Merhaba Arkadaşlar forumu çok uzun zamandır uzaktan takip ediyorum. 2003 model Starex Crdi model 47bin km aracımda yaklaşık 6 aydır vites geçişlerinde aracı boşa aldığımız anda devir takılması ve bir miktar devirin yükselip düşmesi sıkıntısıyla karşı karşıyayım. Bu durum aracın performansı ve gündelik kullanımını olumsuz yönde çok fazla etkiliyor Samsunda hyundai yetkili ve birçok özel servise gitmeme rağmen soruna karşı bir çözüm bulamadık ve artık işin içinden çıkılmaz bi hal aldı . sanayimiz biraz kısıtlı araç yetkili ve bir çok özel servis te aşşağıdaki arıza kodlarını vermektedir: p0403 - p0405 p1630 - p1632 bilgi fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım var ilginiz için şimdiden Teşekkür ederim..
Merhaba, egr arizasi var gorunuyor. Bunun yaninda beyinde sorunlu olabilir, voltaja dayali kodlar ve devir dalgalanmasi bunu isaret ediyor. Mobilden gonderildi.
peki nereden başlamalıyım nasıl bir yol izlemeliyim serdar bey ustalarımız sağolsun hiç bir çözüm yolu olusturamadılar
Ayni aractan bulun, beyinleri degistirip deneyin. Anahtarida ayni sekilde degismeniz gerekiyor immo yuzunden. Yani sizin anahtarin immosuz bi kopyasini yaptiracaksiniz, marsa basarken beyini emanet aldiginiz aracin anahtarini okutacaksiniz. Mobilden gonderildi.
Bilgileriniz için teşekkür ederim Serdar bey unuttuğum ve eklemek istediğim bir şey daha var araç gps cihazımdan 80 km/s ile giderken km saati 90 km/s' in bir miktar üzerinde gösteriyor konumuzla alakalımıdır yoksa çözmeme gereken daha farklı bi problem mi vardır.
rica ederim, hız olayı normal bir durum. gps hassas değil ilave olarak araç göstergelerinde %5-10 gibi sapma vardır.
ilginiz için çok teşekkür ediyorum malum arıza beni çok fazla bunaltıyor. Müsait olduğumda egr ve boğazı söküp temizleyeceğim gerçi yetkili serviste temizlendi ve bi problem olmadığı söylendi buna rağmen kendim yeniden kontrol edip gerekirse değiştireceğim sorun düzelmez ise bu işlemden sonra beyin için başka bir kentte kontrol yaptırmam gerekecek.