Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonunda bende: Kredi kartları

'Sohbet-2' forumunda Mete_han tarafından 24 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Evet arkadaşlar sanırım kredi kartı bataklarını çok kınadım :)
    Ben bankaya karşı bir insan değildim. Kullanmayı bilmezsen banka-kart ne yapsın derdim.
    Belki de haklıydım. Çünkü benim durum biraz farklı. Ani gelir düşüşüne bağlı gelişen bir durum oldu. Çift maaştan tek maaşa düşünce hesaba katmadıgım bu olagandısı durumla baya bir borca girdim.

Buraya kadar hersey normal. İsin ilginci ihtiyac kredisi çekip borcu kapatmaya calıstıgımda suan icin cekilmis 4 ay borcu kalmıs mini bir kredim oldugu icin. (5000 tl 6 aydı 2si gitti)

- Bu zamana kadar bırakın bankayı hic gecikmemis fatura odemem bile olmamasına ragmen
    - Odeme gucum olmasına rağmen (maaşımın %50sini geçmeyecek sekilde 36 ay 15000 TL talep ettim)

Kredi vermiyor, ilgilenmiyorlar. Resmen bat sonra bakarız modundular.

Benim anladıgım su bankanın isi para. Sonucta bana kredi vermeyerek beni faiz bakımından yoldukça yoluyorlar. Karta odeme yapıyorum gerci limiti full dolduruyorum mecbur hatta nakit kullanıyorum karttan.

Bende kızdım arabayı satacagım bunlara kafadan 3,5 milyar faiz verene kadar arabamı 1 milyar asagısına bir biniciye satar hem onu hemde kendimi karlı cıkarırım.

Yalnız su borcu sıfırlayım. Bazı ihtiyarların yaptıgı gibi sadece maaş kartı kullanacagım. Ayda da atabildigim kadar minimum 500 lira bir koseye atar onuda bisey alırken kullanırım.

Kendimle ilgili de ozelestiri yapmak gerekirse elim çok açıktır. Cok comert oldugumu soylerler. Bu da bana ders oldu artık harcamalarıma dikkat ediyorum. Aslında bu halimden ben memnundum ama olacak ki comert olacaksın belli bir maaşla bu mumkun olmuyor. Eli açıklıkta cimrilik gibi huydur yoketmek zor ama bir musibet bin nasihatten iyi.

Umarım bir arkadaşıma dahi olsa ders olur. Gerçi insan başına gelmeden pek umursamıyor ben gibi :)

koreci ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. boalquno

boalquno Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Ahmet D.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Geçmiş olsun abi her insan dönem dönem böyle sıkıntılar yaşıyor allah yardımcın olsun çözülür bir şekilde.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Benzer durumu ben eşim doğum yaptığında yaşadım. Sigortadan 7 ay maaş alamadık sıkıntılar sizinle hemen hemen aynı sayılırdı. Ben nakit alıp borç olarak kapattım ve kredi kartımı kırdım attım sadece otomatik ödeme talimatı var.

Şuan ödediğim 2 kredim var birisinin 5 ayı kaldı sonrasında birikim yapmak istiyorum bende

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kredi kartı gibi pekçok şey yeni dünya düzeni yada illüminati yi biliyorsanız onunla uzaktan değilde direk alakalı olan birşeydir, ben 30 yaşıma geldim kredi kartı sahibi olmadım olmamak için çok direndim şu anda kredi kartım vadeli ek hesabım kredi borcum hiçbir şekilde yok ve bankalar ile bu yüzden kavga etmeme sebep olabiliyor bazen telefonda bazen şubede, bana bir kere telefon ettiklerinde hiç unutmam; istemiyorum demiştim ve bankanın call center ındaki bayan gecenin üçünde para lazım olsa ne yaparsınız diye soruyordu, gecenin üçünde para niye lazım olsun ki? dedim tutun ki birisine birşey oldu hastane masrafı çıktı, dedim ki eş dost tanıdık var elbet insan dışı varlık değiller ya dedim birşey demedi:)

Kredi kartı eş dost ve tanıdıktan zor zamanda kırk yılda birde olsa para istemeyi engelleyecek bir şey ise tanıdıkların dostların bu dünyada sizin için ne önemi kalıyorki? o zaman ölsek daha iyi değil mi? o zaman kredi kartı insanı ölmeden mezara sokma niteliğine sahip mi dersek evet bence öyle.

