Merhaba Arkadaşlar, Geçen gün topkapı tarafına gitmiştim. Aracı isparka çektim camı kapatırken katur kutur sesler geldi ve cam hareket etmez oldu. Elimle filan de zorladım ama nafile. Cam açık halde de bırakamıyacağım için, mecbur söktüm kapı pandizotunu iç kısımda komple kapak mevcut ve kriko bunun arkasında Kapağın da vidalarını söktüm. Normalde camı krikodan ayırmak için iki tane vida sökme deliği bırakmışlar ama delik yerleri camın konumuna göre yukarda kalıyor cam da hareket etmediği için açık ağız anahtarla alttan zar zor ulaşıp biraz gevşetmeyi başardım. camı krikodan ayırıp kapatıp arasına bir şey sıkıştırarak geçici olarak sabitledim. İşlerimi hallettikten sonra akşam cam krikosunu söküp eve getirdim. Evde tamamen söküp dağıtınca kopan tel parçalarının krikoyu sıkıştırdığını gördüm. Mevcut sorunlu teli krikodan ayırdım. Ertesi sanayide ustama uğrayıp sordum. O da sağolsun sanayide bu tel işlerini yapan bir yere yönlendirdi. 10 tl karşılığında teli değiştirdim. Daha sonra da söktüğüm gibi geri topladım. Ayrıca paslanmaması için de biraz gres sürdüm. Şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bu teli yaptırdığım yer işi düşen olursa faydası olur. Bu da telin yeni hali
Camı yaptık bu seferde merkezi kilit sorun çıkardı. şöför kapısı bazen açılmıyordu soketten şüphelendim çok cins bir soket var tırnak tutmayınca hemen geri bırakıyor. Önce cırt kelepçeyle geri bırakmamasını sağladım ama yine sorun çıkarınca sorunu kökten çözmeye karar verdim. Mevcut sokete lehim yapıp başka bir soket kullandım. Şu an için eskisi gibi çalışıyor umarım bir daha sıkıntı çıkarmaz çünkü bunu sökmek için kapı pandizotunu. cam krikosunu, camı, kapı açma koluna kadar kapının üzerinde ne varsa sökmek gerekiyor. Mevcut soket yeri bu şekilde lehimlemek için üst kısmını kestim. birbirine temas etmemesi için makaron kullandım üzerine sıcak silikon sıktım bantla sardım. Kablolar çekince kopmasın diye cırt kelepçeyle kenardan sabitledim. yeni soketimiz bu şekilde Bu sorunlu eski soket
Aynen çok cins bir soket yapısı var. Tırnak tutmazsa kesinlikle yerinde durmuyor. Zaten en sonunda tırnakta kırılınca bu yola basvurdum. Su an sıkıntı yok. ASUS_T00J cihazımdan gönderildi
Belki de bende iken de kilitlerde sorun yoktu soketlerden yapiyordu Galiba biz anlayamadik Ama degisstirince duzelmisti