Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sonata nın benzindeki problemi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda 4g63_2.0_sonata tarafından 19 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    selam arkadaşlar sonatamı teslim aldım sırasıyla yapılanlar takım segman 170 tl_ takım yatak 120tl_ contalar ve keçeler 130tl_ devirdaim 95tl_ triger kayışı 120tl_ yag filtresi 10tl_ motor yagı magnatec65tl_ radyatör şişleme temizleme 70tl_ krank taşlama 75tl_marş motoru150tl aracımın çekişinde çok büyük fark var yani koltuga yapıştırıyor tabiri varya aynen öyle performansı çok yükselmişsarsıntısız çalışıyor motorsorunuma gelince araç lpg deyken herşey normal ama benzinde sürekli titreme sirkeleme yapıyor aynı tamir ve bakımları yapılmadan önceki gibi yapan usta araç lpg den benzine geççtigi zaman benzinle gazıkarıştırıyor lpg nin kafasında sorun var dedibenim şimdi ne yapmam gerekiyor usta lpg cinin işidedi arkadaşlaryardım ederseniz çok sevinirim

2. Misafir

Misafir Guest

Uzun süre LPG'de kullanılan araçlarda benzin pompası keçelerin kurumasından dolayı problem çıkarıyor, benzin pompasının basıncını ölçtürün derim...

3. 4g63_2.0_sonata

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    yani pompadan olur lpg kafasında olamaz mı

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam regülatörde kaçak olsa dahi enjektörler çalışmadığı sürece benzinle karıştırmaz. Tabii sistem sıralı ise.

5. 4g63_2.0_sonata

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    hayır eski sistem lpg va araçta

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O zaman ustanın dediği doğru olabilir, regülatörde azda olsa kaçırma varsa borudaki gaz bitene kadar bu sorunu yapar. Benzine geçtiğinizde kaputiçi selonoid valf kapanır, bu valfle regülatör arasındaki boruda ve regülatörün giriş diyaframında likit olarak gaz bulunur. Bu gaz sistemdeki kaçaktan ötürü tamamen tahliye olana kadar emme manifoltundan girer ve benzin/hava/lpg karışımı yanma odasında yanar. Motoru stop ettiğinizde regülatörden gaz sesi gelmeye devam ediyor mu? Eğer ediyorsa ustanızın tespiti doğrudur. Ancak değişmesine gerek yok, içi açılır ve sadece içindeki yay değişir, basınç pimi üzerinde pislikte olabilir, bunlar kontrol edilerek tekrar kullanıma hazır hale gelebilir. Aynı sorunu bende katkılı yakıt kullandığım için yaşadım, bendeki tek sıkıntı enjektörler çalışmadığı için gaz emme manifolduma gidemiyor ve diyafram kenarlarından kaçıyordu. Selamlar.

7. Misafir

Misafir Guest

Benzin'in LPG kafasında karışma ihtimali sıfır, eski sistemlerde LPG karbiratörün direk içine verilir, yani LPG ayrı yoldan benzin ayrı yoldan gelir, bu durumda beyinde karışma ihtimali sıfır ancak şöyle olabilirsiz elleLPG'ye geçtiğinizde benzin otomatiği üzerindeki bir role benzini keser eğer bu role kaçırıyorsa benzin'e geçtiğinizdekarbiratör'e hem LPG hemde benzin gelir....

8. 4g63_2.0_sonata

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    evet hocam motor stop edilince regülatördengaz sesi geliyor yani ben regülatörü mü kontrol ettiricem başka birşeyi kontrol ettirmeme gerek varmı bu arada yapılan işlemlerin ücretleri nasıl uygun mu yaptırdım bilmiyorum çogu parçası zaten siparişle geldi

9. 4g63_2.0_sonata

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    Benzin'in LPG kafasında karışma ihtimali sıfır, eski sistemlerde LPG karbiratörün direk içine verilir, yani LPG ayrı yoldan benzin ayrı yoldan gelir, bu durumda beyinde karışma ihtimali sıfır ancak şöyle olabilirsiz elleLPG'ye geçtiğinizde benzin otomatiği üzerindeki bir role benzini keser eğer bu role kaçırıyorsa benzin'e geçtiğinizdekarbiratör'e hem LPG hemde benzin gelir.... coşkun abi araç enjeksyonlu biz düz lpg taktırdık

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam siz yanlış anladınız, aslında doğru anladınızda olay karıştı. Arkadaşın anlatmak istediği benzinde kullanırken araca aynı zamanda LPG geliyor.

