Arkadaşlar merhaba, Bildiğiniz üzre aracıma eibach pro-kit 3.5 cm yay takıldı. Görmeyenler için bu linkten ulaşabilirsiniz. Yaylar takıldıktan sonra her lastik 3 cm düşmüştü. Dün garaja girerken sağ tarafın daha aşağıda olduğunu farkettim. Aldım elime metreyi ölçtüm. sol arka 55 cm iken sağ arka 53.5 cm olduğunu gördüm. Tabi bu dengesizlik ön tarafada 0.5 cm olarak yansımıştı. Bugün evden çıktım işe geldim, tam olarak ölçmedim ama bu sefer sol taraf daha aşağıda görünüyordu. Yani sağ tarafa 2 parmak net girerken sol tarafa tam girmiyor. Bununla ilgili bir düşüncesi olan varmı? Neden böyle oluyor olabilir?
Hey modifiyeci arkadaşlarım yokmu bu duruma bir düşüncesi olan? Araçta herhangi bir sorun sezinlemiyorum ama bu durum tekrarlanıyor...
benim araçta öyle bi sorun yok. sizin araçta bagajda kaydadeğer bir yük yoktur heralde. el frenini çekmeyin vitesi boşa alın öyle ölçmeyi deneyin belki siz araç içindeyken el frenini çekip indiniz ama sizin oturduğunuz yer ağırlıktan dılayı bir miktar aşağıda kalmış ve el freni çekili olduğu için dengeye gelmemiştir. araç boştayken eğimsiz terde bi deneyin derim.
Boşverdim zaten artık Değişkenlik gösteriyor... Ama konfordan, yol tutuştan yana herhangi bir sıkıntım yok... Düzenleyen : gurcanbulut
Hocam ilginç şekilde değişkenlik gösteriyor. Düz yolda gidip, düz yerde arabayı bıraktığımda sorun yok. Benim garajın girişi biraz eğimli, sanırım ondan kaynaklanıyor...
Aracın Şasiside Aracın Durumuna Göre Eğiliyor Gürcan Abi, Sonra Eski Konumuna Geri Dönüyor. Bunu Başkalarındanda Duymuştum.
Sorunun çözümünü bulmuşsunuz gerçi ama zatne kaliteli yay olduktan sonra pek sorun olacağını sanmam, ki arabayı test etmek için düz bir zemin bulmakta zor gerçektende....
Eğimli yerde tabiki her tekerdeki yay sıkışması farklı olacağından dengesizlik oluşur bu doğal. Düz yerde (ön arka-sağ sol aynı hizada olacak) varsa o zaman sıkıntı var demektir.
vallahi orjinalinden 1000 kat daha iyi olduğu kesin arkadaşlar.fakat kaliteli yay takmanıuzı önemle rica ederim. saygıılar
gurcan kardeş bende öyle bişey olmadı sorun yok.anlık bir duurmdur aracın duruşu zeminle alakalıdır. bırak dağınık kalsın fazla inceleme:)
Yayları taktıktan sonra, testini yaptık ve ölçtük sıkıntı yoktu zaten, fakat garaja her girdiğimde bu durumu gözlüyorum, eğimli girdiğim için muhtemelen.