Selam Aleykum Arkadaslar Aracımda 195/50/15 Ebatlarında Jant Lastik Mevcut 5cm Yay Takmayı Düsünüyorum Sürtme Yaparmı Yada 3.5 Daha İyimi Olur . Yorumlarınızı Bekliyorum Herkeze Şimdiden Teşekkür Ederim .
Aleyküm selam lastik ölçülerimiz aynı direk 5'cmlk yay koydum ben getze hayatta sürtme yapmaz 5-6 kişi binince belki oda sürter
Saol Dostum Tesekkür Ederim Bu Hafta İci Yayları Almayı Düsünüyorum Bi Aksilik Olmazsa O Yüzden Son Bİ Detaylı Bilgi İyi Olur Diye Düsündüm .
Kafanda soru işareti olmasın dostum 5'lik yay çok düşürmüyor zaten o kadar sürtme yapmaz kesinlikle hatta basıklığından memnun kalmayıp benim gibi kestirirsin bile
Ya Acıkcası Orjinal Yayları Kestirdim Ses Yapıyor Bende Spor Yay Arıyorum En Azından Sesi Kessin Yeter Bana
yaylari nerde kestirdiniz? birde yaylar kesildikten sonra sertlesti mi suspansiyon? ses yapmasinin disinda nasil bir etkisi oldu?
Yayları Sanayide Motorcu Bir Arkadasımla Kestik Kestikden Sonra Biraz Sertlesme Oldu Orantısız Kesildi Sanırım Bu Yüzden Ses Yapmaya Basladı Etki Olarak Söyleyebilcegim Bi Görsel Acıdan Birde Yol Tutusunda Biraz Faydası Oldu Ama Su Dakikadan İtibaren Yay Kesmeye Karsıyım Presleten Arkadaslar Varmıs Onu Denemedim Ama Eminim Daha İyidir Kesmekden
Arkadaşlar lastiklerin sürtmesinde sadece lastik ebadının etkisi yok. Önceki konularda çok yazdım bu mevzu ile ilgili. Kullandığınız Jantın, Ofset ve ET değerlerinin çok büyük etkisi var. Forumda biraz arayın çok yazı var bu konu ile ilgili⦠ET nedir? , Ofset nedir v.s Birisi aynı ebat lastiği kullanır sürtme yapmaz, başkası kullanır sürtme yapar. Bu jantınızla ilgili bir durum. Mesela ET15 olursa jantınız %75-85 sürter!!! 3,5 cm fazla düşürmeyeceği için sürtme şansı tabi ki düşer ama araca binen kişi sayısı etkiler bu seferde... Yayları kestirmeyide kesinlikle önermem. 1-2 mm yanlış işlem aracın aerodinamiğini negatif etkiler. Güvenliğinizden ödün vermeyin 300-500 TL için.
Ben kendi arabamda 3,5 cm yay kullanıyorum öncesinde aynı marka yayın 5 cm de kullandım arasında öyle aman aman bir fark göremedim.3,5 cm taktırmanı tavsiye ederim yinede..lastik ebatlarım 185/55/15 sürtme ses falan hiç olmadı ama çok sekiyor bu biraz rahatsız ediyor beni Bence hiç kasma 3,5 tak.
Herkeze Yorumları İcin Tesekkür Ederim Sanırım Sürtme Olmaz Bu Kadar Yorum Yapan Arkadasın Olumlu Yanıtlarından Sonra. . .
bende 2004 getz var 195/50/15 lastik jant var maxtrac marka 5 cm lik spor yay var arkada 3-4 kişi varken uzun yolda özellikle viyadük köprü bağlantılarında falan hep sürtüyor arkalar önde sıkıntı yokta arka hep sürtüyor maxtrac marka yay tavsiye etmem memnun kalmadım
2006 getz'te ayni yaylari kullaniyorum 5 cmlik lastik boyutlarida ayni bugune kadar surtme sorunu yasamadim 3 kisi + bagajla balikesire gittim geldim surtme olmadi onlerden hatta 2 bakla kesik yol tutusu ve konforu gayet güzel asiri sallamasi yok.. ama sizin jantlarin ofset durumundan olabilir belki surtme olayi jantta yayda buyuk rol oynuyor