11. Misafir

Misafir Guest

İş değişti.....Gazı nereden verdiler peki, yani beyinden çıkan gaz hortumu ilk olarak nereye bağlanmış,sözüm meclisten dışarı ben öyle öküzler gördüm'ki Mercedes'de boğaz kelebeği bacasınıdelip LPG hortumu bağlayanlar var'dı...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet regülatörden ses geliyorsa dediğim olay cereyan ediyor demektir. Parça fiyatları konusunda inanın bir bilgim yok, ustanın el maharetinede ben değil memnun kalırsanız siz paha biçebilirsiniz. Aynı işi başka usta daha ucuza yapar ama randıman vermez. Randıman olduğu sürece üçün beşin bence çok önemi yoktur. Bu arada katkılı otogaz kullanımınız var mı?

13. Misafir

Misafir Guest

Benim eski Mercedes enjeksiyonlu olmasına rağmen o zamanlar sıralı sistem olmadığı için eski sistem LPG vardı ve marşa basıldığında benzinle çalışıyor 2000 devri geçince LPG'ye geçiyordu ve bu geçişler röle ile oluyordu, eğer benzine geçtiğinde LPG'nin rolesi kapamazsa enjektörlere hem benzin hemde LPG geliyor, ordan biliyorum...

14. 4g63_2.0_sonata

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    lpg de bir sorun yok heerşey normal usta herşey yerli yerinde senin sorunun benzinde ben lpg çi degilim ama aracın lpg kafasından sorunu oldugunu söyledi ben yarın regülatörü ve kafayı kontrol ettireyim ama regülatörde felan olsa usta kontrol ederdi aracın şu anda sensörleri mekanigi pompaları devirdaimi hep kontrol edildi sadece geriye lpg kiti kalıyor coşkun abi yapılan tamir ve degişimlerin fiyatı nasıl sizce uygun mu

15. 4g63_2.0_sonata

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    Evet regülatörden ses geliyorsa dediğim olay cereyan ediyor demektir. Parça fiyatları konusunda inanın bir bilgim yok, ustanın el maharetinede ben değil memnun kalırsanız siz paha biçebilirsiniz. Aynı işi başka usta daha ucuza yapar ama randıman vermez. Randıman olduğu sürece üçün beşin bence çok önemi yoktur. Bu arada katkılı otogaz kullanımınız var mı? hayır hiç denemedim niçin ?

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

17. Misafir

Misafir Guest

LPG kafasında sorun olsa araç LPG'de fişek gibi olmaz, ayrıca lpg kafasının benzinle bir alakası yok, ikisi tamamen ayrı çalışıyor, biri devreye girdimi öbürü devreden çıkıyor, ancak ikisi bir şekilde karşılaştığı zaman problem çıkar, buda beyinde mümkün değil....bu arada yukarda sorduğum soruyu cevaplamamışsın, dolayısıyla net yorum yapamıyorum, fiyat konusuna gelince emin ol uzun zamandır sanayiye uğramıyorum uğrasam bile benim bildiğim fiyatları karşılaştırmak doğru olmaz zira ben iş yaptırdım'mı kafama göre atarım üç beş bir şey çeker giderim, dolayısıyla yorum yapmam yanlış olur...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

18. Misafir

Misafir Guest

Bu arada LPG kafası derken bunu'mu kasdediyor acaba....

19. 4g63_2.0_sonata

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    evet bunu kastediyorum

20. Misafir

Misafir Guest

Bu cihazda benzin'in LPG'ye karışması mümkün değil....gördüğün gibi benzinle ilgili ne bir giriş var ne'de çıkış...yanlışlıkla hava yazmışım su olacak...

Düzenleyen : Coşkun Uçar

Bu Sayfayı Paylaş