Arkadaşlar ve sevgili büyüklerim aranıza yeni katıldım kısmetse yarın yeni aracımın alım satım işlemlerini bitiricem (2012 hyundai i20 1.2 d-cvvt sense modeli) şimdi sizden öğrenmek istediğim aracın iki yıl kadar garantisi bulunmaktaymış.... Yanlız araç 45000 de olduğundan yetkili servisi km. Bakımı değilde yıllık bakım zamanının geldiğini söyledi.... nedir bu yıllık bakım ? Gereklimidir ? Servis haricinde yaptirsam aynı işlemleri araç garantiden çıkarmı? Yağ filtre v.s. değişimi elimden gelir servise gitmesem olurmu ? Malum servisler bizler için kollarını açmış bekliyorlar fazla samimi olmak istemiyorum.... Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler......
Garanti bakımlarında,,, km si dolmassa yıllık bakıma,,bakım yılı,tarihi gelmeden km si dolarsa yine garanti bakımına gidiliyor.örneğin benim araç 27 bin km de iken yıllık bakımda 45 binlik bakımına girerek 45 binde ne değişecekse,,nerelere bakım yapılacaksa yapıldı,,Dışarıda yağ değişimi,,,,vs,,,,,,, bakımını yaptırmak araç garanti kapsamından çıkar.
Garantili olduğu için garantinin devam etmesi için servise girmeniz şart.Yıllık ve km bakımı olarak mecburen değişmesi gerekenleri söyleyeceklerdir bunlar elbette dışarıdan fazla tutacak dışarıda veya kendiniz yaparsanız garantiden çıkacaktır, yok bana garanti gerekmiyor derseniz kendiniz değişmesi gerekenleri değişebilirsiniz. Bence garantisi devam etsin 2 yıl var çünkü kısa bir süre değil.
arkadaşlar bişey sormak istiyorum kusura bakmayın biraz cahilim bu konuda da..garantisi devam eden 2014 model aracımda beni yolda bırakan ve çekiciyle bayi ye çekmeme neden olan bi arıza oldu ve bugün tamir edildi bi cıvatadan olduğu söylendi ama bu benim aracımın servis kaydına çekici ile çekildi olarak işlendi doğal olarak ve bu aracımın değerini eksiltti haliyle..şimdi ben aracımı yarın teslim alıcam ama yapabileceğim yani aracımın uğradığı değer kaybı açısından bi hakkım varmıdır? bu durum gerçekten üzdü beni yani 20 ile giderken oluşan bi arıza ve %100 araç kaynaklı bi arıza idi..fikri olan varsa yazarsa sevinirim..
Çekici ile götürülmesi nasıl bir değer kaybı yarattı anlamış değilim Yapmayın ALLAH aşkına evde çocuk hasta olunca daha mı az seviyoruz, kul yağısı bozulmuş serviste yapılmış kayıtlı herşeyi belli. Sanayide kasap elinden komple pert araba toplayıp satıyorlar onlar değer kaybetmiyor da Sizin arabamı değer kaybetsin. Kazasız belasız kullanın aracınızı inşallah
ben zincirleme kazaya girdim komple sağ taraf kapılar vs ne ararsan değişti 7700 tl kaskodan masraf çıktı yetkili servise yaptırdım alacak adam bahane üretirse keyfi bilir tüm hasarları yetkili servise yaptırın kaydı olsun gerisi önemli değil
Oncelikle tesekkur ederim..Araç garantiden yapıldı ama evdeki çocuk yada sevmemekle pek bi alaka kuramadim kusura bakmayın..ben araç bozulduğunda yavaş gidiyordum ama o esnada 120 ilede gidiyor olabilirdim aniden motordan bi parca düştü bunun sorumluluğunu kim verecekti ifade etmek istediğim o..kazada yapabilirsin ve hala yapabilirim ama şuan durum araç hatası o konuda fikri olan varmı diye sormustun açıkçası.. Ayrıca merak ettigimdrn soruyorum simdi ben aracını satsam aranızda servise çekiciyle gidebilecek seviyede arizalanan bi aracı almak konusunda tereddütle düşmeyen olurmu?
Arkadaşlar son sorum; bu araçların % oranlı yakıt göstergesi yanılma payı nedir ? şu anda 140 km yol yaptım %100 km= 5,2 göstermekte doğrumu sizce ?