakıtta bucüssede2500cc bir araç ne kadar yakması gerekiyorsao kadar yakar yani clıo vs gibibineklerle yakıtı karşılaştırıldığı için çok yakıyor denmektedirsakin kullanım tavsiye edilir şehir içi ortlama 10-11.5 lt yakar şehir dışı bu rakamı 8 lt ye kadar çekmek mümkündür crdi ile normal şartlardaarasında 2 lt oynar şimdilik bu kadar bilgi yeterlidir sanırım sormak istediğiniz bir konu olursa yine yardımcı olmaya çalışırız.
    Düzenleyen : Davtor

8. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadaşlar merhaba;bana yardımcı olmaya çalışan hyundai club üyelerine teşekkür ederim,baştada belirttiğim gibi starex'i sağlık sorunları yüzünden almam ihtiyaç haline geldi,ama sayenizde aklımda ufak ufak şekillenmeye başladı.Şu bir gerçek abuk sabuk formlarda takılmaktansa böyle bir sitede bilgi dağarcığımız yenilenmekte,eh artık birde gönlümüze göre starex bulursam benden kurtulamayacaksınız.selamlar

9. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    starex kullanıcısı arkadaşlar başınıza kaldım valla idare edin artık,bunca yık binek kullanıp ticariye geçince insan ister istemez destek arıyor.bazı konularda aydınlandık iki şey daha sormak istiyorum..! ruhsatta 9+1 olan aracı 7+1 veya 6+1'e düşürünce ruhsata işletmek gerekiyormu.?ikincisi kısa şase starexin tek kliması yeterli oluyormu.?

10. cbaytan

cbaytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Uzun sasede yeterli olmuyor, kisa sasedede yeterli oldugunu sanmiyorum, kolyuklari ruhsata isletmek gerekiyor.

Iyi surusler.

Düzenleyen : cbaytan

11. cbaytan

cbaytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Uzun kasa, duz vites, CRDI SVX tavsiye ediyorum.

12. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    can;ilgine teşekkür ederim,tavsiyene uymaya çalışacağım ama izmir'de svx bulmak çok zor olanda çok istiyor..!selamlar

13. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Önemli değil arkadaşım burda bildiklerimizi paylaşmak bizim asıl amacımızve başımıza kal kalmazsan üzülürüm şahsen asıl konuya geleyim arkadaşım benim bir arkadaşımın vardı aynı senin bahsettiğin gibi sağlık sorunları yüzünden benden güzel bir şey bulmamı istedi ve bulduk şimdi çok memnun oksijen tüpü bile koymuş arabaya malum babası hasta ve konforundan da övgüyle söz ediyorlar senin için de durum nasıl tam bilmiyorum ama alacağın aracın özelliklerini hemen hemen anladımsayılır ve kafandaki miktar nedir bak msela internetten bakabilirisin ben öyle gezinirken bakayım dedim ve bi iki model atayım bak yine izmirde baya var ve çift klimalı olması sanırım senin için daha iyi olur hem önce hem de arkada ve bu şekildekiler hep minibüs yani 10+1 7+1 gibi minibüs versiyonlarına bakmalısın bunlar da koltuklu ama http://www.araba.com/2230320.html http://www.araba.com/2225880.html
    Düzenleyen : Davtor

14. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    sevgili davut ilgine teşekkür ederim saol,ilan nodan aradım şimdi,sizin gibi bazı arkadaşlarda çift klimalı almam gerektiğini söylediler.zaten bu aracı keyf için değil zaruriyet için kullanacağım,onlarda hem crdi hemde çift klimalı oldumu fiyatta uçuyorlar mübarekler,, selamlar

15. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sağol ben burda eğer yardımcı olabileceksem mutlu olurum umarım istediğin fiyatta istediğin özelliklerdeki aracını alırsın bize de sormak istediğin bir konu varsa yardımcı olmaya çalışırız sana verdiğim linklerin ilkinde crdi idi yanılmıyorsam ve çift klımalı.

16. cbaytan

cbaytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bulundugunuz sehirde tabii zor olabilir, ben Trabzonda oturuyorum, Ankaradaki arkadaslarim ve tanidigim ustalarla irtibata gecip Ankaraya gitmeden onde arabayi kontrol ettirip, onlardan onay alarak almaya gitmistim benim Starex'i.

Dedigim sudur, eger bir duz vites CRDI SVX almazsaniz sonradan hep uzulursunuz, ve hep aklinizda kalir, ve sanirim SVX'inde kisa kasasi yok, varsa ne ala. O yuzden illa İzmir olsun demeyin sartlarinizi zorlayarak SVX almaya gayret edin. Nacizane tavsiyemdir.

Iyi surusler.

17. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aslında pek fark yok makas farkı dışında ama çift renkli olanlarda hem önde hem de arkada klıma var bu da artı bir özellik vebüyüğünüz arkada seyahat ederse çokyararını görürsünürtabi tek klımalı olan panel ve minibüslerden pahalıdır.

18. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadaşlar valla sayenizde adam olcaz gibihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifbu gidişle anadolu yollarına düşmek kalıyor bize tekrar, teşekkür ederim ,

19. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Estağfirullah hayırdır anadolu felangeziyemi çıkıyorsunuz?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

20. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    yok bea davut arkadaş izmir'de temizi bulmak zor ,iç kesimlerde daha bol ondan dedim..

Bu Sayfayı Paylaş