Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex çalışmama sorunu

'Starex Forum - Club' forumunda nightbird78 tarafından 25 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu

1. nightbird78

nightbird78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Uğur ERŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Arkadaşlar merhaba aracım 2005 tci motor soğukkanlı çalışıyor ısınınca çalışmıyor soğumasını bekleyince tek marşta çalışıyor bunun nedeni ne olabilir
    forumu araştırdığımda krank mili pozisyon sensörü ile ilgili olabilir gibi görünüyor bu sensör motorun neresindedir
    birde immobilizer ışığı hiç yanmıyor bende normalde immo anteni var
    kontakta ve anahtarlarda immo mevcut hem orijinalinde ve yedeğinde ama aracı aldığımdan beri göstergelerde immo yada anahtar simgesi gibi bir şet yok bu normalmi immo oluşta göstergede işareti olmaması
    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

2. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Bu sorun daha önce birkaçkez soruldu sanırım ama cevabını hatırlamıyorum bir aratın isterseniz
    immoya gelince TCi lerde yok diye biliyorum çünkü benimde TCİ starex vardı immonun ışığı yanmıyordu,şimdi crdi var ışık bunda yanıyor
    Umarım sorunun bir an önce çözülür
    Şimdiden geçmiş olsun

nightbird78 bunu beğendi.
  3. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Benim TCİ yedek anahtarlari icinde bir tane kod var. Sahibi yeni anahtar yaptirirsan bununla yaptiriyorsun demisti.Gerci imo isigina hic bakmadim kodun onunla alakasi varmidir acaba? Bir aracimda soyle bir durumla karsilasmistim sizinkine benzer,saglam bir suya girmistim evvel zaman icindeki yagmurda.Araci sogukken normal calistiriyordum sonra 2 km bir bankamatige ugrayip para cekip arabaya donuyordum marsa bastigimda cit yoktu.Bunla 1 hafta kadar debelendim sonra mars sokuldu komurler temizlendi bir daha sorun yasamadim satana kadar.

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızın sıcak havada çalışmaması ile ilgili bir kaç sorunu olabilir. Öncelikle küçük bir kontrol yapalım.

Motor sıcak konumda iken, sağ tarafta bulunan yakıt pompasının altında el pompasının üzerinde....el pompası mevcuttur. Birkaç defa ona seri şekilde basın. filtrenin şişmesi gerekir. Akabinde marşa basın....

Yine motor sıcak konumda iken, enjektör girişlerindeki vidalardan birisini gevşetin. marşa basın...mazot gelişini control edin. Eğer gelmiyorsa, mazot pompası arkasında yer alan immobliser bağlantılarını kontrol edin. Gerekirse kabloları çıkartıp yeniden takın. (bu işlemin yapılabilmesi için intercoollerin ve bağlantı borularının sökülmesi gerekiyor.

Aracınızın su seviyesini kontrol edin.....Aracınızın yakıt pompası sıcak su ile çalışan bir tür diyaframa sahiptir. bu diyafram aracınızın soğuk havalarda kolay çalışmasını sağlayan basit bir mekanizmadir. Eğer aracınızda su eksik ise, motor suyu sıcaklığı ya çok yüksek geliyordur. Bu da aracınızın boğulmasına neden oluyor olabilir. Yine sıcak motoru çalıştırmadan once, direksiyonunuzun solunda yer alan jigle kolunu tam saga çevirin. Tekrar deneyin.

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bahsettiğim diyafram bu....
    [​IMG][/url][/IMG]

Mazot pompası immobileseri ve bağlantıları...
    [​IMG][/url][/IMG]

Bu Sayfayı Paylaş