Kredi kartının verdiği cesareti ne alkol nede bir uyuşturucu veriyor:) hani bu kart cepteyse insanlar maaşlarının onlarca katı kadar fiyatı olan şeyleri taksit yapıyor diye gerekli yada gereksiz taksitle alıyorlar misal 4000 liralık yeni televizyon eskisi tüplü yeni alınacak olan ise led tv olsa eski tv pek ala iş görüyor dersek eğer kredi kartı olmasa 4-5 ay para biriktirip pek ala alınır ve sıkıntıya düşülse biriken paradan harcanır televizyon almaktan vazgeçilir ama kredi kartı varsa çat diye alıyorlar sonrada ya patron işten çıkarırsa? ya evi sel basarsa diye düşünen malesef çok az insan var. Lüzumlu şeylere harcayanlar zaten sıkıntı yaşamıyor. Bir nevi yatırım.

Benim bu konuda önerebileceğim tek şey inşallah borcunuzu ödemeniz ve sonrasında tüm kartları iptal edip kapatmanız ve vadesiz hayata geçmeniz olacaktır, benim kendi iş yerimin açtığı banka hesabı ve maaş kartım var internet banka şubesi üzerinden otomatik ödeme talimatı verebiliyorum, maaş kartı ile yurt içi internet alışveriş sitelerinden alışverişte yapıyorum, hgs yi de elle ödüyorum, taksitle birşey alacaksam eski usül senetle alıyorum, maaş kartı olduğu için yıllık 40-50 lira işletme ücreti kesemezler işyerinde ayaklanma çıkar çünki, beş para yok bankaya ekstradan hatta benzin aldıkça falan ekstradan puan birikiyor bu vadesiz hesap kartına ve bir güzel yiyorum beleşten gelen paralarını:) illa kredi kartı yok diye para taşımıyorum maaş kartı yerel olarak heryerde geçiyor.

Bankama birgün sordum dedim benim bankamatik kartı para biriktiriyor fişlerde yazıyor 20 küsür lira birikmiş hatta harcadım dedim bunu nereden nasıl takip ederiz dedim hemen kredi kartı çıkarmanız lazım dediler:) yok ya? öyle mi iyi dedim fişleri toplar pos makinasına sorarız bizde:) 5-6 sefer benzin aldım bir güzel yine birikti yine puanlarını götürdüm:) birgün hgs almak için şubeye gittim kredi kartı yoksa vermiyoruz dediler ama müşteri temsilcisi nerdeyse kredi kartım yok diye beni dövecek:) biz sana kart çıkartıp göndermişiz sen aynı gün iptal etmişsin niye iptal ettiniz niye iptal ettiniz diye 5 kere sordu zevkten dedim:) hgs veremeyiz dedi, vurdum kapıyı çıktım gittim ptt den aldım mis gibi:)

kredi kartının minimum ödenmesi gereken bir limit vardır onu ödeyince kalan borç bir sonraki aya devroluyor ve bir sonraki ay için yeniden kart limiti resetleniyor bu şekilde batak hayatı yaşayan binlerce insan vardı Türkiye de düzenlemeler falan yaptılar bilmem kaldımı onlardan

Kredi kartına düşman değilim kredi kartı bize düşman aslında, çünki piyasaya düşman, sistem şu şekilde işliyor mesela maaşınıza göre pahalı sayılacak birşey alacaksınız örnek olarak çatara putara satılan herkesin saldırdığı cep telefonu dersek nasıl olsa taksitle alıyorlar diye fiyatı 2000 lira iken eğer kredi kartı taksiti diye birşey olmasa bunun fiyatı satılmadığı için aşağı düşecek kredi kartıyla aldığınızda satıcı parayı cebe bir anda indiriyor zaten siz bankayla baş başa kalıyorsunuz ama direk satıcıyla muhatap olunsa o fiyata satamaz onu ve ucuz olurdu arz talep dengelenir ve israf olmazdı başka bir dünya yaşardık yine para taşımazdık ama vadeyle borçla uğraşmazdık. Enflasyona etkisi var bence. Kredi kartı kullanmayana bile bu şekilde zararı olabiliyor kredi kartının.

