Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sony mi Pioneer mı

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda GRAFTT tarafından 16 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet arkadaşlar, bazılarınız biliyor ama ben yine konuya en baştan girmek istiyorum.

Biladerin arabasının kapı kolonlarını değiştirdik, orjinal teyp ile bile ses hissedilir biçimde değişim gösterdi.

Kendi arabamda ise 1 çift Alpine 220 watt 40 rms 2 yollu, 1 çiftte Sierra SR-630 200 watt 60 rms 3 yollu kolon aldım. Bu hafta içi hem film hemde kolonları taktırıcam.

Açıkcası şu ana kadar harçamam 2 bin lirayı aştı. Bu sebeple 2 teyp almak için biraz arayışa geçtik. Pioneer 8350sd teyp alacaktık 2 teyp sadece 650 lira para tutuyor.

Bunun için sizlere danışmak ve fikirlerinizi almak istiyorum. Sony teyplerde hoşuma gidiyor ve fiyat olarak biraz daha makul...

Pioneer :

Pioneer DEH-8350 SD http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-pioneer-deh-8350-sd-usb-li-hafiza-karti-girisli-oto-mp3-teyp-61047032/detay/

Pioneer DEH-6350 SD http://www.sahibinden.com/ilan/alis...iza-karti-girisli-oto-mp3-teyp-49596361/detay

Sony :

Sony SDX-GT 700UI 4x 52 watt http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-sony-cdx-gt-700-ui-usb-li-oto-cd-mp3-calar-teyp-67431028/detay/

Sony CDX-GT 500 US http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-sony-cdx-gt-500-us-usb-li-oto-cd-mp3-calar-teyp-44768174/detay/

Sony CDX-GT 600 UI http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-sony-cdx-gt-600-ui-usb-li-oto-cd-mp3-calar-teyp-61135665/detay/

Sanırım 30 liraya montaj ücreti alırlar, netten alacağım içinde 15 lira kargo ve kapıda ödeme sistemi tutuyor.

Düzenleyen : GRAFTT

2. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Pioneer-Sony aynı mersedes-bmw karşılaştırması gibi.bence mersedes.

ama tabi maddiyat önemli diyorsan sony al geç pişman olmazsın

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aynen Öyle Mercedes (Pioneer) Bmw ( Sony) Gibi Gibi

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Gönlüm 8350sd den yana ama maddi açıdan çok zorlar beni.

Peki Sony teyplerinde 3 tanesini belirledim bunların içinde önerebileceğiniz hangisidir ?

5. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sakın sony almayın ... pioneerinde 5000 serisi altını almayın ! ... ciddi ses kalite farkı var ... özellikle anfi kullanılacaksa ... 7250 8350 iyidir ...

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anfi kullanmıycam Mirkan. Yukarıda belirttiğim kolonlarla birlikte kullanıcam sadece.

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben şahsen zamanında sonyden çok çekdim 2 sony teyp elimde patladı birinin kafası bozuldu lensi diğerininde içindeki bilmemneyi yandı o yüzden oldum olası araba müzik sektöründe anfi dışında sony ye çok soğuğum..

yeni nesil kolonlarda pionner bitik bir marka bana göre eski serileri gibi kaliteli kolonlar üretemiyorlar benim fikrim tabiki ama teyp sektöründe hala kaliteli işler çıkartıyor bu kıyaslamada pionner derdim ben şahsen..

Düzenleyen : panzer

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim şu ana kadar kullandığım gördüğüm, arkadaşlarıma montajını yaptığım en az 25-30 teyp olmuştur, pioneer eğer mercedesse sony otomobil teybi konusunda Lada bile olamaz. hele o teyp kapalıyken DEMO yapmıyor mu, işte diyorum kalitesizliğini belli ediyor, hergün aynı teybi kullanan adama neyin demosunu yapıyorsun?
    pioneer teyp alman bence de en doğrusu, gittigidiyorda 300TL fiyata çok güzel modeller var.
    olmuyorsa sony almak yerine, JVC, clarion, blaupunkt hatta kenwood alsan bence daha doğru olur.
    ben 9350 bakıyordum yaz gelene kadar alacaktım, ama 2012 yılında çıkan 6450 modeli var aynı paraya, sanırım onu alacağım.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu arada teyp montajını kendin yapman gerçekten zor değil, eskişehirde olsaydın yardımcı olurdum, beraber bağlayabilirdik.
    getz soketini sanırım pioneer soketine uyduramayacaksın. adaptör satılıyor ama ben kablo kenarından sıyırmayı düşünüyorum.

11. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim zamanında 97 yılında aracımda kenwood teyp vardı 2 sene ben kullandım satarken huyum değildir normalde araçla veririm ama dayımın o zamanlar aracında teyp yokdu bende para verme zaten arabayıda satıyorum dedim dayıma verdim 4 yılda o kendi aracında kullandı taş gibi teypdiki dayım çok hor kullanır en son teybi 2009 yılında evinde tesadüf bir şey ararken dolapda gördüm ezilmiş sigara yanıkları falan var :)) merak ettim çalışıyormu diye elektriği verdim maşallah hala tam olarak tıkır tıkır çalışıyordu.. araba sektöründe kenwood ne aldıysam beni asla yarı yolda bırakmadı kolonları teypleri v.b o yüzden kenwoodun yeri bende ayrı ne kadar pek bilinmese yada alpine focal dls pionner gibi markalar varken genelde alternatif olarak ikinci sırada kalsada ürünlerinin hepsi birinci kalite kolonlar teypler anfiler..

ama 3.5 inclik teyp alıcak olsam benim sıralamam jvc pionner kenwood tarzında olurdu.. jvc nin teypleride çok iyi kaliteli.

12. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    9350sd de hangi anfi bas sistemi daha verimli olur?

13. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Adam işi biliyor :) ... aynen budur ... Ana ünitede jvc ve pioneerin üstüne yok ...

14. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bütcenize uygun olan en iyisidir ... bir tane basa 1500 dolar verdiğim oldu ... 4 tane 30cm kullandığım oldu ... hepsi fasa fiso ... 9350nin deck çıkışları çok iyidir ... hatta pionerine 5000 serisi üstü çoook iyidir ... yani 5000'den 9000'e hepsi aynı ... diğer markaların profosyonel cihazlarından bile iyidir ... ne bağlarsanız bağlayın hakkını verir ...

15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    basda imkan varsa dls focal imkan yoksa infinity derin çalanlar sert istiyorsan kicker orta ayarda jbl kaliteli ses istiyorsanız punch jlaudio..

basda her tür bası dinledim dls focal in basları derinlik açısından süperler ama fiyatlarıda süper fena el yakıyor infinity aynı ayarda büyük ihtimal morel de aynı ayardadır ama moreli dinlemeyemedim..

kicker sert sevenler için biçilmiş kaftan jbl tam orta şeker ama hem kaliteli ses hem müziği dinliyim birazda tatlı sert vursun diyorsanız rockford yada jlaudio..

pionnerda şu anda sıfır üretilen hemen hemen bütün wooferlarını dinledim
    çoğu zayıf hakkını veremeyen baslar.. zaten satıcı bile kendi dedi eski
    seriler gibi değil yeni seriler.. ama freeair basları tek seçenek
    olarak çok iyi çalıyor zaten piyasada freeair open airde fazla seçenek
    yok o açıdan çok iyi birde bir basını dinletti adam ses çok iyiydi spl serisi ts-w5102 serisi alıcakdım niyet ettim ama adam 2
    bin tl deyince o fiyata çıksam zaten
    cerwin vega stroker alırım dünya lideri firma adamlar bas üstüne efsane bugün dünyanın kaliteli bütün klüp disko barlarında adamların kolonları var..

16. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bada marka diye birşey yoktur ... bası çaldırma litre kabin frekans port vardır ... Her markanın güzel basları vardır fakat çaldırmasını bilene ... en sert dediğin bası getir jbl p1222'yi aynı sertlikde çaldırayım ... en iyi frekans okuyan bası getir jbl p1222'yi aynı kalitede çaldırayım ...
    Cewin vega pro stroker güzel frekans okuyan bir bastır ama jbl w-12 kadar bile dayanıklı değil ve güçlü çalamıyor ... çünkü ses bobini en iyi iletkenlerden biri altın ...
    Müzikde kalite istiyorsanız subwooferın alt frekans okuması şart ... alt frekans dinlemek istiyorsanız aracınızın kasa tipine göre kabin port ve litre yapılır ... tabi bası da buna göre seçmek gerekir ...
    Üst frekans ise db yarışlarının vageçilmezidir ... adamın müzik zevkinin içine eder ...

17. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    markada vardır kullanılan malzemeden malzemeye bile fark eder.. artık çok çeşitli farklı malzemeler kullanılıyor konilerde geçen gün dls nin 8 ohm lik open air kabinsiz basını dinledim kabinsiz bir basdan böyle bir ses çıkıcağını düşünmezdim kabinsiz olmasına rağmen çok tatminkardı.. tabi onu kabine koysak bülbül gibi şakırdı ama kabinsiz bile gayet iyiydi.

18. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    E birde d&d 99 f serisini dinleyin :) 25 olur 30 olur 38 olur ... çok çeşitli malzemeler kullanılıyor fakat dünyanın gelmiş geçmiş en kaliteli ve en güçlü basları hala kağıt :) ... dls'nin üst seri subwooferlarıda kağıt ... karton yani güçlendirilmiş sıkıştırılmış karton ...

19. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    biliyorum murtaşdaki jackhammerı gördüm inceledim kağıt öyle en iyisi ama her markanın kendine has üretim şekli var neticede ben hangi bası dinlesem marka olarak kesinlike diğerine ses tonajı olarak benzemiyor her markanın bir ses tonajı var kendine has mesela focal derin dls infinity derin çalışıyor müziği duyuyorsun kicker çok sert çalışıyor bunlar zaten markaları karakteristik özellikleri oluyor ve o yönde kulak zevki olan insanlarında tercihini belirliyor

bizim insanımız misal genelde bam bam cıdır müzik dinlemiyim cam oynasın pencere oynasın kaportada gar gurç ses gelsin yoldakiler bana baksın tarzı tesisat kurar o yönde bas ister o yüzden şu sıralar kickerlar peynir ekmek gibi satıyor..

ama ben müzik dinlemeyi seviyorum o müziğin içindeki bütün estromanları insan seslerini tınıları o perdelemeyi çok net şekilde sanki karşımdaymış gibi duyup dinlemeyi seviyorum benim gibi insanlarda bu memlekette çok az var çünkü müziği dinleyebilmek demek rms değerinin düşmesi derinleşmesi demekki bizde bu yanlış anlaşılıyor adam komponent alıcak misal gider 40 rms lik focal önerirsin ona o parayı vericeğime 120 rms lik falanca markanın filancasını alırım mantığı var o falanca markanın filancasından sadece bas ve tiz alıcak ses alamıycak yani müziği dinleyemiycek ama onu alır..

bu gün bose harmanncordon gidiyor araçlara 10-20rms lik en fazla kolonlar koyuyor ama mükkemmel bir ses kalitesi oluyor müziğin içindeki arkada çalan neyden sazdan vokalistin sesine kadar müziğin içindeki bütün sesleri renkleri tınıları duyuyorsun..

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim, ama birkaç defa görmüş olsam kendimde yaparım ama bu tür müzik işerinde biraz yabancıyımdır. 8350 sd alacağım sanırım onun için biraz daha bekleyip para biriktirmem gerekiyor, yaza girmeden önce almalıyım. Birde çalınmaya karşı akşamları vs kafayı söküp alıcam, tak/sök ten ötürü problem olurmu acaba ?

Kendi kullandığım arabama 8350 alıcam biladerinkinede sanırım JVC KDR 426 modelini alırız, Bakalım inşallah bu iki teyp yuvasına sorunsuz oturur...

Bu Sayfayı Paylaş