starexin gösterge panelini söken arkadaş varmıdır acaba bu konuda tecrübesi paylaşabilecek.. kaç adet panel aydınlatma ampülü oldugunu tipini ve gücünü bilen..panelin sökülmeaşamalarını anlatabilcek.. benim tahminlerime göre genelde panellerde 5 w dipsiz ampül kullanılıyor ama ampül saysı ne kadar acaba...
Ampul Degistirmedim Ama Tarif Edeyim..Bizim Starexin Konsolu Tek Parça Halindedir..Bardaklıkların İçindeki 2 Vida Sökülecek Sonra Gösterge Panelinin Üstünde 2 Tane Vida Var Onları Sökeceksiniz..Birde Direksiyonun Arkasında Saglı Sollu Dügme Var Koltuk Isıtma İçin Ama Bizde Çalışmıyor..Onların Alt Tarafında Vida Görmüştüm Ama Konsolu Tutmuyor Herhalde O ..Sonra Kenarıdan Tornavida İle Attırararak Konsolu Attıracaksınız..Bizde Klima Teli Falan Yok Hepsi Elektronik Onları Sökeceksiniz Sis Farının Kabloları Ne Varsa Sökeceksiniz.. Göstergeyi Tutan Vidaları Zaten Göreceksiniz Gerisi Size Kalmış..Herhalde T5 Ampul Deniyordu Bunlara Tam Emin Degilim Ama Ampul Tipinde
teşekkürler ersin.. şimdi zaten teyip degişimi esnasında konsulun söküm işlemlerini az çok ögrendim. teyible işim olmadıgı için birza daha pratik olacak bardaklık cakmaklık vs çıkarmaya gerek olmayacak.. aslında benim asıl ögrenmek istedidigim ampül tipi gücü ve adeti.. gözüme daha hoş görünmesinden dolayı niyetim osramın 5w lık turuncu dipsizlerini yerleştirmekti. 2. ise gösterge camını plstik cilası ile cilalamaktı.. Uploaded with ImageShack.us Düzenleyen : konvekta
Turuncu nasıl duru bilmem ama maviyi şiddetle tavsiye ederim.Elim varıpta bir türlü resimleri çekemedim bu akşam bir terslik olmazsa çekicem.
Benim daha basit bir sorunum var. Geçen gün park ampulünü değiştirmek için farın arkasını inceledim. Gri bir plastik kapak var, park ampulünün karşısına denk geliyor, tırnaklı kapağı var ama oraya giren kablolardan motor olduğunu düşündüm. Park ampulünü değiştirmek için ne yapmam gerekiyor?
hemen anlatayım.. farın arka kısmındakendinde bahsetmiş oldugun gibi bir koruyucu kapak vardır.. bu kapak farın iç kısmın dış etkilerden korumak için yapılmışıtr.. far ve park kablolarıda yan kısımdan lastik içerisinden gecirilerek baglantısı sağlanmıştır.. işte bu sayede toz kir far aynasından uzak tutulmuş olur.. bu kapagı ok işaretlerinde ki gibi çevirerek çıkarıyorsun.. kapagı çıkarınca kapakta bulununanyuvarlaklastik toz contasınını kaybetme.. yoksa kapagı tekrar yerinekapatamazsın.. kapagı cıkarınca park ampülünün duyunu zaten göreceksin onuda cevirerek çıkardıktan sonra eski ampülü duydan cekip yenisini takarsın.. tekrar park duyunu yeri takıp kapagınıda kapattın mı işlem tamamdır..
Anladığım kadarıyla dıştaki, yani kısa farın arkasındaki kapağı açarak ulaşıyoruz ve ben o kablolarla boşuna uğraşmışım biraz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Eldivenlerimi hazırlayıp yarın sabah takayım öyleyse şu ampulleri. Düzenleyen : tahrikk
Bugün beş dakika boş zamanım bulup farın H1 kapağını çıkarttım ama duy çıkmak bilmedi. Her tarafa çevirip çekmeyi denedim, olmadı. Eğer birkaç tur dönmesi gerekiyorsa da kablolar gergin olduğu için zorlamak istemedim. Sol farın yeri de pek iyi değil, sigorta kutusu dibinde. Bir de dikkatimi çekti; şase no yazan plakada aracın cinsi VAN olarak yazılı. Sizler de nasıl geçiyor? Arabam galiba sonradan hususiye çevrilmiş. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif
Hususi olarak aldım, Ertex döşeme var. Alırken de kıllanmıştım aslında, panelvandan çevrilmiş olabilir diye ama pek umursamadım. Gerçi aracın geçmişini az çok biliyorum. Çok da sorun değil eğer panelden çevirme ise.
Araç kısa şase, ruhsatta 8+1 olarak geçiyor. En arka koltuğa üç kişi rahat oturur, orta koltuk iki kişilik. Katlanabilir koltuk yerine, çekyat menteşesi kullanılan küçük bir koltuk vardı ama kullanılmadığı için söktüm. Ön 2+1 zaten. Ayrıca bazı minibüslerde gördüm, arka taraftaki, tavandaki el tutacakları yok. Sürgülü kapının iç kolu da biraz farklı. Fotoğrafları vardı ama bulamadım. Yarın foruma eklerim belki.
slm söktüğünüz koltuğu kullanmıyorsanız satın alabilirim aracıma 2li koltuğun yanına lazım düşünürmüydünüz ok se resim varmı tşk
aramıza hoşgeldiniz, tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz, böyleceforumda daha samimi bir ortam oluşuyor
Satmayı düşünmüyorum. Zaten satsam bile döşeme ve rengi uymayacaktır. Arabamda bej rengi deri-kumaş döşeme var çünkü. Onu da sizin döşemelere uygun şekilde kaplatsanız herhalde sıfır parasına denk gelir. Oto döşemecilerin zorlanmadan yapabileceği bir koltuk aslında.