Arkadaşlar 2006 model 75000 de TCI motor 100 beygir bir starex aldım(panelvan) Arabayı İstanbuldan Denizliye getirirken yolda 40 kuruş benzin yaktı (klima açık değildi) Diğer 2007 model starex ime göre bu rakam çoktu.Dahası diğer starex im 170 000 km TCI motor 100 beygir.Bu aracım 30 kuruş yakıyor. Bu iki aracı karşılaştırdığımda fark ortada.Yeni aracımda pompa sorunu olabilir mi?Araçta düz yolda tekleme, rampada çekiş düşüklüğü var.Eğer başka yerden sorunu varsa hyundai servisinde bu ortaya çıkar mı?Bir servis ücreti nedir? Cevaplarınız için şimdiden teşşekkürler...
Kullanılan yakıtın düşük kalitede olması, pis olması, sulu olması ve aracın bakımsız olması yakıt tüketimini artırır. Aracın deposundaki mazot bitip, bir depo da temiz bir mazotla, hatta Total Excellium'la kullanıldıktan sonra bakımı yapılırsa sorun büyük ihtimalle düzelir.
Full'ü bilmem ama daha önce kalitesiz bir yakıt alınmışsa onun da etkisi olabilir. Örneğin enjektörler tıkanmış olabilir. Tabi başka sorunların olması da muhtemel.
Hayırlı olsun. Öncelikle depodaki mazotu boşaltın.Deponun içinden su ve çamur çıkabilir bilginiz olsun.Daha sonra yakıt filtresini değiştirin.Yeni aldığınız mazotun içine temizleyici katkı koyun.Piyasada satılan 5-10 TL civarı olanlar değil kastettiklerim.Aşağı yukarı 70-80 TL olan Würth marka olanı tercih edin bence. Bütün bu işlemlerden sonra pompa-enjektör bakımını yaparsınız.Bu arada yeni aldığınız aracın bakımları yapılmışmı?Filtreler temizmi?
Würth o kadar pahalımıymış.Ben sanayiden COMMON RAIL MAZOT KATKISI 300ML 25 -TL ye alıyorum ki resmi sitesinden 27,73-TL yazıyor.Bu araç 200 lt üzerinde mi yakıt alıyor.MAZOT KATKISI 300 ML eski araçlar için buda 25,37-TL http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/yakit-katkilari/mazot-katkisi-300ml
Ersin Hocam ben 2007 Era da kullanıyorum önceleri 3 depo bitirince kullanıyordum.Fiat resmi serviste çalışan bir arkadaşım sen bilirsin ama 10.000 de bir ya da 15.000 de bir at dedi yeter.Aynı soruyu sordum.Benim enjektörleri pazar beraber söktük bosch disel servis tanıdığının dükkanda olmasa bu şekilde parlak olmazdı demişti.Fotoğraf çekmeyi unutmuşum orda rektefiye görecek bir megan motoru vardı enjektörleri gösterdi ve km bakalım 90.000 dedi ve senin ki 105.000 gerçekten bizimki ona göre baya yeni duruyordu...
bende bir kez full den mazot alma hatasında bulundum. o gün bugündür aracım çok fazla sihay duman atıyor artı çekişten düşme var. ne yapsam düzelmedi. dun pompacıya götürdüm enjektörleri test etti. dördü de değişecek dedi. o mazotu almadan önce hiç bişey yoktu aracımda. bi kez aldım 2600tl ye mal oldu. Düzenleyen : kicker
Değerli arkadaşım full akaryakıt hakkında bir bilgim yok.Ancak bir depo bitirmeyle ya da ilk kez farklı bir istasyondan yakıt almayla enjektör arıza yapmaz.Mevcutta ömür tamamlama ya da olan fakat farketmediğiniz bir arızanız olabilir.O durum karşısında kalitesiz bir akaryakıt ile bu bariz bir şekilde ortaya çıkmış olabilir.
Değerli arkadaşım full akaryakıt hakkında bir bilgim yok.Ancak bir depo bitirmeyle ya da ilk kez farklı bir istasyondan yakıt almayla enjektör arıza yapmaz.Mevcutta ömür tamamlama ya da olan fakat farketmediğiniz bir arızanız olabilir.O durum karşısında kalitesiz bir akaryakıt ile bu bariz bir şekilde ortaya çıkmış olabilir. [/QUOTE] Yapar hocam...Bizzat görülmüştür...Hem de bir depo kalitesiz mazot adamın bütün pompa enjektörünün canına okudu.
yaptı işte hocam keşke böyle olmasa da full iyi diyebilsem. amacım kötülemek değildi ama biraz öyle oldu. ordan yakıt alana kadar hiç bişey yoktu. araç 85000de. yakıtı aldıktan iki gün sonra kapkara duman görünmeye başladı. önceden gaza ne kadar da asılsam duman gözükmezdi. şimdi eski ikarus otobüslerle kapışıyoruz dumanda. 2600lira girdi kısacası.
merhaba arkadaslar bugun bır uzun yol deneyımın oldu ve dırek sıze aktarmak ıstıyorum.toplamında 482 km yol yaptım bu km nın 60 km sehır ıcı 150 km sı denız ıcın gelen tatıcıler trafıgı sebebıyle dur kalkla gectı. aracım tam depo kapagına kadar mazot doldurarak yola cıktım yaptıgım yolculuk sonucu yol acıkken kı hız ortalamam 100/110 km ıle yol aldım. 482 km yolculuk ve yaktıgım yakıt 38.2 litre hesaplama yaparsaz eger 100 km de 7.93 litre euro dizel yakıt harcamısım. not :aracım starex crdi multıvan ve uzerınde 215 /40/18 jant lastık var sımdı dıyorum buyrun wosvagencıler sız ne yakıyorsunuz acep...