Arkadaşlar sonatayı aldıgımda kapılardaki 2 hoparlörde sorun vardı garantiden 4 tanesinide değiştirdim fakat arkadaki orjinal sub biraz sıkıntılı gibi geldi bana ama servis değiştirmedi. Aradan geçen 1 yılın ardından subwoofer her şarkıda olmasada bazen zırıl zırıl ötüyor. ses sistemleri ile ilgili tuning işleri yapan bir yerde çalışan kişiye bilgi amaçlı sordugumda extra tesisata gerek kalmadan orjinal hattı amfi ye bahlayıp bagaja kanin konulabilir dedi. Tabi araya dönüştürücücvs şeylerden bahsetti. Şimdi bilmeyenler için tarif edeyim ona göre fikir versinler. Sonata orjinal subwoofer 2 sargılı yani 4 kablo var, buradan baglantı ile sistem kurulabilirmi? Birde kabaca bana neler lazım amfi kabin kablo vs. Sent from my iPhone using Tapatalk
Evet teyp ve kapıdaki kolonlar değilmeyecek ses gayet güzel çünkü. Sadece biraz tatlı bas olsa yetecek, hem kapılarda işin içine girerse 2. Amfi ve kablolama işi döşeme sökmek derken baya iş çıkar. Sent from my iPhone using Tapatalk
bildiğim kadarıyla, woofer çift sargılı olsa bile ses için 2 kablo girmesi lazım. daha önce kullandığım çift bobinli wooferda öyleydi. ben orjinal wooferin "aktif" olduğunu tahmin ediyorum. yani amfisi içinde olan woofer. bu 4 kablolun 2si sinyal, 2si güç kablosu olabilir. bendeki santa fe'nin bütün orjinal kapı hoparlörleri aktifti. hepsine 4 kablo giriyordu. tabi artık arıza verdiği için hepsinin amfisini iptal ettim. eğer senin woofer da aktifse, yine bir aktif sub bağlayabilirsin. başka hiçbirşey almana gerek kalmaz, hiçbir dönüştürücü lazım değil. fazla yer de kaplamaz. ama fiyatı biraz pahalıya geliyor, aktif alpine subwoofer için 700-800 gibi bir para çıkar. ama gelen güç kablosunu kontrol etmelisin. orjinal güç kablosu ince gelirse yeni kablo çekmek lazım. amfi+sub bağlarsın ama bu durumda arabanın önünden arkasına kablo çekmek lazım, ya da dönüştürü kullanmak lazım. dönüştürücü kesinlikle ses kalitesi etkiliyor. kabin bagajda fazla yer kaplıyor. aktif olarak fiyatı uygun olan şu ürün var: ben bunu tavsiye ederim. http://urun.gittigidiyor.com/otomob...nkt-gtb-8200a-20-cm-aktif-subwoofer-235023612 75watt rms gücü var. fiyatı üsttekinin 2 katı olan şu var: http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/hertz-dba-200-20-cm-aktif-subwoofer-205307833 150 watt rms gücü var.
Arabadaki orjinal sub resimde pandizotta görünen gibi. Aktif öi pasifmi bilemedim fakat gelen 4 kabloda birebir aynı sanki güç ile alakası yok gibi Sent from my iPhone using Tapatalk
Konu ile alakasiz olacak ama sonatalarin hepsinde bu wooferli ses sistemi varmi sizce orijinal sistemin performansi nasil GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hepsinde yeri var fakat hepsinde yok diye biliyorum. @MSC kendi aracına sonradan takmıştı. Sent from my iPhone using Tapatalk
Bende sub takılı ama amfi varmı varda nerede bilmiyorum. Hatta mevcut orjinal sub ın yerine başka sub alıp taksam uygun olurmu. Sent from my iPhone using Tapatalk