Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

starex crdi turbo sesi normal mi?

'Starex Forum - Club' forumunda seko_can tarafından 25 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar foruma yeni üye oldum,2006 model 9+1 crdi full starex aracımı yeni aldım,benim kafama turbodan gelen ses takıldı bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.2.ve 3.viteste aracım devrini almadan gazdan ayağımı çekince tıss diye bir ses geliyo.sanki böyle eski morris kamyonlarda hava boşalma sesi varya aynı onun gibi,bununla ilgili yetkili serviste çalışan bir arkadaşa ve turbo işi yapan birkaç yere aracımı gösterdim,bana sadece çekişte bir problem yok diye turbo normal dediler.peki sizce bu ses normalmidir tecrübesi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hogeldiniz....Umarım bu sorunuzun cevabını birlikte değerlendiririz...Zira paylaşımcı ve devamlı olmanızı dilerim...

Kısaca anlatayım....Aynı sorun bende de vardı. Hatta bende turbo garantiden değişti çözülemedi...

Turbonun altından geçen bir bakır boru var. turbo yağlama borusu. bu boru motor gaza yüklenmelerde yada gaz kesmelerde esneyerek konumu gereği turbo tahliye ventiline çarpıyor ve sizin bahsettiğiniz ses meydana geliyor..Zamanla motor yıkatma, motor kulaklarındaki esnemeler nedeni ile oluşabildiği gibi, benim aracımda olduğu üzere fabrikasyon da bir sorun olabiliyor.

Bu boruyu biraz uzaklaştırdıklarında (çok teknik bir yol değil...Levye ile uğraşıyorlar) sorun kalmıyor...

Bu bir ihtimal...
    Diğer bir ihtimal turbo tahliye ventili ayarı bozulmuştur....
    Düzenleyen : tolgakmg

3. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cevabınız için teşekkür ederim turboya herhangi bir zararı yoksa sorun yok o zaman,peki ventil ayarı nasıl yapılıyor? kendimiz mi yapıyoruz

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Rica ederim. Turboya bir zararı yok. Sadece zamansız anlarda turbo ürettiği basıncı tahliye ederek motor performansını düşürüyor.
    Bizim müdahaleedebileceğimiz bir şey değil. Öncelikle bu ihtimalin olası olması gereliyor. Yani kontrolde ventil ayarı normal ise bu ihtimale bakılmalı..

5. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki crdi motorların tahmini maximum ömrü kaç bin km bununla ilgili bilginiz varmı?aracım 4 yaşında ve 170 bin km de motor da az bir duman var bu normalmi?

6. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Motor ömrü göreceli bir kavram.....Bakımları yapılmış bir motor en az 300.000km tam performansta ve güçtehizmet edecektir. Daha fazla km' yapar mı evet....

Gaz vermelerde Hafif duman Common rail tip motorların ortak sorunudur ve normaldir. Yapları gereği CRDİ tip motorlarda püskürtme anında bir defa değil detenasyonu önlemek amacıyla ardı ardına3-5 defa püskürtme yapılır. Buda düşük devirlerde hafifi bir duman yapar...

Ancak 170.000km'de olan bir motorun en azından enjektrlerin ultrasonla temizlenmesi, carbon clean işleminin yapılması gerekir..

7. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eski sahibi enjektörlerini ve triger zincirini değiştirmiş elimde fatura fotokopileri var.duman yağ kapağından çok az geliyor üfleme olabilirmi?birde bende daha önce h100 city van vardı buna mazot yerine o n n u m a r a yağ koyuyordum ve sorunsuz bir yıl bindim ve sonra satıp forumun da katkısıyla starex aldım. acaba crdi motorda o n n u m a r a yağ kullanan varmı ya da kullansak bir sorun olurmu? konu konuyu açıyor umarım sizi meşgul etmiyorumdur.

8. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Motor yağ kapağından yapılan kontroller yeni nesil araçlarda sağlıklı sonuç vermez...Gerek süpap yapıları gerekse yağ kapağı konumu gereği sağlıklı sonuçlar alınamaz....Su eksiltmesi, yağ yakması sorunu yoksa....motorun üflemesi....genelde kendine "bu motor istiyo" diyen ustalara "üfff be bıktım sizin bu ustalığınızdan" dediği içindir....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

1200 bar basıncında yakıt püskürtme sistemine sahip CRDİ tip motorlarda asla 10 numara yağ kullanmayın derim. Eski nesil araçlarda bu basınç 400 bar civarındadır.

