merhaba, siteye üye olduğumdan beri aracımdaki bir sorunu dile getirmiştim. ancak maalesef serviste dahil çözüm bulamıyoruz. aracım sabah ilk çalıştırmada (benzinle) çalışmıyor. çalışsa bile tüpe geçene kadar devir dengesiz çalışıyor ve gaza basında motor kendi devrini düşürüp stop ediyor. tüpte sorun yok. bu nedenle ilk çalıştırmayı hep tüpte yapıyordum. motor ısındığında ise hemen ateş alıyor sorun yok yani. sorunu çözmek için yazdan beri şunları yaptım: <LI>aracı 300 km benzinde kullandım. hemde birkaç kez (beyin sıfırlanıyormuş)</LI> <LI>belki anahtardandır immob.benzin otomatiğini tanımayabilir dediler yeni ahahtar çıkardım. </LI> <LI>enjektörler komple temizlendi (zaten temizmiş) benzin otomatiği değişti.</LI> <LI>yakıt ve ateşleme sistemi komple başka bir hyundai ile değiştirilip kontrol edildi. sonuç aynı.</LI> <LI>araç servise gitti makinaya girdi hiç sorun çıkmadı.</LI> şimdide son çare tüpçüyle görüştüm akşamdan gidip bırakacam. sabah kendileri bakacaklar. servise gittiğimde "abi bu araçlara lpg gelmiyor kim taktıysa bir yerlerinde arıza veriyor" diyorlar. ne yapacağımı bilemiyorum? böyle sorunlarla karşılaşan var mı? yardımcı oalbilir misiniz?
Merhaba, geriye kalan olası sorunlarınız; Benzin pompası ve soketleri MAP ve Oksijen Sensörü Geri besleme valfi Bunları kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
geçenler de bir elektrikçi bana korkunç bişey söyledi. lpg aracın beynini bozmuş olabilir dedi. nedir bu beyin kaç paradır?
Net rakamı bilmiyorum ama çıkması 500'den başlar serviste 1500'e kadar gider. Siz dediğim yerlere bir bakın derim, zira sadece benzinde bu sorunu yapması yukarıdaki olasılıkları gösteriyor.
Benzinde 300 km kullanınca düzeldiyse lpg ince yarı gerekiyor? Yani benzinle gaz ayarı birebir eşitlenecek.
sizin araçta problem olmuş, yoksa bu arabalara lpg gelmiyor, arıza oluyordiye birşey yok. lpgnin sigortasını çıkar gerekirse birgün benzinli bak sorun lpg den değilse düzelir. benim araçta aynı motora sahip ve 21 bin km dir sıarlı sitem lpg hiçbir sorun yok. yani problem arabanızda olmuş. yaa gaz takılırken yada bir şekilde araçta bir problem oluşmuş. yoksa sağlıklı bir şekilde montajı yapılıp ayarlandıysa lpg sorun yaratmaz.
Dostumgeçmiş olsun Lpg kitin markası ne ben Atiker taktırdım bendede bu benzer sorun çıkmaya başladı saolsun Atikerdeki ustamla konuyu çözdük şu an hiçbir problem yok şayet arabanın ateşleme ve yakıt sisteminde bir sorun yoksa 1 Lpg kitinin sigortasını çıkar 7-10 gün arası yaklaşık 100-150 km sorun düzelene kadar benzinde kullan 2 Araban normale döndükten sonra Benzin Ecu sunu arıza tespit cihazına bağla(Bu cihazıbiz özel hyundai servisinden temin ettik)aynı zaman Lpg kitinide ayar cihazına bağla 3 Araban benzindeyken arıza tespit cihazında bulunan "Uzun Kısa Yol Yakıt" ibareli yerdeki değeri okuyun (benim arabamda ortalama %3,5 du) sonra lpg ye alın yine arıza tespit cihazındaki "Uzun Kısa Yol Yakıt" ibareli yerdeki değeri okuyun (benim arabamda ortalama -%1,5 du) bu ayarı lpg ayar cihazı Map2 ayarlından benzin ve lpg ninki aynı olacak şekilde ayarlayın. Bende bu şekilde ayarlandı hiçbir sıkıntı kalkmadı İnşallah sizin sorununuzda çözülür
arızanın birisini tespit ettik ve onardık. lpg bağlantıları komple söküldü. sabahları soğukta benzinde ilk çalışmama sebebi serdar kardeşin dediği gibi oksijen sensörüymüş. değişti şimdi düzeldi. şimdi birde rölantideyken gaza bastığında motoru boğuyor. ancak durduracak kadar değil. onun hangi sensörden kaynaklandığına bakıyorlar. 2 gündür araba serviste yatıyor. bilmem ne zamana biter.
büyük ihtimalle oda değişecek. boğulmanın sebebi bu olabilir. ancak çok enteresandır. bu servis elemanları çok ilginç insanlar. arabada lgp görünce hemen sök getir diyorlar. bu adamların lpg yle ne alıp veremedikleri var acep. herşeyde kabahatli lpg oluyor nedense.
LPG düzgün montaj yapıldıysa hiç sıkıntı çıkarmaz. Bu arada sonradan aklıma geldi kelebek sensörünede bakın, kelebeğin pozisyonunu yanlış çlçüyor olabilir.
araba bugünde serviste kalacak. artık pazartesine kaldı. sözde tüm tesisatı kontrol ediyorlarmış. biraz hikaye gibi geldi ama. şimdiye o arabanın bu kadar sürede sökülüp tekrar takılması gerekirdi. arabasızlık zormuş be. kıymetini bilin https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
alakası yok lpg de araç beyni meyni bozmaz aman uzak dur o elektirikçiden yoksa en ufak başka sorunlardan abi beyin bozuk deyip öpmesin seni...