Arkadaslar merhaba Aracım era 1.5 aracım da şiddetli bir şekilde sağa çekme olayı mevcut. Direksiyonu bıraktığım anda suratlı bir şekilde araç hemen sağa doğru kayıyor. Direksiyonu düz tutuyorum sanki.birisi sağa doğru çevirmeye çalışıyor. Sola zor dönerken sağa çok rahat dönüyor direksiyon sanki birisi ters yöne çekiyor gibi. Rot ayarını yeni yaptırdım ve yüksek hızda frene basinca araçta bir titreme oluyor heleki direksiyonda resmen iki elle tutuyorum. Bu sorunun çözümü nedir. Diskler yamulmustu tornalattim daha onceden disklerden suphe duyuyorum Aracım 4 disk fren arka disk ve balata bu dedikerimi etkilermi yoksa sadece ön disk ve balatalarmi etkiliyor cuma günü uzun yola çıkıyorum fakat bu şekilde zor gereksiz masraf yapmadan sizlerden fikir alayım dedim. Sagolun simdiden
Diskleri tornalatmışsınız ama ben yine de ilk önce çeken tarafın janta bakın ısınma varsa sürtüyordur eğer yoksa lastik rot yani ön düzen gibime geldi Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu sorunu Continentallerde yaşamıştım. Çok tecrübeli bir rot balanscı çok uzun uğraşlar sonunda yola koydu arabayı . Lastikleri ön arka ters düz falan yapıyor oluyor
Hocam rotçuda bakıldıysa gözden kaçabilir , sert bir çukura girip çıkmadan dolayı sağ tablada (şasede ) geriye kayma varsa , sürekli olarak arabanın sağ ön teker daha az tur attığından araç sağa kaçar , böyle bir durum aklıma geldi , bunu da sağ ve sol taraf tekerleri aracı çelik metre ile ölçüyorlar , eğer sağ taraf soldan 2-3 cm daha kısa geliyorsa şaseci ısıtıp presle düzeltiyor bir baktırmanızda fayda var.
Evet her tekeri iç dış yapa yapa hassas balans ayarlarıyla düzeldi. Hiç elletmedim iki sene falan kullandım eskidi yeni takım aldım
Bu olay kışlık lastikler varken yoktu. Ne zaman yazlik lastik ve jant aldım başladı bu sıkıntı bir süre kullandim ama dün akşam şehirler arası otobanda gerçekten beni tedirgin etti şiddetli bir şekilde sağ çekme meselesi yarın halledicem rotu ya gostericem inşallah ciddi bir durum yoktur
eger lastik degisiminden sonra sert cukur vs gibi birsey yasamadiysaniz janttan veya lastikten suphelenmek gerek ozellikle replika jantlar da yasaniliyor