John Fitzgerald Kennedy sırf bu yüzden öldürüldü, kendi para birimini kendi ekonomi düzenini kurmak istedi öldüreni bile bulamadılar. Dünyada faize ve dolara karşı çıkan bütün büyük insanları öldürüyorlar babadan oğula nesil gibi büyük para babaları bankaların başlarına bankalar da bize kredi kartı kaktırmaya var gücüyle çalışıyor. Çünki insanların üzülecek sıkılacak dertleri olsun bizimle uğraşmasınlar icat çıkarmasınlar diye onların istedikleri bu.

kredi kartı limitinin kalan bakiyesini ödeme tarihini ve kredi kartıyla alakalı yeni çıkan şartnamelerini kanunlarını sürekli takip edip dikkatlice kullananlar ve asla sıkıntıya girmeyenler varya işte dünyanın en kral ekonomistleri onlar :) herkes öyle olsa bankalar batar zaten:)

Asel Kaan Efe ve bekobey bunu beğendi.
  5. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçmiş olsun abi inşaallah kısa sürede elimde tek kalan karttan da kurtulacağım. geçen yıllarda bir tanesini kapattırdım şimdide diğerini kapattırmayı düşünüyorum...

6. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Çok geçmiş olsun dünyada her şey bizim için. Büyük konuşmamak gerek her zaman.

Mete_han bunu beğendi.
  7. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Allah kolaylık versin. Anlaşılan doğru bir strateji ile borcunuzu kapatma imkanınız var.

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayatımda kredi kartı yada kredi ile ilgili birşeye bulaşmadım Allah nasip etmesin..

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

Mete_han ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    İlk kredi kartımı 1991 yılında TC Ziraat pazarlıyordu şb müdürü getirdi forumu bıraktı önüme Vali ve daire müdürlerine veriyoruz sadece bu formu doldurun getirin şb ye şu deri cüzdan da bankamızın hediyesi dedi baş vuruyu yaptım tam 9 ay sonra geldi ve 1000 tl limit vardı ve o zamanlar en yakın Adana ve Gaziantepte bir kaç yerde geçiyordu , 25 yıldır kullanıyorum kredi kartından yana bir ödeme sıkıntım olmadı ve hep extrenin tamamını öderim sadece üyelik aidatı sıkıntısı oldu bankalarla aramda , o günden bu yana çok farklı bankalarla çalıştım ve şu an iki ayrı bankadan 2 kartım var ve limiti oldukça yüksek ama ben ihtiyacım kadarını kullanırım kredi kartı bir ödeme sistemidir nakit kullanmayın ben çok memnunum.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Ersin bunu beğendi.
  10. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Sağolun arkadaşlar. Bakalım arabayı satayım Allahın izniyle, kartları da kırar, uygun fiyatlı bir araba alır burada yazarım inşallah. Bugun iyice dusundum de ayağımı yorganına göre uzat derler ya bunu yapamadıgımı farkettim. Ama bu musibet iyi bir ders oldu bana. Ya araba da olmasa ne yapardım. Adamlar kredi bile vermiyor. İsteyecek eş dostta yok sistem herkesi borçlu yapmıs zaten herkes kredi ödüyor.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Yanlış anlamayın ama şu cümleleriniz benim bir kaç ay önceki cümlelerim olsa bu kadar benzer hatta aynı olur. Benimde limitlerim bütçeme ve çevreme göre yüksekti. Ve bende daima tamamını öderdim hiç sıkıntı yaşamadım, faiz ödemedim. Ama olağandışı durumlara karşı borçlu olmamak lazım. Benim bu başlığı açmamdaki ana tema bu. Tabi sizin bütçenizi bilemem benim kıyıda köşede yaşlıların deyimiyle ölüm dirim paramda yoktu bir arabadan başka şuan tutunacağım bir şey kalmadı.

12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam allah yardım etsin ve de kolaylıkla halledersin inşaallah ben külliyan kredi kartına karşı düşüncelere karşı yazdım biraz da, çünkü yarının ne getireceğini tabiiki bilemeyiz.

Mete_han bunu beğendi.
  13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Mevcut sistemin dışında kalmak mümkün değil bir gün bakarsın en fazla kart sizin cebinizde olur bu gün batı dünyasında kimliği olmayan sıkıntı yaşamazken kredi kartın yoksa bir hiçsin. Hatta sürekli nakit harcaman göze batıyor.

14. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İnşallah kullanmak gibi bir hataya düşmek zorunda kalmam
    Para canlı iken güzel paran varsa ye iç mal mülk satın al paran yoksa yiyemeyeceğin şeyin altına girme:)

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  15. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam bir konuda anlaşamıyoruz galiba , kredi kartı zaten bir paradır sadece ödemeni kartla yapıyorsun yani kredi kartıyla cüzdanındaki mor tl ler arasında bir fark yok sadece ödeme seçeneği olan kartı tercih ettiysen bir ay sonra yatıracak gücün olmalı.

16. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Düğünümü yaptıktan sonra bende epeyce zor duruma düşmüştüm kartlar yüzünden. Ancak 2-3 ay kendimi sıkarak kurtuldum bu durumdan. Kart kullanmak kaçınılmaz günümüzde. Eskiden söz senetti. Babam zor durumda kaldığında arkadaşlarından borç alırdı. Pahalı eşyalar alacağı zaman senet falan olmadan taksit yaparlardı. Şimdi önemli olan gelirini iyi bilmek ona göre harcama yapmak.

Ersin, Asel Kaan Efe ve Murat bunu beğendi.
  17. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ne olursa olsun ben sıcak bakmıyorum
    herkes dediğiniz amaçla kredi kartını kullanmaya başlıyor ama çoğunluğun sonu malum kötü bitiyor sıkıntıya düşüyor , insanlar kredi kartı ile alışveriş yapınca avantajlı oldukları hissine kapılabiliyorlar sonuçta sıcak parayı vermiyor
    artık ödemelerin %80 i kartlarla oluyor dükkanda ödeme yapanların çok çok küçük bir kısmı nakit kullanıyor , bu özellikle esnafta büyük sıkıntıya sebep oluyor çünkü bankadan komisyonsuz bir şekilde o parayı tam 1 ay sonra alabiliyorsunuz ee esnaf nakit çalışıp daha ucuza mal kapatmak zorunda olduğu için sıkıntı zincirlemesi uzayıpta gidiyor..

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    evde bir tane kredi kartı var onuda arabanın bakımlarında taksit yaptırmak için, birde netten bir şey alınacaksa o zaman kullanıyorum limiti 3.000tl bile değil. öyle aylar oluyor ki borcu olmuyor. kötü bir şey değil, iyi bir şeyde değil tıpkı neşter gibi; doktorun elinde şifa, katilin elinde ölüm dağıtıyor. atalarımız zamanında "ayağını yorganına göre uzat" demiş, şimdi olsa limitini aylığına göre belirle derdi.
    ben kimseden borç isteyemeyen biriyim o bakımdan olmadık bir zamanda lazım olur başkasına eğilip bükülmekten iyidir mantığı hakim bende. birden fazla kart kullanımınında yanlış olduğunu düşünüyorum.
    yalnız kayıt dışı gelirin önüne geçilmesi açısından da çok önemli bunu da yabana atmamak lazım tabi bu @erenuzel41 abinin dediği gibi bank kartlarıyla da mümkün ama cazip gelmiyor insanımıza.
    Not: artık cep telefonlarına kredi kartına taksit yapılmıyor fakat bu bağımsız esnafı bitirdi bu seferde tarifeye ek ücret ile alınıyor yani para gsm operatörlerine akıyor buna da sınırlama getirilmeli zira müthiş bir çılgınlığa dönüşmüş bu akıllı telefon kullanımı.

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam 30 yıl memurluk yaptım , çevremizde hep memurdu , öyle zamanlar oldu çok ihtiyacımız oldu ama benzer bir çevrede herkes senin gibi kimden isteyeceksin birde isteme meselesi kişiye göre değişir mesela ben isteme konusunda çok zorlanırım beni ter basar sıkılır utanırım , alamazsam güvensizlik gibide algılayabilirim , sonuçta bu gün ihtiyaç kredisi , kredi kartı vs gibi banka kaynaklı nakitte insan bazen düşününce görüyorki , bu parayı babası oğluna vermez ama sen bu nakitle araba, ev vs alabiliyorsun , bu açıdan bakınca kredi kartı bir güvencedir, katılıyorum size uygun yerde ve zamanda kullanılmalı , pahalı da olsa halk öğrendi artık , bir ihtiyaç acil değilse kredi kartım var diye alınmıyor , bilinçsizce kullananlar bunun ceremesini çekti , ben iki kartın 30 bin ₺ limiti var diye kullanmaya çalışmıyorum aksine asgarisini harcayıp extrenin tamamını ödüyorum.

20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    geçmiş olsun, kurulu düzene istinaden zaten bu durumda olmanız gerekiyor. Kazancınızı bir şekilde daha zengine vermeniz gerekiyor :) Devlet büyüklerimizde bu konuda böyle uygun görüyorlar. Hatta hocalığıyla övünüp helal diyen bile var.

Dediği gibi berekettir umarım :)

Bu Sayfayı Paylaş