Arkadaşlar merhaba, Sonata 2007 2.0 CRDI vgt h-matic 4 vites sonata sahibiyim. Aracım bugün öğleye kadar sorunsuz bir şekilde 15-20km şehiriçi dolaştım. Daha sonra evin önüne geri geri yansırken araç stop etti. Çalıştırdım boşta iken çalışmasında bir sorun yok ama D'ye ve R'ye alıp ilerlemek istediğimde motorda titreme başlıyor ve bir kaç saniye sonra stop ediyor araba. Titreme yaparken egzozdan siyah duman geliyor zorlandığı icin sanırım ama yola çıktığımda Duman yok. Normalde vitese geçince yavaş yavaş kendiliğinden hareket eder ama benimki bir adım hareket edip titreme ile stop ediyor. Trafik Işıklarina yaklaşırken frene bastığımda motor duracak seviyeye geliyor aynı şekilde, hemen N'ye alarak stop etmesini engelliyorum. Sarı yandığında hafif gaz veriyorum ve D'ye alıp hareket etmeye çalışıyorum çok yavaş da olsa az bir titremeyle kalkış yapıyorum. Ama bu sefer de çok yavaş bir şekilde hızlanıyor. Küçük bir ilçedeyim ve adam akıllı usta yok, götürdüğüm usta şanzımandan burada yapamayız dedi. Şehirde ki ustayı aradım adam direkt komple şanzıman al dedi. Araba yürüyor sorun yok gidişinde vites geçişlerinde ama dur kalk yaparken bu şekilde stop etmesi var. Bilgisayara bağladık bir serviste ama hiçbir hata görünmüyor. Daha önce bu sorunu yaşayan, ya da anlayan bir usta varsa yorumlarınızı bekliyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim.