arkadaşlar bir arkadaşımla beraber sonax bayii açmayı düşünüyoruz. yüklü miktarda sermaye bağlanacak bir iş olduğu için de araştırma içerisindeyiz. risk konusunda endişemiz yok. zaten riske girmeden hiç bir iş yapılamaz ama yabancı olduğumuz bir işletmecilik dalı. sizlerin de görüşlerini almak istedim. yerine getirilmesi gereken bir takım şatlar ve bir miktar frenchising bedeli var. sizce bu iş yapılabilirliği yüksek ve uzun dönemde kazanç sağlayacak bir iş midir? görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekküler.
ümraniye, çamlıca gibi düşündük ama avrupa yakasında da bazı bölgelerde araştırma yapıyoruz. sonax özellikle avm'lerde ve merkezi bölgelerde açılıyor. zaten bulduğumuz mekan için kendi ekiplerinin gelip onay vermesi gerekiyor. 500 metrekarelik alan istiyorlar.
Şimdiden hayırlı olsun diyim. Bana yakın olursa seve seve uğrarım yanınıza, hatta 1-2 parça polisaj da yaparız Belli bir isim yapmış markanın bayiliğini almak elbet avantaj ama onu kullanmak size kalmış biraz. ben araç bakımıyla ilgili her işlemimi kendim yapıyorum. hem hobi olarak hoşuma gidiyor hem de dışarıya güvenmiyorum. sonax ziebart meg, farketmiyor tabelaya harcayacak boş param yok. bu firmaların bayilerinin bence en büyük hatası, araçlara boya koruma yapıcaz diye makineyle tarzan misali dalıp sıfır aracın verniğini bozması hare içinde bırakmasıdır. arabanın dışını sildiği bezle içini silmesidir, bezi yere koyup tanzikli suyla yıkamasıdır vb... uzar gider. size naçizane tavsiyem hangi ürünün bayiliğini alırsanız alın elemanlarınızı iyi eğitin derim. polisaj makinesini hayatında ilk kez gören kişiye kim arabasını emanet etmek ister ki? bir de bu işte müşteri memnuniyeti en büyük reklam aracıdır. bu sitede 1 kişi sizin uygulamanızdan memnun olmayıp buraya bir konu açsa düşünün kaç kişiye ulaşacak veya çevresine anlatacak. marka konusunda sonax da karar kıldınız sanırım eğer marka net belli değilse atas markasını araştırın derim. tr sorumlusu murat abi her türlü yardımcı olur. isterseniz cebini veririm özelden. tavsiyem devren biyer almayın, yeni bir başlangıç yapın ki, insanların daha çok ilgisini çeksin. zaten çok iyi iş yapan biryeri kim niye satsın ki, ben şüpheyle yaklaşırım. alışveriş merkezlerinin otoparkları çok moda bu aralar. kiraları yüksek ama ona göre de kazandırır. kullanılacak ekipmanları az çok biliyorsunuzdur zaten. fırçasız yıkama yanında eldivenle yıkama da yapın bence ama asla sünger değil, koyun yünü veya mikrofiber eldiven. temizlik ürünleri ve ekipmanları sonax veriyor sanırım takım halinde. kendi dükkanımmış gibi yazıyorum samimiyetinize güvenip kazancı olan bir iştir, ilk kurulum maliyeti yüksek oluyor sonraki şampuan, temizlik ürünleri, pasta, cilalar çok pahalı olmuyor toptan olduğu için. aklınıza gelen bişey olursa elimden geldiğince, dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.
Köksal hocam öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. biz kendi araçlarımıza da sonax ta bakım yapmıştık. belirttiğiniz gibi işçilk yönünden eksikliklerini gördük. bu tip işlerde öncelikli hedef müşteri memnuniyeti olmasıdır. bunun içinde bu işlerde profesyonel veya ayrıntıları göz ardı etmeyen personellerle çalışmayı düşündük zaten vasıfsız elemanlarla çalışmayı ilk etapta düşünmüyoruz. sizin bizim gibi kendi araçlarına titiz olan insanların en büyük tereddütleri aracı teslim ettikleri firmanın personellerinin kendileri kadar titiz olup olmaması. bir kez memnun kalındığı zaman çevrelerine önerebilmeliler. zaten bu da kazanılan paradan çok daha değerli kazançtır. bizim düşüncemiz yalan yanlış para kazanmak değil uzun vadede kalıcı olabilmek hatta yeni bayilikler açmak. önerdiğiniz marka için de bir araştırma yapabiliriz. telefon numarasını verebilirseniz kendisiyle detayları görüşüp bu konuda net bir karara varabiliriz. verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim çok aydınlatıcı olmuş.
