Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ŞOOKK...Hyundai den parası ödenmiş arabadan extra ötv ücret talebi

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda m.vural tarafından 2 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. m.vural

m.vural Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    muhammet vural
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Arkadaşlar öncelikle merhaba 30.12.2013 tarihinde galerinin önünden geçerken araçlara bakmak istedim ve i30 crdi otomatik vites elite paket için pazarlığa girip hemen anında kaporamı verip araç için sözleşme yaptım.Daha sonra 31.12.2013 tarihinde 12.00 civarlarında paramın tamamını vererek aracı almış oldum.Iyi mi oldu kötümü oldu derken aracımın en gec 03.02.2014 te teslimati için sözleştik.Ben extradan navigasyon ve flmler için fiyat çıkarın benim aracım teslim almadan halledilsin istedim sürekli servise git gel olmasın diye.Bir türlu ne tedarik listesinden haberleri var ne de yapacakları var.Herşeyi geçtim ne yapayım zorla kendime sattıracak halim yok ya navi ve flmleri :) 02.01.2013 yani bugün oldu ve Edirne Hyundai Köşkdere Bayii beni arayarak araca ötv zamının yansıdığını bu yüzden araç için extradan ötv ücreti istediler.Bende böyle bir saçmalığı kabul edemeyeceğimi ve o günkü şartlarda ne konuşulduysa o geçerli olur dedim.Sistemde sorun varmış ötv yi yatıramamışlar size soruyorum arkadaşlar bu sizi ilgilendirir mi servisin problemi değil mi? Çok zararlarının olduğunu yardımcı olmamı istediler onlar karlarını dusunup müsteriden para isteyebiliyorlar ve müşteri anlaştiği fiyatın üzerine para öderse zarar yapmış olmayacak heralde nasıl bir zihniyet ise.Neyse arkadaşlar ben onların bir sözüne 24 saat olmadan arabanın parasının tamamını ödedim belki hatam arabamın parasını hemen ödemem.Böyle bir yanlışlığa katlanamayacağım için kredimi iptal edin muhasebenizle de görüşün paramı geldiğimde iadesini istiyorum dedim, peki oyleyse edelim diyerek sözleşmemizi iptal ettik bu zamana kadar belki 50 araç değiştirmiş bulunmaktayım ilk defa böyle bir durumla karşılaştim ve hayret ettim demekki müşteri memnuniyeti kesinlikle yokmuş ki onu geçtim yapılan anlaşmayada uymadıklarını öğrendim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, mevcut durumda siz haklısınız tabii ancak birde olaya diğer taraftan bakmak lazım. Bayii yaklaşık KDV ile birlikte %7-8 arası bir farkı cebinden ödeyemez, o kadar kârı ya vardır ya yoktur zaten. Birde başlığa Hyundai yazmışsınız ancak bu durum hyundai ile değil bayiisi ile aranızdaki problem. Aynı durum bütün markaların bayiilerinde var, hatta bazı alman markalarını satanlar araç teslimindeki fiyat farklarını bile alırız diye sözleşmeye yazıyorlar, millet 3-5 ay sonraki riske giriyor.

3. m.vural

m.vural Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    muhammet vural
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Evet Hyundai yazdım çünkü sorunu bu markada yaşadım :) her galeri bir olacak değil tabi ki, başlığı görüp okuyan hangi bayiide sorun yaşandığımı anlayacaktır. Valla bende esnafım bende ticaretin içindeyim eğer anlaşıldıysa konuşulduysa ortada bir sözleşmemiz var ise müşterimi mağdur edemem memnuniyet açısından o kişidende zarar ederim.Herkes ten kar yapacaksın diye birşey yok kimi zaman ortalamada almak gerekir.Zaten servisten kazancaktı benden.Birde şöyle bir durum var ben aldım diye çevreme tavsiye ederken 2 adet Accent Blue müşteri götürecektim onlardan da oldu.Bunu kendileri de biliyor.Neyse şaşırtıcı bir durum zaten hayırlısıysa demiştik her işte hayır vardır elbet.Tek temennim 4 günden beri çalıştırdığı paramızı sorunsuz alabilmek :)

4. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Paranizi alinda bi daha oraya musteride goturmezsiniz kendileri zarar eder Blue aldirmadiginiz da iyi olmus bence bu konuda siz haklisiniz benim arkadasimda 30 unda opel aldi 31 inde fiyat veremiyoruz yarin degiscek dediler mesela fiyat verip sozlesme yaptilarsa siz o arabayi isteseniz zorla alirsiniz da ama boyle bi yerden araba almak istemiyeceginizden de kesinlikle eminim gidin baska yerden alin bulamazsaniz kia ceed tavsiye ederim

HTC One cihazımdan gönderildi

5. m.vural

m.vural Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    muhammet vural
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Düşüncelerin için teşekkürler.Zaten ceed ile i30 arasındaydı düşüncelerim ilk i30 a baktım ve düşüncemde ilk i30 dan yanaydı kısmet artık hatta benim ileriye doğru bununla başlayıp ticari araçlarımızı da Hyundai den yana kullanmaktı.Verilen söz ve anlaşmadan sonra bu tarz problemin çıkması çok şaşırtıcı yani.Bunu duymaları onlarıda şaşırttı tabi tercihini başka markadan yana kullanacaklar eminim :)

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba ;
    Forumda normal font kullanıyoruz..

7. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Vazgeçtiğiniz iyi olmuş kendi kabahatlerini size yüklemeye çalışmışlar, bayiden daha zenginseniz sorun olmazdı ama yaptıkları ayıp olmuş aslında köşkdere büyük bayidir toyota honda vs. de var bunlarda bu kadar amatör olmaları garip. Tekrar hyundai düşünürmüsünüz bilmem ama çorlu atmaş satış konusunda daha iyi.

8. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Haklısınız da kredi iptalinden bahsetmişsin kredi evraklarını imzaladı isen bir de ordan zarar edersin daha fazla zararın olur gibi geliyor istersen birdaha düşün mücadeleni yap arabanı al farkı ödeme.eğer ortada kredi yoksa başka mesele ama bu sefer alacağın başka bir araç içinde aynı vergiyi ödeyeceksin üstelik aynı fiyata alamayacaksın muhtmelen daha zamlı olacak doğrusu en güzeli o aracı alıp bayiyi öyle cezalandırmaktı şimdi her halikarda bayi kazançlı sen zararlı kötü bir durum ne diyelim geçmiş olsun

9. m.vural

m.vural Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    muhammet vural
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    teşekkür ederim söyle bir durum var benim 2009 model 68binde megane 2 sedan aracım var aracımdan da gayet memnun o an için tekliflere bakmaktı girince de boş çıkmadım değişimim keyfi oldu birde aracımda sıkıntı olsa hiç düşünmem kurtulmak amaçlı tekliflerini kabul ederdım sesımı çıkarmazdım.Teb i arayarak iptalinde problem yaşarmıyım diye sorduğumda problem olmayacak dediler ki zaten ben aracın parasını ödemişim aracı almışım gerekirse yasal yollara başvurur hakkımı savunurum.Bilmiyorum yani neyle karışlaşacğımı ama böyle bi sorun çıktıgına gore ıptalındede sorun yasanabılır şaşırmam gerci satış müdürü iptal edelim oleyse dedi bende edin dedim :)

10. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kardeşim sen haklısın. sorumluluk tamamen bayide Neden vazgeçtin? Paşa paşa sana arabanı teslim ederlerdi...

11. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    sonuçta aracın faturasını yılbaşından önce kesselerdi böyle bişey olmazdı....

fatura kesilmediği için yılbaşından sonra gelen zamlar faturaya mecbur yansıyacak

sizin hatanız yılbaşı öncesi faturayı kestirmemek.....

