Merhabalar arkadaşlar.... Yaklaşık 1 ay önce hyundai ci olduğum için Hyundai hakkında sizleden öğrenmek istediğim bazı cevaplar var. 1- Aracımda uzk. kumandalı merkezi kilit sistemi var. Kumandası anahtardan ayrı ve üzerinde hyundai yazıyor. Kumandada 3 düğme var. kilitleme, açma ve alarmı çalma. Sormak istediğim şu: bu araçta 3 üncü kırmızı düğmeye basınca alarm çalıyor ama, kapıları kilitledikten sonra ne kadar uğraşsamda alarmı devreye sokamadım. Acaba alarmı devreye nasıl sokabilirim. Ayrıca uzk. kum. mer.kilit ve alarm orjinalmidir? 2- Marşa bastığımda araç hemen almıyor ve 1 - 2 saniye sonra alır almaz bıraktığımda, sanki marşa basmayı bilmeyen acemi şoförler gibi marşı araç çalışsada bırakmamışım gibi marştan sesler geliyor. Acaba sorun nedir? 3- Frene bastığımda çok iyi bir durma sağlayamıyorum. Acaba balatalarım mı bitik, yoksa accentlerde bu normalmi? 4- Son olarak konuyla alakalı değil ama, imzama aracımın bir resmini ekelemek istiyorum. Nasıl??? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... İşte aracım şu: https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=5410 Düzenleyen : Hoca1677
usta fren sorunun senin balatalarının aşınmasından olabilir git bir baktır marşa bastğım sırda da aynı sorun bnde de yasanıyodu debriyaja basarak çalıştır sorun kaybolur vede bndede uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi var ama 3. düğmesi yok bir unlock var bide lock var daha da yok
Cevaplar.... 1- 2- Marşselonoidiniz marş dişlisini bırakmıyordur. Bu selonoidin üzeinde kaçak olduğunu, bu kaçağın selonoidi mıknatıslamayı bırakmadığını gösterir. 3- Frenleme sadece balata ile değil, dik ve lastik sağlığı ile de alakalıdır. Frenlemede çabuk kilitleniyorsa, hiç kilitlenmiyorsa, bazen arka teker bazen ön teker kilitliyorsa sorunlar farklıdır. Bu nedenle daha net açıklamalısınız. 4-
Pedala bastığımda sanki hiç basmamışım gibi çok az yavaşlıyor. İyice köklediğimde araba düşük hızda aniden durması lazım ama bu sadece yavaşlıyor. Sonuna kadar bassamda sanki yarım pedal basmışım havası veriyor....
hüseyin hocam hyundailerin frenleri böylemi diye yazmışsın sadece bu konuda fikir verebilirim. Frenleri çok iyidir hatta pedala basış tepkine göre frenler tepki veriyor yada ben öyle hissediyorum. Ani hareketlerde pedal mesafesi kısalıyor yavaş basmalarda pedal mesafesi uzuyor gibime geliyor.
Milenyum kasa hb. modeli. Türkiyede az bulunan bir model. Kore yapımı. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=5410
3. sorunun cevabıda ,heralde aracınızda abs vardır eğer hemen durmuyorsa ya balata bitmiş yada lastiğiniz.tabi bunların yanında başka sorunlarda olabilir. 4. sorunun cevabı burada anlatılacak kadar kolay değil msn mi eklerseniz orda size ayrıntılı olarak anlatırım.
1- 2- Gaz var ise benzin beyni sapıtmış olabilir. Sen demarşta çok beklediğin için bölyle bir durum oluşabilir. tek marşta çalıştırcam diye çok zorlama. benim araç ta son 1 aydır tek marşta almamaya başladı. Sanıyorum gene gaz ayarı kaçtı. Soğuklardan olduğunu düşünmeye başladım. Sende de böyle bir durum olabilir. 3- Fren iyi tutuyor bende. Hidrolikleri en son ne zaman değiştirdin? Hidrolik havadan nem kapan ve 2 yılda bir değişimi istenen bir malzemedir. Eğer özelliği gitti ise olabilir. Bu arada bilen arkadaşlara soruyorum arka kampana olan bir araçta bu kampanalar ön disklerde olduğu gibi ayar yapılmaksızın mı kullanılır yoksa el freni ayarı yapıldığı için ayar gerektirir mi ? Eğer arka balatalar ayar gerektirir yanıtı gelirse o zaman sana şunu sormalı el freni çok yukarda mı tutuyor ? Doğru ise arka frenlerin tutmuyor olabilir. 4- Bunun için genel konularda bir başlık var. Onu bul. Bulmak için aratabilirsin. Düzenleyen : ibrahimulgur
bende 1, soruya bı tahmın yapabılırım benım aracımdakı alarm da dıştan gelen tepkılereötmüyor ne zaman kapı açılırsa o zaman ötmeye başlıyo ıstersen bı dene derım...
Sorularınıza kalın harf karekterleriyle kendimce cevap verdim.Akla ilk gelen şeyler bunlar.Bunların haricinde bişey olması zor bi ihtimaldir.
El freni accentlerinkinde emin değilim ama getzdekinde hemen çekince tutuyor.Kampanalarda fren ayarı yapılır.Ona göre el freninizin tuttuğu yer ile birlikte arka tekerlerin frenlemesi daha iyi olur.
Bu sorun farklı.Büyük ihtimalle alarmı takan kişi,alarmın darbe sensörünü alarm beyniyle birlikte direksiyonunu altında plastik aksamın bittiği yere veya sigorta kutusuna yakın biyere saklamıştır.Darbe sensörü alarm beynine göre küçük bir parçadır.Vurunca ötmeme sebebi alarmın darbe sensörü çok kısılmıştır diyeyim.Alarm sensörünü bulun üzernde ayar düğmesi var.Hangi şiddette çalmasını istiyorsanız o şiddete ayarlama imkanınız vardır.