Arkadaşlar 2003 model Accent lx aracımın Airbag lambası sürekli yanıyor.Forumda biraz araştırdım ama cevaplar kafamı çok karıştırdı.Buyüzdensorma gereği duyuyorum. 1- Neden olabilir. 2- Bu sorunu ben halledebilirmiyim 3- Bu şekilde aracı kullanmamın bir mahsuru varmı 3- Servis derseniz kaça patlar. Kusura bakmayın böyle soruları ard arda sıraladım çünki askerden yeni döndüm askerden öncede var olan aracımın sorunlarını siz değerli forum üyeleriyle paylaşıp çözmeye çalışacağım teşekkürler. Düzenleyen : vosvoscuk
Önce neden yandığını tespit etmeniz lazım, eğer elinizde bu tür arızayı tespit edecek donanım var'sa mesele yok, diğer türlü servise göstermekte fayda var...
1-Airbag sistemindeki herhangibir arızadan kaynaklanıyordur. 2-Malesef Hi-Scan cihazı olmadan imkansız. 3-Aracı kullanmanın bir mahsuru yok ancak allah göstermesin herhangibir kaza halinde hava yastıkları açılmayabilir. 4-Arıza durumuna göre değişir.
Arkadaşlar bende bi soru sorcam , benım aracımda ABS İkonu var gostergenın alt kısmında ,ama anahtarı cevırınce felan hıc yanmıo.ABS olup olmadıgını nasıl anlarım ?Yoksa Gostergeler standart olup donanımına gore mı yanıyo ?
Aracın airbag ışığı belki emniyet kemer şoklamasından da yanıyor olabilir. Bazen kemerler çekili kalıyor ( ani frenlerde )ve airbag ışığı yanabiliyor. Düzenleyen : wildrain
büyük ihtimalle gösterge arızalı. airbagde sorun olmaz. bütün peugeotların kronik sorunudur bu örneğin. eski arabamda devamlı yandı senelerce.