Ama elinde sözleşme ve banka dekontları olduktan sonra baskı yaparak aracı teslim etmelerinide sağlayabilirdiniz...Hyundaı genel merkez veya diğer organları devreye sokarak hallolabilirdi

12. tufandeniz

tufandeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    120
    Ad Soyad:
    Ersin KARABULUT
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Honda
    zararın nersinden dönersen kardır derler
    1 ocak akşamı peugeota satış müdürü olan bir arkadaşımla aramızda geçen muhabbeti anlatayım size
    ocak ayı faturası kesilmek üzere 60 araç satmışlar,2013 mtv yi ödememek için,tabi alıcı ile anlaşarak.
    birçoğu teslim edilmemiş,gümrükte,gemide falan,ötv yi de yatırmamışlar,
    lakin %5-10 arası zam geldi,satış fiyatı 42 bin tl lik araç 44.5 oldu dedi,ne yaparız nasıl ederiz bilmiyorum diyordu.
    ben olsam kabul etmem siz odersiniz,aracı teslim almam dedim,birkaç gün sonra tekrar görüşürüz.
    bakalım alıcıların kaçı vazgeçti...?

13. merol06920

merol06920 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mehmet EROL
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Sözleşme yapıp fiyatı sabitlediyseniz sonuna kadar haklısınız. Bazı bayilerin böyle çapsız işleri olabiliyor. Benim başıma da Afyon'da geldi. Kaparoyu ödeyip satış sözleşmesi bile yapmama rağmen aracı temin edemediler. Ben de kaparomu geri aldım ve başka bir Hyundai bayisinden daha yüksek fiyata aracı aldım. Tabi Afyon bayisi bu durumda bizi mağdur etti. Çünkü onların yüzünden bazı kampanyalardan faydalanamadık.
    Durumdan Assanın da haberi oldu ama yeterince ilgilenilmedi.

Durum şu: Bayiler müşteriyi kaçırmamak için her türlü taklayı atıyor sonra kendileri taklaya geliyor. Kendi çıkarları için Hyundai müşterilerini kaçırıyorlar. Kim ne derse desin bu markaya yani Hyundai'a yapılan bir kötülüktür.

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    kiario63 bunu beğendi.
  15. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    o parayı alması hakkı kendi cebine gitmiyor sonuçta devlete gidiyor

16. m.vural

m.vural Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    muhammet vural
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Fatura kesilmiş olup fakat otv odenmemiş benim sozlesmemde var herseyım var sonucta kredide cıkmıs para hesaplarına 30 da gecmişti geri kalanını nakıt olarak 31 ınde verdm. Vazgecmın nedeni mecburi ihtiyacım olmaması ve yapım geregi verilen sozun yapılan anlasmadan cayılması.

17. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Suc bayide bu adam nerden bilsin zam gelecegini boyle dusunmeli bayi ona gore bastan su fiyat civari olucak demesi gerek ben olsam suan eski fiyat gecse yine almam boyle bir yerden ilerde serviste de sorun yasayabilirsiniz belki

HTC One cihazımdan gönderildi

18. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Boş kutuları doldurmak lazım tabe.

19. m.vural

m.vural Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    muhammet vural
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Tabi arac alınmıs olsada bu bayii ile ileriki zamnlarda sorun yasanır. Benim anlamadığım Hyundai bu bayiiye diyeceği bir sey yok mu bi mtv den dolayı cıkan sorun.Ersin abi ınanmıstım yogunlk vardr son gun ya dıe dsunurkn 2013 mtv den 300 400 karları olacktı yıme kar pesindelermiş bu zararada katlnılmlı.birde 9 varmıs 8 kabul etmiş bir bn kılmışım. Bende paramı nasıl kazandığımı ben bilirim kımn kabl edip etmedği ilgilndrmz onlar alsın kullansn :)

20. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bence de siz haklısınız. Herşey anlaşılmış bitmiş. Gerisi onların sorunu. ilk önce konuşulsaydı o zaman farklı olurdu ama bu durumda bence bayi saçmalamış.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş