Merhaba, Hyundai Sonata 2,5 V6 aracım var,210.000 de yatak sardı, Aracın parçalarını tedarik etmek ve tamir süresi 2 ay sürdü, Değişen parçalar Krank, Kenar ayyatak ve 3 adet biyel kolu Sorunum ise ; şuan Araçda tekleme sorunu var, Yatak sarmadan önce boyle bir problemi yokdu, LPG de N de ve P de ikin tekleme yapıyor ve patlama yapıyordu Ustalar bujilerini değiştirdi iyice arttı yanlış buji imiş servisden orjinalini aldık şuan Patlama yok ama P ve N de tekleme devam ediyor, Benzinde de bu durum var ama cok az hissediliyor, Yakıt sarfiyatıda arttı. Sorun ne olabilir Öneri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Aracı bilgisayara bağlatıp LFT ve SFT değerlerine baktırın, eğer çok düşmüş ise hatalı LPG ayarından / yanlış enjektör sıralamasından yapıyor olabilir. Eğer değerler normal ise; motor sıcaklık sensörü buji kabloları map sensörü ve manifolt bağlantıları (hava alma olabilir) rölanti motoru kontrol edilebilir.
Aynı problemi bende yaşıyorum. değiştirmediğim parça kalmadı. Sorunu çözen varmı teşekkürler.motor sıcaklık sensörü buji kabloları map sensörü ve manifolt bağlantıları (hava alma olabilir) rölanti motoru Orjinal buji buji kabloloarı bobin dahil herşey değişti. Sorunu çözen varsa yardımcı olabilirmi.
Lütfen önce tanışma bölümünde kendinizi tanıtın, profil bilgilerinizi tam olarak doldurun. Forumda özel mesajla teknik bilgi v.b. soru sormak yasaktır.
Arkadaşlar 2000 model 2.5 v6 sonatam var. Araçta tekleme problemi var. Isınınca tekleme daha da artıyor. Bujiler, buji kabloları, bobin, araçtaki tüm sensörler, (oksijen, hava akım, vuruntu, maf, krank, manifolt ısı sensörü) dahil hepsi orjinali ile değişti.Ustalar işin içinden çıkamıyor. Şanzıman ve motor beyni dahil hepsine bakıldı. Tesisatta problem gözükmüyor. Ama ateşlemede bir sıkıntı var. Bu araçtan anlayan yada başına böyle bir sıkıntı gelen arkadaş varsa çözüm yolu gösterebilirmi. 3. Hyundai aracım daha önce ne böyle birşey duydum, ne de gördüm. Aracımı çok severek aldım. Ama 5 aydır artık beni maddi ve manevi yıldırmış durumda harcadığım parada cabası. Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkürler.