Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonata

'Sonata Forum - Club' forumunda bakiadgn tarafından 28 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. bakiadgn

bakiadgn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Baki Aydoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Selamın aleyküm arkadaşlar hyundai Sonata otomatik 2006 2007 araç almayı düşünüyorum ama bazı şeyleri düşündürüyor dizel mi benzinlimi almalıyım ne kadar yakar vergisi ne kadardır bu konular düşündürüyor beni yardımci olursanız sevinirim teşekkürler

2. muzeay

muzeay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Mert Mehmet Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Sonata modellerinde linki verdiğim sözlükte yazılanlara bakarsanız benzinli 2.4 model bayağı avantajlı görünüyor...

https://eksisozluk.com/hyundai-sonata--291677?p=2

f24s modeline sahip olduğum 2400cc benzinli araç. fiyat/performans olarak oldukça tatminkar. bence tek kötü yanı süspansiyonlarının sert olması, tabii bu sert süspansiyon sayesinde çok yüksek hızlarda viraj kabiliyeti artıyor ve yine bu sayede kapaklanmadan fren yapabiliyor. frenleri oldukça başarılı.

dizeli ile arasında ciddi farklar vardır, bunların başlıcaları ;
    * benzinli modelde triger zincirli, 250.000km minimum ömrü var.
    * benzinli modelde sadece hava ve yağ filtresi değişiyor. bujiler iridyum olduğundan 100.000km'de bir değişiyor. ayrıca her bujiye ayrı bobin tasarlanmış, bu da çok büyük avantaj. bakım maliyeti çok düşük.
    * benzlinli model ağırlık olarak dizelden 150kg daha hafif
    * benzinli 170hp (yazılımla 190hp olabiliyor, tactrix cihaz ile sim2k-140 ecu'su obd üzerinden kolayca programlanıyor), dizel 140hp (sağlıklı dumansız yazılımla 170hp)
    * benzinli model daha sessiz, uzun yolda uykumun geldiği nadir araçlardan diyebilirim.
    * yakıt tüketimi benzin fiyatının uçuk olması nedeni ile haliyle dizele göre kötü ancak bununda çözümü kaliteli bir lpg sistemi, ben keihin enjektörlü ve genius regülatörlü kitmtm tercih ettim. motor tasarımı itibariyle lpg ile %100 uyumlu bu nedenle sıkıntı çıkarma problemi yok. (güney amerika ülkerlerine fabrika çıkışı lpg'li olarak satıldığı için orjinal lpg düğmesinide alıp esp düğmesinin yanına takabilirsiniz. http://resim.kiaclubtr.com/di-2r58.jpg )

yakıt tüketimi;

istanbul şehiriçi tüketimi (e-5 yada tem değil, bildiğin sahil yolu dur kalk trafik) 12-13litre lpg, bunun nedeni ise 4 otomatik h-matic şanzımanı. kolay kolay sorun çıkarmayan bu mitsubishi şanzımanı maalesef tüketim konusunda biraz sınıfta kalıyor ama uzun vadade bakıldığında masrafsızlığı bu eksisini kapatıyor. uzun yol 90km sabit hız tüketim değeri 7 litre lpg ile oldukça tatminkar ancak bu araçla 90km hızla gitmek pek mümkün değil, zira pedalın altında bekleyen beygirler var. 90km hızda 4. vites'te konvertör kilidi devreye girdiğinde devir 1800rpm'e fixleniyor. koşullar uygunsa stok hali ile 220km hızı rahat bir şekilde görebilirsiniz.

agamemnon ile güney kore'de 2013 modelini test edecektik ancak uluslar arası ehliyetimiz olmadığı için süremedik :(

vakit buldukça yine +/- yönleri eklerim. sorusu olan arkadaşlar yeşili yakabilir.

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Bizim @MSC nin yazısı bu ;)

MSC bunu beğendi.