Hayirlisi olsun. Istisare etmeniz cok dogru, "danisan daglar asar, danismayan duz yolda sasar" denmis atalar sozuyle. Ancak kalifiye eleman bulma konusunda isinizin zor oldugunu dusunuyorum cunku memlekette duzgun calisacak adam bulmak oldukca zor. Basit bir ic-dis yikama icin gitmedigim yer kalmadi hicbirinden de memnun kalmadim.
daha önce çalışmadığımız bir sektör için danışmaktan başka bilgi alabileceğimiz bir kaynak yok malesef. sonax bayiliği yapan yakın çevremizde referans da bulduk. artı ve eksi yönlerini dinledik. şimdi Köksal Hocamın da önermiş olduğu firma ile irtibata geçip bir durum değerlendirmesi yapacağız. Hakkımızda hayırlısı. kalifiye eleman konusunda tabi ki bu sektör için okul okumuş personel bumamız imkansız ama en azından diksiyonu düzgün müşteri ile diyalogları kurumsal firmalara özdeş çalışma arkadaşlarıyla paylaşıcaz işimizi. yani bir nevi kendi personelimizi kendimiz kalifiye hale getireceğiz.
bende bir ara düşündüm kendi yerimiz vardı 320metre kapalı alan, tavan yuksekliği 3.5metre..ama o zaman sonax yuklu bir teminat istemişti..değmezdi...bence kendi markanızı oluşturun..bir markaya baglı kalmayın..kendi marknızı oluşturursanız önünüz açık olur.. sonax'a baglayacagınız teminatı kendiniz çok daha iyi değerlendirebilirsiniz. gider oldukça düşük alınan ücrete göre..işçilik ücreti yuksek yani. önemli olan köksal abininde dediği gibi işi düzgün yapmak..eger iş düzgun yapılmazsa sonax'ıda alsanız boş bence..
teminat 20.000 euro. 500 metrekare alan istiyorlar tabi sokak arası değil, gelir seviyesi yüksek semtlerde cadde üzeri veya avm içi. bu da meblağı oldukça artırıyor. son araştırmalarımız doğrultusunda 150.000 tl gibi bir rakam çıktı. gözle görünen kısmı tabi ki
Bencede Katılıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif İlk Başlar Sıkıntılı Geçer Ama Tanındıkça Sevildikçe İşiniz Beğenildikçe İnanın Sonax Falan Hikaye Kalır
Bizim mahallenin aşağısında e-5 kartal-pendik köprüleri arası diyim, total benzinliğinde e-5 üzerinde sonax var, bir de arka sokağında atas bayii var. atas da dış yıkama yanlış hatırlamıyorsam 8 tl sonax da 13 tl ama sonaxın önünde hiç yıkanan araç görmedim gelip geçerken. haftasonları atasın önü full. tabela ismi gelecek kişiye belki güven verir ilk seferde ama sunulan hizmetten memnun olmazsa tekrar gelmez. ilk isim için de onca yatırıma değer mi sizin vereceğiniz bir karar.
bu tarz büyük firmaların kötü yanı fiyatları kendileri belirliyorlar düşük gelirli bi yerle yüksek gelirli bi yerde fiyatlar aynı ve diğer dükkanlarla rekabet edemiyosunuz ve sizden aylık belirli miktarda satış yapmanızı ve buna takiben malzeme sipariş etmenizi istiyolar...
samet bey bir yanlışınız olmasın bizden teminat olarak çok daha fazlasını istemişlerdi 180.000tl gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam... sonax diye insanların gelebileceği gibi diğer bir sonax bayisinin yapacagı hatada size mal olup sizede gelmeyebilen kişiler olacaktır. bence işi yapacagınız çevreyi araştırın..eger sürekli aynı kişiler yani o semtin insanları sizi tercih edecekse hiç sonax'a para bağlamayın. şahsen bildiğim kendi markasını oluşturup işini özenli yapıp sonaxdan daha iyi iş yapan yerler var.
teminat olarak istenilen rakam 20.000 euro. belki bu şekilde karar almışlardır. ama iş onunla kalsa tamam. 500 metrekare bir alanın altyapı ve gerekli donanımı oldukça külfetli. 180.000 tl olarak size tüm masrafları söylemiş olabilirler mi? yani açıkçası öyle bir rakam dile getirselerdi ben bu konuyu foruma taşımaya gerek bile duymazdım.