Aracım Hyundai Accent 1.6 Admire Spor yay mi almalıyım helezyonlari kesmeliyim spor yay onerirseniz hangi marka uygun olmak sartiyla
O yay aracın ağırlığına yol tutuşuna uygun şekilde yapılmakta sen o yay ile oynadığın anda aracın dengesini alt üst edeceksin. Özellikle araçların süpansiyon sistemleri ince ayarlar içermekte. Bu ayarlar ile oynamak bana göre iş değil. Neticede araçların amacı belli bunlar yarış aracı değil.
Yerinizde olsam aracın orjinal yayları ile hiç oynamam. Aracımın sanırım 20 yıldır yayları hiç değişmemiş ve sıfır alman amortisör taktırdım patlak olduğu için ona rağmen çok alcak arkası ve en ufak bir kasiste bile aracımın altı sürtüyor içim cız ediyor. Aracın sağa sola savrulmasını saymıyorum bile. E5 de 120 ile giderken yolda durmuyor adeta şerit değiştiriyor 1300 KG lik araç. En kısa sürede orjinal yayları ile arka tarafı değiştireceğim. Siz siz olun aracınızın yaylarını kesmeyin. Ölüm'e ben geliyorum demek gibi bir şey bunu yapmak. Not: 1300 KG aracın kendi ağırlığı. 6 kişi de 70 kilodan hesap et araçta olmasına rağmen 120 ile giderken savuruyor. Tek başımayken şerit atladım bildiğiniz 1 kez ve bir daha o hıza çıkmadım. Seat Leon ile otoban yollarında 170-180 ile boşken viraj alıyordum gram kaymıyordum sağa sola. Şuan daha ağır ve yüklü Elantram ile düz e5 yolunda bile gitmeye korkuyorum sağa sola geçip durmasından ve yerden kesilmesinden aracın.
eibah vogland yada HR bunlardan bütçenize uyanı alın takın yay kestirmeyin bu üç marka en iyileri vogland biraz serttir bilginize eibah konforludur birde kendi yaylarınızı presletebilirsiniz ama yayı kestirmeyin
Yaylarım presli ve durum berbat. Yapacağım ilk iş eibach yay almak olacak. Belki gaza gelirsem koni marka amortisörde alabilirim. Yay kestirmeyin ve presletmeyin .
hayatını riske atmaktan başka birşey değil yay kesip presletmek , kullanıp memnunum diyen vs olabilir herzaman risk bilindik markaların yaylarını tercih edin kafanız rahat etsin
O aracı yapmadan önce o kadar mühendis toplanıp planı şeması ağırlığı yol tutuşu v.s en iyi konuma getirmek için bunları ayarlamaya çalışıyor iyi bi şey olsa araca faydalı olsa onlar yay kısalığını hesap etmiyormu sanıyorsun aracının orjinalini bozma hayatını riske sokma derim SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha önce Yay kestirmiş, çin malı yay takmış ve Eibach yay takmış birisi olarak tecrübelerime dayanarak, uzun lafın kısası spor yay tercih edin, yayı da eibach seçin derim. Çin malı ismi cismi belli olmayan marka yay da takmayın, onlar da çok sert oluyor, konforu bitiriyor. Yayları daha önce 2-3 defa kestirdim, çok fazla sekme yapıyordu hiç memnun değildim. Eibach yayda huzura erişmiştim
Bendeki marka bir coildi custom coil dediğin hondalarin satılan o dandiklerle yapılıyor kütük gibi benim orjinalden daha konforluydu HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi