s.a. Arkadaşlar yakıt fiyatlarının iyce artmasıyla canım çok sıkılıyor acaba gemi mazotu kullansam motor çalışırmı ve ne gibi sıkıntılar doğurabilir. tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. istanbul da bi arkadaşımın babası servisci araca gemi mazotu kullanıyormuş mazot pompasnı bozmuş sadece ama pekde bi bilgi alamadım yardımlarınızı bekliyorum. bu arada gemi mazotu 2200 lira litresi eski parayla buda çok önemli bir tasarruf sağlayacağını düşünüyorum eğer olursa.
Aracınızda euro dizel haricinde başka bir yakıt kullanmayın.Sizin bahsettiğiniz mazot çok hesaplı ama ileride başınıza açacağı masraf o aradaki farkı emin olun silecektir.Gemilerin yakıt sistemleri bizim araçlarımızdaki kadar hassas değildir.Yağı bile rahatlıkla yakabilir.O yüzden o bahsettiğiniz mazotun içerisine bazı maddeler katarlar yakıt ucuza gelsin diye.Ayrıca sizin gemi mazotu kullanmanız veya dolum yaparken yakalanmanız kanuni olarak başınızı ağrıtır.Neyse konumuza dönelim... Starex mazot seçen bir araçtır.Kalitesiz mazot kullanımında hemen aracın sesi ve çalışmasıdeğişir.Starex de kullanılan yakıt pompası yıldız tip pompadır.Parça hassasiyetleri çok yüksektir.Tabii sizin aracınızın TCi olduğunu farz ediyorum.Aracınız CRDİ ise zaten bunu düşünmeyin bile..Ben aracıma hep aynı istasyon hatta aynı pompa ve aynı tabancadan yakıt alırım.Bazen istasyona mazot yeni gelmiş oluyor.Dinlenmemiş mazot kullandığımda aracın sesi değişiyor.Bazende mecburen başka bir istasyondan almış oluyorum hemen fark ediyor.Siz euro dizel kullanmaya devam edin.Pompa ve enjektörlerinize vereceği hasar yüzünden aradaki farkı pompacıya vermeyin.
Sayın Beemer ilginden dolayı teşekür ediyorum ilk baştan. lakin biraz zor ikna olacağım çünkü yakıt fiyatlarını biliyorsunuz. bu aracda ortalama yakıtı belli bana yüksek maliyet çıkarıyor yakıt işi. bu nedenle illa bi denemek istiyorum şans olurmu bilmem ama belki bi çözümünü üretirim etrafdan aldığım bilgiler zarar olarak mazot pompası ve enjektörler olarak diyorlar ama bu arızayı nekadar zamanda çıkarır starex motor açısından bence çok kaliteli o nedenle tecrübe edinmek istiyorum ama bi yandanda ikilemde olduğumu belirteyim . çünkü bu aracda denersem birde başarılı olursa başka araç için düşünüyorum . benim reno trafic aracım vardı daha yeni sattım inanın şehir içi istanbuldayım 28 kr. geçmiyor araç şu fiyatlarda bu bana bile çok geliyor. ayda ortalama 4000 klometre yol yapıyorum. masrafı düşürmek için küçük araç küçük motor almaya karar verdim lakin bu seferde küçük araca bi türlü içim sinmiyor kutugibi geliyor. opel combo 1,3 almayı düşünüyorum yada eğer bu ucuz yakıt işine bi alternatif üretebilirsem. vito alırım çünkü gönlümdeki araç o bir şöför olarak şu darı dünyada bi mercedsim olsunhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif ben bu arac üzerinde denemek istiyorum maksadım bu ucuz olursa yakıt rahatlıkla istediğim araca binebilirim hedefim bu .
"Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" diye güzel bir söz vardır. Dar bir pencereden baktığınızda, evet o mazot ucuzdur lakin aracınza vereceği zararları hesap ettiğinizde toplam maliyeti Shell GTL kullanımı katlayarak geçecektir. Akaryaıt istasyonlarından alınan bazı yakıtlarda bile sorun yaşıyorken en başta temizlik namına hiçbir şeye sahip olmayan ve blend oil denilen (Mazot-fuel oil vb ağır petrol yağları karışımı) kalın yakıtı o araca koymak ölüm fermanını imzalamak olacaktır. Macera aramayın. Bu kadar açık ve net söylüyoruz. Düzenleyen : tahrikk
Dostum amerikayı yeniden keşf etmeyin denemeyin.Şimdi bu işi ticari araç kullananlardan yapan var doğrudur.Örneğin otobüs firmaları adamlar günde 1000 Kmden fazla yol yapıyor.Gidip normal mazot alırsa bu şartlarda bu fiyatlar onu asla kurtarmaz.Kamyonlar içinde durum aynı.Hatta hatlı çalışan minibüsler içinde durum aynı.Fakat onlar bu ucuz mazot işinden ciddi kar elde ediyorlar karın bir bölümünüde pompacıya verirken zorlanmıyorlar.Ancak sizin için durum pek öyle olmayabilir Yılda ancak 1000-1500 tl gibi bir karınız olur.Onuda pompacıya verirsiniz...
Gemilerde enjektör sistemi yok, motor hacimleri yüksek olduğu için eurodiesel türü yakıtlar kesinlikle ince gelecektir. Kamyonlar da yine belirli bir dereceye kadar yağ katkılı mazotları tüketebiliyor fakat Euro normları yüksek motorlara sahip olan büyük motorlarda bile yakıt seçimine dikkat etmek gerekiyor. Dolmuşların çoğu Magirus, yağ koysan gider ki çoğu da öyle yapıyor zaten.
hocam diğer arkadaşların belirttiği gibi starex yakıtta çok hassatır.kötü mazot fln denk geldimi çekiş düşer ses artar.ama sende haklısın mazot oldu 4 TL bizi bu hale düşüren hükümet utansın :S
arkadaşlar sağolun ilgi gösterdiniz ama halipürmelalimizi görüyorsunuz. seneye 5 lira olur sanırım mazot bu hızla. bende bi çıkış bulmaya çalışıyorum işte. ama olmayacak görünen. küçük araba alayım anca böyle olacak .sağolun. toplanıp organize olup eylem bile yapamıyoruz bi kaç ay önce marmara fm de iyi akşamlar türkiye programında ferudun özdemir kampanya başlatmıştı sabah akşam giderken 4lüleri yakarak gidiyodum bazı yapanlarıda görüyodum ama fazla popüler olmadı illa vatan caddesini trafiğe kapatacanki medya gündem oluştursun yoksa sessizce gider bu hal.
Hocam Vatan caddesini değil aslında.İstanbul'da D100'ü kapatacaksın bir saatliğine;İzmir'de de Altınyolu... Maalesef ucuz mazot içinde katkı olan mazottur.Oda başa beladır.Tek kişiyseniz motosiklet alternatifini deneyin derim...
Binek olan kullanlar yine az km yapıyorlardır birde ticari amaçlı kullananlar ne yapsın https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif