Arkadaşlar aracım için önlere 3,5cm Arkalara 2cm Spor yay gerekli bulabileceğim bir marka var mı ? Yada elinde olup satmak isteyen olursa alacağım.
Öyle kafana göre ön ayrı arka ayrı alçaltma olmaz set halinde değişir yaylar, yoksa ilk virajda arabanın önü ayrı arkası ayrı yere gider anlamazsın.
Motordan dolayı ağırlığa bağlı olarak zaten ön biraz daha fazla basar genelde. Ben bu gün aksesuarcıdan fiyat aldım Eibach 510, Coil-Ex 170 lira Coil-ex bana mantıklı gelmeye başladı
Eğer alıcaksanız paraya kıyıp Eibach almanızı tavsiye ederim. Hem Türkiye'de yay denince akla gelen ilk marka olmasından dolayı hem de yayların amortisörler ile birlikte verilip alçaklık ayarlanabilir olması cezbedici. Sadece yay alıp ilerde amortisör sorunu yaşamaktansa...
Alçaklığın ayarlanabilir olması derken? Eibach da öyle bi özellik yok ikisi de yay sonuçta. Eibach biraz daha konforlu olabilir Coil-ex e göre ama aradaki fiyat farkı çok uçuk. 1 takım Eibach fiyatına 3 takım Coil ex alınıyor. Coil ex biraz daha sert deniyor, sert süspansiyon yol tutuşda iyidir ama konfordan biraz ödün verilir ben buna razıyım hatta benim için yol tutuş konfordan daha önemli. Arkadaşım coil ex in 5 cmliğini Fluence inde kullanıyor çok da memnun. Ben de bu güne kadar Eibach iyidir diyordum ama fiyatlar ortada Eranın da virajlarda vs kasanın bi tarafa yatması ve devamında arkanın kopmasından bıktım otobanda rüzgardan etkilenmesi de cabası. Bence ne takılırsa takılsın orjinal süspansiyonundan ve yol tutuşundan daha kötü olmaz(inşaat demirinden bozma yaylar hariç). Coil ex taktırabilirim bu aralar.
daha önce kullandınmı bilmiyorum ama spor yay otobanda tehlike yatarır heleki birazda sürat seviyosan eziyet eder tutuşun artar doğru ama sürat yapamadıkdan sonra ne fayda süspansiyon yüzünden kafanı tavana çarpa çarpa gidersin tabi karar senin
Alçaklığın ayarlanabilir olması derken, coilover'lardan bahsediyorum. Amortisörlerin yayla birlikte verilerek, yüksekliğin ayarlanabilir olması.. Coil-ex dediğiniz gibi sert bir yay. Konfordan ödün vermeyi göze alıyorsanız, fiyat olarak da uygun bir yay Eibach'a göre. Alınabilir. Aracın arka tarafı virajlarda bırakması hissindende kurtulmuş olursunuz. Gerçekten bıktırıcı bir sorun.
Hocam biz en ucuz nasıl halledebiliriz diye düşünüyoruz sen bize en pahalı çözümü sundun Bi de Coilover ı her istediğimiz an kendimiz ayarlayamıyoruz ki onu da gidip ustaya ayarlatmamız gerekiyor o da can sıkıcı.
Bu söylediğiniz genelmi yoksa x marka, x model, x yay, x alçaltma oranıyla bağdaşan durum mudur ? Nette biraz bakındım Era için Eibach yay fiyatları almış başını gitmiş gerçektende. Sahibinden.com'da bir kişi 2. el satıyor bakmanızı öneririm. Sıfır almak istiyorsanız Aksaray oto aksesuarcılarına yüzyüze sormakta yarar var bence. Getzimde stok lastik ölçüleriyle Vogtland ve Eibach yay kullandım. Eibach yaydan başka yay tanımam
Bir markadan deney ve gozlemlerime dayanarak söylemekteyim GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elbette genelleme yapamayız bu konuda ama yaylar içinde orjinal süspansiyona en sadık olan markalar arasında ilk gelen Eibach'tır. Sizdede Getz var orjinal lastik ebatlarıyla Eibach 30-35 mm takıldığında, orjinal süspansiyondan çok daha başarılı olduğunu göreceksinizdir. Aynı konumda Vogtland yay takarsanız Rockı değilseniz araba sizi kısa sürede Rockı muhakkak yapar Yada ucuz imitasyon yayları taktığınızda araba ya seke seke gider yada yayların her biri farklı konfor verir...
Sanırım ben oyüzden sıkıntı cekdim ucuz bir markaydi o yüzden böyle bir genelleme yaptım demekki GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2. el çıkma orjinal yayların 4 adeti bile 100 lira civarındayken adamlar yan sanayi performans yayı adı altında sattıkları yaylardan çok şey beklememek gerekli bence. Bugün yine yay alsam yine Eibach yay alır takarım. Vogtland yaylar bir önceki 1.4 Getzimde vardı, trafikte helede karanlıkta farlar açıkken öndeki sürücülerle boğaz boğaza gelmemiz an meselesi oluyordu Arabanın ön kısmı Rockcılar gibi kafa sallıyordu yukarı aşağı, ki bazen ön tekerlerin bu zıplamalarda yerden kesildiğini hissediyordumda.
O zaman yapmışken en iyisini yapmak lazım paraya kıyıp GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi