merhaba, herkese öncelikle iyi bayramlar dilerim.6 ay önce aldığım 2008 model 2.0 crdi sonata ile çok sorun yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.önce conta yaktı kapak da çatlamış üst kapak hemen hemen bütün elemanlarıyla birlikte orjinal parçalarıyla değişti 6 bin liraya mal oldu.bu olaydan 1 hafta sonra turbo mil kesti istanbul güney turboda revizyon yaptırdım bin lira tuttu.şimdi motorda üst kapağın arka kısmında yağ kaçağı var egzoza damlayınca koku yapıyor ve turbo özellikle tırmanma şeritlerinde yüksek tork gereken yerlerde yetersiz kalıp aracı güvenli moda alıyor 3000 deviri geçmiyor.yetkili serviste p0299 hata kodu verdi (turbo süperşarj düşük basınç aralıklı). yağ kaçağı üst kapak işçiliğinden midir?turbo revizyonu başarısız mı olmuştur.pazartesi aracımı tekrar ustaya götürmeyi düşünüyorum tavsiyelerinizi rica ederim.
Geçmiş olsun. Maliyet işi tabi ama 1000 tl daha verip komple turbo değişimi daha iyi olurdu sanırım. İşlemler nerede yapıldı? D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçmiş olsun, turbo revisyon olduktan sonra turbo bağlantı saplamaları somunları ve gerekli olan conta ve keçeleri nasıl hallettiniz ? Bu parçalar servis dışında bulunmuyor çünkü, tamirciler yada turbocular ise bu parçaları nalburda satılan sonsuz dişli saplamalardan kesip takmaktadır. Getz VGT ait bahsettiğim parçalar. Bu parçaları servisten almasaydım dediğim gibi tamircim metresini 5 liraya aldığı sonsuz dişli saplamalardan kesip takacaktı.
Eğer böyle bir set alınmadıysa ki dediğim gibi sadece yetkili serviste bulunuyor. Zaten aracın üzerindeki orjinal set turboyu sökerken kırılıp kopuyor buna kendi ve bir başka Getzin turbosu sökülürken kendimde şahit oldum.
oldukça yüksek bir masraf etmişsiniz fakat sanki turbo için harcanan 1000 tl boşa gitmiş gibi. Erkan beyin bahsettiği tamir setini bu saatten sonra temin etseniz ne derece işe yarar onuda düşünmek gerek. sanayi çevresinde her zaman aksi söylensede hyundai her koşulda orjinal parça ile randımanlı çalışıyor ve hatta pek çok konuda orjinal parça daha ucuza maal oluyor. eskişehire kendi ustama gittiğimde yaşadıgım bir olayı anlatayım. H100 kamyonet kapak çatlatıyor piston ve krank a da zarar verene kadar kullanmışlar aracı. sonuç olarak komple yatak piston kollar kapak subaplar derken herşey sıfırlanmış ama 1 parça yan sanayi alınıyor oda kapak. bu araç kısa sürede çeşit çeşit dert açmış ve ustanın ısrarları ile kısa süre içinde orjinale geçilmiş. tabi bir sefer daha işçilik ve sanırım sökülen bazı parçalar tek seferlik oluyor, extra masraf demek buda. şuan aracınızda turbo hariç diger işlemlerden yana sıkıntınız varmı onu çok iyi bir araştırın. sonrada turbo için maddiyat el vermiyor ise bir süre yatırın aracı sonra kredi kartına 9 taksit bile yapıyor servisler değiştirirsiniz turbonuzu. geçmiş olsun tekrar