http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...hyundai-sonata-2.0-gls-lpg.li-102440289/detay Sonata markasının acemisiyim bu aracı alırken nelere dikkat etmeliyim, Şehir içi 35-40 krş geçmemesi benim için iyi olur.Ayrıca otomatiğin bakım masrafları pahalımıdır.LÜTFEN bana detaylı bilgi veriniz.Teşekkür ederim...
İlandaki fiyat bana yüksek geldi. Aynı kasadan arkadaşımda vardı. aracına kapıda arkadan çarpmışlar ve 3 ay boyunca parça beklediği için arabasının yattığını bu sırada da hırsızların sanayide ön konsolu komple söküp çaldıklarını belirtmişti. Resmen anlatırken ağlıyordu. tabi bu şanssızlık herkesin başına gelecek diye birşey yok. En güzel bir servise giderek en çok lazım olacak olan filtrelerini, balatalarını, baskısını, disklerini, farlarını ve stoplarını sorup ayrıca fiyat almak.
sanayide aracımın başından ayrılmam ,orada bekleteceğime arkama alıp eve götürürüm....Ayrıca araç hakkında bilgi istedim,balatayla,stop lambasıyla,baskıyla disklerle konunun alakasını anlayamadım.
parça fiyatları ve bulunabilirliği açısından yazdım. bakım masraflarını sorduğun için. ben de neden böyle bir tepki verdin anlamadım. Sonuçta bir soru sormuşsun yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Parça fiyatları uygun, forumda kullanan abilerimizden biliyorum, kolayca da tedarik edilebiliyor. İç trim olarak bütün hyundai ve kia'lar pahalıdır diğer markalara göre ucuzdur.
abi 35, 40 kuruş arasında kullanmak istiyorsan, lpg takılı olanını alman gerekir sanırım. en az 2.0 motor sanırım sonatalar, otomatik olması da mutlakaa yakıt olayını birazda olsa artıracaktır. Bence sicili temiz, özenli kullanılmış bir sonata bulabilirsen, kaza bela da olmazsa (inşallah olmaz), bakımlar harici servis ve sanayiye uğramazsın diye düşünüyorum. Motordan dolayı vergisi, trafik sigortası yüksek olur sanırım.
Kardeş kusura kalma ,çok sert tepki vermek istemedim.otomatik Araba alırken en çok korktuğum şanzuman dağılması vb büyük sorunlardan korkarım. Yedek parçalar , şanzuman veya triger yanında çok ucuz olur anlamında yazdım...Cevap yazdınız hepinizden ALLAH razı olsun.
araba marka model olarak 10 numara kullanımıda çok güzel ancak satarken bir miktar zararı ve bekleme süresini göze almak gerkiyor.
bende bir sonata kullanıcısı olarak şunu söyleyeyim 99 model 2.5 var bizde otomatik çok keyifli masrafsız bakım maliyetleri düşük tam bir aile arabası hele link verdiğiniz kasası bizimkinin üst modeli ilerde almayı planladığım bir model motorunun 2.0 olması belki biraz daha hantallaştırabilir aracı ama orta karar sorunsuz lpg de 25-30 krş arasıki bizimki bile o civarda yakıyor eğer lpg olayı hiç takılmamışsa siz alınca ya brc yada prins taktırın bence başka markalara yönelmeyin başınız ağırır gerisi rutin yağ filtre buji falan sıkıntısız keyifli donanımlı rahat daha ne olsun Mercedes kıvamında araba