Merhaba hyundai kullanicilari ailesi. Benim sorunum aracımın devamlı su kaybetmesi. Radyatör suyuna yag karismiyo köpüklenme yok motor yağına su karışmıyor. Gozle görülür olarak aracın kayış tarafindan motorun gövdesinden alttan bakınca damla damla su geliyo (ama bu az derecede hergun 2 litre su gidermi bilmiyorum damlama ile. Neyse buna radyatör tıkayıcı döktüm 2 litreden 2 günde bir iki su bardagi kadar koyacak seviyede azaldi eksiltme. Yağ çubuğundan buhar geliyo Yağ atma yok Son zamanlarda egzoz dumani da çoğaldı gibi Buhar olarak egzoztan atiyo da olabilir. Lpg Regülatöründede sorun olabilir.. Gebzede ustalar cozemedi. Lutfen biri yardimci olsun
radyatör onarıcı sıvı olsun toz olsun kalorifer peteklerini tıkama yapıyor kışın kaloriferi açıncada sıcak değil ılık üfleme yapıyor.kışın eksoz dumanı çoğalması normaldir eksozun içindeki elyafın nemli ve ıslak olması dumanı artırıyor.kayış tarafından su gelmesi ise devirdaim su pompasından yada lastik veya metal bir borunun deforme olmasındandır.
V6 ama araciniz hangi sonata 2.5 mi 2.7 mi 3.3 mu Gunde 2 litre muazzam bir oran Bu kadar su kaybinin nedenini bulamayan ustalara da burdan selam olsun
Gözle belli olur oranda değil su akması. Ben kendi arastirmalarimla ustalardan daha iyi bi gözetim de bulundum. Dedigim gibi kayis tarafindan motorun blogundan geliyo damlama usulu(rölantide aşırı değil araç giderken ne oluyo bilmiyorum) Ya bu lanet olasi su heryere gidiyo Kalorifer petegi Radyator peteği Lpg regülatörü Devirdaim pompasi Silindir bloğu Vs.. Silindir bloğunda olsa = conta olabilir, basınçla beraber yanma odasinda yanip buhar olarak çıkıyodur Lpg regülatörü olsa = 2 litre kaybolmasi imkansiz hava yapmasi ordan kaynaklanabilir Kalorifer petegi delik olsa olabilir ama suyun aktığı yer kayış tarafi Devirdaim pompasi 2. Ihtimal 3. Ihtimal ise motor atik su tahliye tapalari. En sonunda kendim açıp bakicam contaya pompaya regülatöre tapaya
merhaba bu konuyla ilgili renkli boyaların oldugunu duymuştum.Aracın radyatör suyuna atılıyor.Belli bir süre kullanılınca kaçak olan yerde su buhar olup boya iz bırakıyor.Bu şekilde rahatça kaçak bulunuyor. Belki yardımı olur umarım...
Merhaba arkadaşlar benim aracımda santa fe 2006 otomatik su deposunda hiç su kalmamış görünür kısmı kupkuruydu deponun ancak araç hararette yapmadı hiç yani hatırladığım kadarıyla yükselmedi gösterge bunun üzerine 2 litre kadar su koydum içine normal şekle geldi bu olay motora zarar vermiş midir nasıl anlarım? Radyatorun içindeki su yeterli olmuş mudur hararet yapmaması için çünkü 2 litre su ile depo normal şekle geldi. Çarşamba sanayiye gidicem usta buldum ancak çatlıcam meraktan motora bişey oldu diye
Radyatörün suyu kendisi için yeterlidir. Yedek su deposundan gerekince takviye yapar. Radyatörün üstündeki su ekleme kapağını da açıp kontrol edin. Sakin davranın ufak bir gezinti yapın 5-10 dakikalık. Sonra tekrar kontrol edin. Kısa mesafelerde eksiltip eksiltmediğini gözlemleyin. Bu mesafelerde eksiltmiyor ise biraz daha uzun test yapabilirsiniz ( termostat açana kadar). Bu arada suyu ekledikten sonra arabayı kuru bir yere alıp zemini de kontrol edin. Araba çalışmadığı halde su kaçağı oluyor mu diye. Neticede bir yerde ya kaçak var , ya da bir hortumun kelepçesi gevşektir.
Teşekkür ederim cevabiniz icin. Kacak var ama o kesin yarin ogleden sonra ustadayim insallah gecen hafta persembeden beri yatiyor arac usta bulamamistim buldum artik valla catliyom meraktan motora zarar geldi mi ne oldu diye cunku 3-4 damla yagda vardi yerde
Bugün sabah yola çıktım iş yerine gidecektim yaklaşık 10 km mesafe 4 km sini gittim hararet göstergesi yarıya geldi biraz daha ileri yoğun trafiğin olduğu kısım olduğundan sağ çekip park ettim ustayla randevu 4 te işten çıkıp alıcam aracı şuanki yerinden usta nın dükkan 4 km oraya kadar giderim umarım gerçi hararet tam yarıda ve yarının çok altında seyretti ama yükselip dahada geçermiydi arkadaşlar ne diyorsunuz 4km lik bir yolda trafik yokken yarıya çıkmasıda bir soruna işaret değil mi
Sonunda usta ile buluştuk araç yoğun bakimda şuan hastaliklarini siraliyorum radyator delinmis, turbo yağ kaciriyor, sag amortisor patlak, balatalar degisecek, z rotlar degisecek filtre yag bakimlari yapilacak ustaylada bulusunca olanlar oluyor. Sizce bunlarin hepsi kaca patlar bana arkadaslar karsilastiralim