Arkadaşlar,üstadlar merhaba; Benim 93 sonatam var ve yeni motor yapıldı aracımın sıkıntısı kalkışlarda bazen güçlü bir şekilde patlama yapıp aracın hava borularını yerinden çıkartıyor sistem sıralı değil karadüzen diyorlar ya o sistemden.Sıralı olmadığı için demeyin çünkü aracımın motorunu yaptırmadan önce bu sorun yoktu lpg ayarını yapan usta üstkapak revize gördüyse ondan olabilir dedi buji ve kabloları yeni değiştirdi usta yine olmadı yolda giderken vites düşürdüğümde ve genelde ilk kalkışlarda bi yığılıyor sonra paaat ve stop marşa basıp çalıştırıp devam ediyorum.Üst kapaktan olur diyende var olmaz diyende anlamadım ne yapacağım ben. Ne bela sarmışım başıma anladım şimdi.
Çok teşekkür ederim serdar by şimdi istanbuldan bir usta ile görüştüm sente ayarının kaçık olmasından yapabilir diyor patırdamaların şu an için sıralıya geçemem tamamenduygusal yönden zaten motora 2500tl harcadım. Bu arada sizin daha önceden bana yolladığınız arıza tespit çizelgesine göre hava akış ve su ısı müşüründe arıza tespiti aldım ve ikisini de söktüm araç fazla yakıyor ama o sorun değil. Sizden ricam 93 sonata nın sente ayarının nasıl olduğunugösteren resim veya çizelge var ise bana gönderebilirmisiniz. saygılar teşekkür ederim ilginize.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdi ben bunu ustaya gösterirsem kabalık etmiş olmam değilmi hani ustaya iş öğretmek gibi.
Sente kaçıksa benzinde de sorun yapar araç. Eğer yetkili servise gidemiyorsanız özel mitsubishi ustasına gösterin. Bu motordan herkes anlamaz.
Benim derdimde o zaten serdar by adam akıllı bir usta bulamadım yani yapılan işten işinden memnun olduğum tek usta görmedim önce para mantığı yerleşmiş kafalarına. şimdi yaptırdığım ustaya götüreceğim mecburen çünki çok sıkıntıya girdim parasal anlamda ustaya diyeceğim sente ayarından olduğu söyleniyor diye çünkü en ufak sıkıntıda getir dedi.Nasıl olacak anlamadımya hadi hayırlısı.