9. yasin  usta

yasin usta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesınlıkle on numara yağ koymaınz enjektorlere ve yakıt hatına zarar verır buda aracta calışmama ve gec calışma gıbı arızalar verıı ( CRDİ) MOTORLARDA sadecee yuro dızel kullanmalııı
    bu arada basetınz turbodan tızz sesı muhtemelen eksoz manıyoltu veya turbo balantı contalarında ceya yuzelerden havaa kacaği vardır

Düzenleyen : yasin usta

10. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    su eksiltme yağ yakma duman v.s herhangi bir sorunu yok.

11. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kullanıp ta zararını gören tanıdığınız biri varmı?

12. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kamyon şöförü olan eniştem sık sık 10 numara yağ kullanır kamyonunda....Hemen hemen her3 ayda bir motor yaptırır... Alma diyorum....mazot parasından daha ucuza geliyor motor yaptırmak diyor....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Ben 10 numara yağı starex TCİ'de kullanmam mesela....Biodiesel evet...Ama 10 numara kullanmam

13. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en azından ondan bilgi alsak daha sağlıklı olurdu.starexe on numara yağ koymaya niyetim yok sadece bilgi amaçlı soruyorum.mazot fiyatları fahiş fiyata çıkarsa en azından elimizde bir seçeneğimiz olur.şu anda bildiğim kadarıyla 2010 model otobüsler dahil bütün şehirlerarası firmalar kullanıyor.sadece nilüfer turizm hariç çünkü o tmsf nin elinde

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben H100 TCİ a 1 Teneke Koyup Öyle Bir Hata Yapmıştım Ama Daha Koymuyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifAma O Gün O Kadar Bir Güzeldiki Bedava Geziyormuşum Gibi Geldihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

15. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor mu yoksa pompa mı yaptırır?çünkü tahmin etmiyorum ki 3 ayda 1 motora ciddi zarar versin?

16. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ersin bey bir zararı oldumu?

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bilmemki Hiç Bişey Farketmedi..Görünürde Eski Halinde Değişiklik Olmadı..Dediğim Gibi Sadece 1 Teneke İdi...

18. yasin  usta

yasin usta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    CRDI motorlarad kullanılan yakıt sıstemı cok ınce noktalardan mazot gecmekte buda sadece yuro dızel yakıtlarda tam performans gostermekte sılındır ıcersıne toz zerecıklerı gıbı puskurtmekte buda on numara yağda kesınlıkle gercekleşmez buda yakıt hatına cıdı zarar verır kesınlıkle kullanmanızı tafsıye etmem

19. seko_can

seko_can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    starex den önce bende h100 1999 model citiyvan vardı ve ben h100 e aşağı yukarı 1 yıl boyunca yaz kış demeden 1 gram mazot koymadan sadece on numara yağ koydum.ve bir sorun yaşamadım.1 teneke yağla en az 120 en çok 150 km yol yaptım.inanmazsınız 7 kişiyle meşhur dilovası rampasını 5. viteste çıktım.fakat şu anda starexe koymaya cesaret edemiyorum.

20. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    bende starex tci var.ilk sahibiyim aldığımdan beri 5 depoda bir 1 litre 10 numara yağ yada enjektör temizleyici atarım.motor 134,000 de maşallahı var ilk günki gibi.bana bunu bi motorcu abimiz söylemişti.ondan önce 2 tane h100 e de kullandım,bi zararını görmedim,ama pompaya faydası olduğundan eminim.
    çünkü benim yakın bi dostumun caravelle si vardı.o sadece euro disel kullanıyodu 120,000 de pompayı eline aldı.ama bende çok şükür bişi yok.hee sırf yağmı sağlıyo hayır ama kesinlikle katkısı var diye düşünüyorum..
    zaten mazotta yağa benzer bi madde.yere dökülünce acayip kaygan.bide geçenlerde tv de volkan konak bişey anlattı:karavanına yurt dışında benzin koymuşlar yanlışlıkla.naparız ne ederiz derken bi 16-17 yaşlarında kız gelmiş-2 kilo yağ atın devam edin demiş.onlarda yağ atıp devam etmişler.biraz siyah attı ama yolumuzu sorunsuz aldık dedi volkan konak
    saygılar...

Bu Sayfayı Paylaş