Arkadaslar merhaba Aracimda son 20 gundur olan bir sikinti var Aracimda belli bir hiz araliginda cikan ruzgar sesi gibi bir fisildama var Aynen turbolu araclarda olan pal sesine benzer bir uguldama Ama dedigim gibi belli bir hiz araliginda oluyor Ama nedense hep aracimin 4. Vitesinde iken oluyor Bazen 3. Viteste de oluyor(aracim otomatik 5 vitesli tork konvertorlu) Yani bu ses ortalama 40 ile 60 km hiz aralidinda oluyor Ama arac 60 tan sonra(230 km ye kadar ve ilersi) bu ses yok Acaba bu sanzimandan mi yoksa aks kafasindan mi olabilir Sanziman olsa her viteste yapmazmi Ya da Aks kafasi rulmani olsa surekli olmaz mi Bunu nasil anlariz Bu arada aracin sanzimanunda gecislerde dususlerde hic sikinti ve vuruntu yok GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saatte 30 40 km hizla esen ruzgarin cikardigi islik sesi gibi GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aracı kriko ile kaldırıp, tekerleri elle çevirip, ses geliyor mu bakar mısınız? Ya da yol yaptıktan sonra tekerin tam orta göbeğinde aşırı ısınma var mı kontrol edin bir.
arkadanmı geliyor öndenmi frenler ne durumda fren merkezi sorunuda olabilir. yavaş giderken viyaklama gibi,hız artınca kesilir
Ses onden geliyor Tum diskler balatalar ve fren hidroligi yeni Ama soyle bir durum var Bu ses gelirken ayagimi gazdan cekince ses gidiyor Gaza basinca yeniden geliyor GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 senede 3 kez degistidim Tam anlamiyla degissin diye GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ama en son degisimi 6 ay once yapmistim Yani sorun sanzimanda ise yag degisiminden kaynakli degil GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O zaman sorun rulmanda degil Cunku belli bir hizdan sonra ses kesiliyor GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haklisiniz serdar bey Bunu bende dusunmustum Yarin bi deneyip sonucu yazayim GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sesin tam olarak hangi tarafdan geldiğine bakın, sağ koltuğa oturup torpido tarafından dinleyin. bu ses olayları öyle lanet bişey ki yeri geliyor sizin duyduğunuz uğultuları yan koltukta oturan yolcu duymuyor. belki bu bile yönlendirmenize yardımcı olur.
Boyle bir ses bende de var.. Arac admire 2004.. Kimi usta baski bilyesi diyor, kimisi pirizdirek bilyasi diyor.. Pirizdirek bilyasida sanzuman icerisinde yer aliyor.. Bende ses biraz farkli, ugultu seklinde, bir birine surten iki demir parcasi gibi! debriyaja basinca kesiyor, birakinca devam ediyor.. Bende kendi içsel sesimi dinliyorum ve pirizdirek bilyasi diyorum.. Bir ara uzun yol yaptim 150 km kadar birazda hizli gittim geldim ses kesilmisti ertesi gun kulak verdigimde.. S.ici yavas kullaniyorum yine basladi sizin sikayetiniz de boyle bir sey olabilir mi?
Debriyaj bilyasının mı prizdirek bilyasının mı bozuk olduğunu anlamak için vitesi boşa alıp debriyaja basmadan çalıştırın(Bu hyundai da uygulayamayacağınız bir yöntem. debriyajla çalıştırdıktan sonra sonra bir miktar rölantide beyleyin). Kulağınızda gelen sesi dikkatlice dinleyerek gaza basın. Devir 3000 deyken birden debriya basın ve gazı bırakın. Eğer ses debriyaja bastıktan bi süre sonra kesildiyse prizdirek bilyası bozuk demektir. Yok eğer ki ses debriyaja bastığınız anda kaybolduysa debriyaj bilyası bozuk demektir. Çünkü prizdirek bilyası yüksek devirde debriyaja bassanız da bir süre dönmeye devam eder dolayısıyla ses yapmaya da devam eder.